Γραμματικό, Καλέτζι, Άνω Σούλι και Άγιος Παντελεήμων

Συνεργασία ΕΥΔΑΠ - Δήμος Μαραθώνα

Υπεγράφη, Πέμπτη 4 Απριλίου 2024, στα κεντρικά γραφεία της ΕΥΔΑΠ, η Σύμβαση για την έναρξη των έργων κατασκευής αποχετευτικού δικτύου στους οικισμούς Γραμματικό, Καλέτζι, Άνω Σούλι και Αγίου Παντελεήμονα του  Δήμου Μαραθώνα, από την Γενική Διευθύντρια Μεγάλων Έργων της ΕΥΔΑΠ Γ. Στεφανάκου και τον Εκπρόσωπο της αναδόχου κατασκευαστικής εταιρείας «ΕΛΤΕΡΓΑ Α.Ε.», Π. Τσάμπρα, παρουσία του Προέδρου Γ. Στεργίου, του Διευθύνοντος Συμβούλου Χ. Σαχίνη και του Δημάρχου Μαραθώνα, Στ. Τσίρκα.

Το έργο αποτελεί τμήμα του μεγάλου έργου αναβάθμισης της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Αττικής μέσα από την κατασκευή ενός σύγχρονου δικτύου αποχέτευσης, ενισχύοντας τις αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής και υιοθετώντας βέλτιστες πρακτικές για την προστασία του περιβάλλοντος.

Με την υπογραφή της σύμβασης προϋπολογισμού 11.736.014 ευρώ (προ ΦΠΑ), θα ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες για την κατασκευή περίπου 30 χλμ. αγωγών δικτύου ακαθάρτων και 1.510 εξωτερικών διακλαδώσεων για τη σύνδεση των ακινήτων των παραπάνω οικισμών με το κεντρικό δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων.

Το έργο, θα έχει διάρκεια 18 μήνες και συγχρηματοδοτείται (με ποσοστό 92,79%) από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας/ Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για την «Επεξεργασία και καθαρισμό αστικών λυμάτων περιβαλλοντικά ευαίσθητων οικισμών και εκσυγχρονισμό εγκαταστάσεων σε επιλεγμένες πόλεις» με αναγνωριστικό 16846, ενταγμένης στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με κωδικό ΟΠΣ ΤΑ 5164462).

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ,  Χ. Σαχίνης, τόνισε τη σημασία του νέου έργου για την αναβάθμιση των υποδομών της Ανατολικής Αττικής, λέγοντας ότι: «Η κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου του Δήμου Μαραθώνος, που θα συνδέσει περισσότερα από 1.500 ακίνητα σε Γραμματικό, Καλέτζι, Άνω Σούλι και Άγιο Παντελεήμονα, αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής ανάπτυξης ολοκληρωμένων υποδομών αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων, την οποία υλοποιεί η ΕΥΔΑΠ στην Ανατολική Αττική, με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Πρόκειται για συντονισμένες ενέργειες υιοθέτησης των αρχών της βιώσιμης ανάπτυξης και της κυκλικής οικονομίας που εφαρμόζει η Εταιρεία στη δημιουργία σύγχρονων αποχετευτικών δικτύων και Κέντρων Επεξεργασίας Λυμάτων (ΚΕΛ), συνολικής επένδυσης ύψους περίπου 1 δις. Ευρώ.»

Από πλευράς του, ο Δήμαρχος Μαραθώνος, Στ. Τσίρκας, τόνισε την σημαντικότητα του έργου για την περιοχή, δηλώνοντας: «Είναι γεγονός το Δίκτυο αποχέτευσης και στο Γραμματικό, το Άνω Σούλι και το Καλέντζι. Η σύμβαση υπογράφηκε και μια ακόμη δέσμευσή μας μπαίνει στην πορεία να γίνει πράξη.

 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ΕΥΔΑΠ για την άψογη συνεργασία μας σε μια τόσο κρίσιμη υποδομή για την περιοχή μας. Στόχος είναι να υπάρχουν υπηρεσίες αποχέτευσης σε όλες μας τις Κοινότητες, κάτι που θα βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων και θα αναβαθμίσει τον Δήμο μας.»

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 144 guests και κανένα μέλος