panorama_gipedo_sm.jpgΟ λόγος για την πλατεία του Πανοράματος Βούλας. Συνάντηση στο Δημαρχείο (20.11) με κατοίκους τους Πανοράματος, τον Εξωραϊστικό Σύλλογο απ’ τη μια και το Δήμαρχο και δημοτικούς συμβούλους απ’ την άλλη· και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΑΟΒ(!). Θέμα η περίφραξη της πλατείας που έχει μία μπασκέτα, όπου παίζουν τα παιδιά και κινδυνεύουν, όταν η μπάλα κυλάει προς το δρόμο...
panorama_gipedo_lg.jpg
  • Δύο διαφορετικές απόψεις. Να γίνει η περίφραξη με πλέγμα 3-4 μέτρα για να παίζουν τα παιδιά μπάσκετ.
  • Να μη γίνει γιατί είναι πλατεία με ποικίλη δραστηριότητα (και κούνιες, και μαμάδες με καροτσάκια και πολιτιστικές δραστηριότητες.

Ο λόγος για την πλατεία του Πανοράματος Βούλας. Συνάντηση στο Δημαρχείο (20.11) με κατοίκους τους Πανοράματος, τον Εξωραϊστικό Σύλλογο απ’ τη μια και το Δήμαρχο και δημοτικούς συμβούλους απ’ την άλλη· και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΑΟΒ(!). Θέμα η περίφραξη της πλατείας που έχει μία μπασκέτα, όπου παίζουν τα παιδιά και κινδυνεύουν, όταν η μπάλα κυλάει προς το δρόμο.

Το θέμα είχε έρθει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και είχε αναβληθεί γιατί είχαν αντιδράσει δημοτικοί σύμβουλοι.

Κάποια επιστολή, μια κατάσταση με υπογραφές υπέρ της περίφραξης, ήταν η αφορμή να γίνει η συνάντηση αυτή. Αρκετοί κάτοικοι στα ακροατήριο.

Διχασμένοι οι κάτοικοι. Αλλοι θέλουν να γίνει η περίφραξη για λόγους προστασίας (φεύγει η μπάλα προς το δρόμο), άλλοι δεν θέλουν γιατί η πλατεία είναι ένας πολυχώρος με διάφορες χρήσεις και για όλες τις ηλικίες.

Υπογραφές, όπως είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Πανοράματος Αντρέας Αγγελιδάκης, είχε συλλέξει και ο σύλλογος και μπορεί να φέρει πολύ περισσότερες! Υπογραφές που αντιτίθενται στην περίφραξη.

Ο δήμαρχος επικαλείτο την απόφαση του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού (ΔΑΟΒ) επί του θέματος. Δηλαδή ο ΔΑΟΒ, του οποίου πρόεδρος είναι ο Δήμαρχος, αποφάσισε ότι πρέπει να περιφράξει την πλατεία για να παίζουν τα παιδιά άφοβα μπάσκετ.

Με ποια αρμοδιότητα και δικαιοδοσία ο ΔΑΟΒ αποφασίζει επί της πλατείας; Αυτό ομολογώ ότι δεν μπόρεσα να το κατανοήσω, όπως και την παρουσία του Δ.Σ. του ΔΑΟΒ στα έδρανα. Και μάλιστα όταν κατά την πορεία της συζήτησης ο δήμαρχος “μπήκε προφανώς στη σκέψη μου” και το ξεκαθάρισε λέγοντας ότι: «δεν έχει παραχωρηθεί χώρος μπάσκετ στο ΔΑΟΒ από το Δ.Σ. Η πλατεία αυτή ανήκει στο Δήμο και όχι στο ΔΑΟΒ».

Μίλησαν πολλοί και από τις δυο πλευρές και ανέπτυξαν τις απόψεις τους με βάσιμα στοιχεία και δικαιολογημένες ανησυχίες και οι δύο πλευρές.

Αλλά έχω την αίσθηση ότι μιλούσαν για δύο διαφορετικά πράγματα. Η πλευρά που θέλει τη συρματόπλεξη μιλάει για γήπεδο μπάσκετ. Η άλλη πλευρά μιλάει για πλατεία με πολυχώρο αναψυχής· και έτσι είναι πράγματι.

Βέβαια και τα παιδιά πρέπει να αθλούνται για να μην πηγαίνουν στον ...Μπέο, όπως είπε κάποιος γονιός.

Ομως ποιος μπορεί να αμφισβητήσει ότι σε όλες τις παιδικές χαρές και όλες τις πλατείες τα παιδιά παίζουν μπάλα. Δεν είναι απαραίτητο να παίζουν μπάσκετ· παίζουν “ποδόσφαιρο”. Η μπάλα κυλάει με όλα τα παιχνίδια. Τι πρέπει να γίνει; Να σηκώσουμε δίμετρα και τρίμετρα συρματοπλέγματα. Ποιος αμφισβητεί ότι τα μονόζυγα στις παιδικές χαρές γίνονται “δίχτυα”για βόλεϋ.

Εντύπωση επίσης προκαλεί η τόσο πιεστική απόφαση του Δημάρχου για το σκοπό αυτό, όταν η μπασκέτα στην πλατεία δεν μπήκε χθες. Βρίσκεται εκεί τουλάχιστον μία εικοσαετία και ο νυν δήμαρχος βρίσκεται στο Δήμο άλλη μία περίπου (τα μισά ως σύμβουλος και τα άλλα μισά ως δήμαρχος).

Γιατί ξύπνησε η “συνείδησή του” τόσο καθυστερημένα και τόσο πιεστικά;

Σημειωτέον ότι από το Πανόραμα βρίσκονται στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου 4 σύμβουλοι εκλεγμένοι, εκ των οποίων και οι τέσσερις αντιδρούν στην κατασκευή αυτή, με αποχρώσεις.

Το τι θα γίνει το λέει ο Δήμαρχος: «Πάμε να κάνουμε ένα χώρο αθλητικής δραστηριότητας στην πλατεία που να είναι ασφαλής».

Μετά από διεξοδική συζήτηση μεταξύ κατοίκων και συμβούλων, το θέμα “πάγωσε” έως ότου κάνει Γενική Συνέλευση ο Εξωραϊστικός Σύλλογος και αποφασίσει.

 

...Στιγμιότυπα

Δήμαρχος: Εγώ θα κάνω αυτό που μου λέει η συνείδησή μου. Κι άμα θέλετε μετά, σταματήστε το έργο και θα σας πω εγώ.

Λουλάκης (κάτοικος): Εγώ κύριε δήμαρχε πρέπει να πώ ότι αισθάνομαι βλάκας. Γιατί έχω υπογράψει και στις δύο καταστάσεις! Και σ’ αυτή που θέλει την περίφραξη και σ’ αυτή που δεν θέλει.

Τις ανακαλώ και τις δύο!!

 

Υπάρχει λύση

Η Βούλα είναι γεγονός ότι στερείται αθλητικών εγκαταστάσεων. Ομως υπάρχει ο χώρος ο οποίος είναι χαρακτηρισμένος για αθλητικές εγκαταστάσεις, δίπλα από το 2ο Γυμνάσιο - Λύκειο.

Αν πραγματικά ενδιαφέρεται για τα παιδιά της Βούλας, που θέλω να το ιστέψω, ας ξεκινήσει την ανέγερσή τους.

Το ίδιο θα έλεγα ότι πρέπει να πράξουν και οι Σύλλογοι Γονέων των Σχολείων, αντί να παίρνουν αποφάσεις να περιφράξουν την πλατεία. Αλλωστε για τους Πανοραμίτες οι εγκαταστάσεις αυτές θα είναι “μέσα στην πόρτα τους”.

Αλλος ένας τρόπος είναι να μπουν σαμαράκια στο δρόμο που είναι παράλληλα με το πάρκο και όριο ταχύτητας που θα ελέγχεται, έτσι που αναγκαστικά θα ανακόπτουν ταχύτητα οι εποχούμενοι “καβαλάρηδες”...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 106 guests και κανένα μέλος