• Ο Παν. Κουλουβάρης, προ ημερησίας, κατέθεσε επιστολή, στην οποία δηλώνει ότι εφεξής θα λειτουργεί ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και όχι κάτω από την παράταξη της πλειοψηφίας του Γρ. Κασιδόκωστα...
  • Παράνομη η παράταση μίσθωσης στο “Λασήθι” λένε Γεωργουλόπουλος & Καμπάνης

Ανεξάρτητος πλέον ο σύμβουλος

της πλειοψηφίας  Παναγιώτης Κουλουβάρης



Παράνομη η παράταση μίσθωσης στο “Λασήθι”

λένε Γεωργουλόπουλος & Καμπάνης

 

 

H Βουλιαγμένη συνεδρίασε την περασμένη Τετάρτη, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα που είχε συγκαλέσει Δ.Σ. δεν κατάφερε να σχηματίσει απαρτία.


Ο Παν. Κουλουβάρης, προ ημερησίας, κατέθεσε επιστολή, στην οποία δηλώνει ότι εφεξής θα λειτουργεί ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και όχι κάτω από την παράταξη της πλειοψηφίας του Γρ. Κασιδόκωστα.

Οι λόγοι είναι η διαμάχη που διεμείφθη στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. και όπως σημειώνει στην δήλωσή του ο Παν. Κουλουβάρης, εθίγη η αξιοπρέπειά του.


Παράνομη η μίσθωση στο Λασήθι

Κατά τον Γεωργουλόπουλο

και Καμπάνη Επικαλούνται σχετική απόφαση Αρείου Πάγου


Προσφυγή στην Περιφέρεια έκαναν οι δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας Δ. Γεωργουλόπουλος και Γ. Καμπάνης, κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, που πήρε απόφαση παράτασης κατά 5 χρόνια της εκμίσθωσης στο κατάστημα «Λασήθι» στο Καβούρι. Το κατάστημα βρίσκεται σε κοινόχρηστο.

Η Περιφέρεια επικαλούμενη άρθρα και διατάξεις και τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους απεφάνθη ότι: «η επίκληση της ιδιότητας του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ή εκείνης του δημοτικού συμβούλου δεν καθιδρύει, αυτοτελώς, έννομο συμφέρον προς άσκηση των ειδικών διοικητικών προσφυγών, που προβλέπονται από τις διατάξεις του άρθρων 150 και 151 του Κώδικα περί Δήμων και Κοινοτήτων», καταλήγει ότι οι προσφεύγοντες δεν προκύπτει από το περιεχόμενο της προσφυγής των ότι έχουν κατά τα ανωτέρω έννομο συμφέρον για την άσκησή της και απορρίπτει την προσφυγή τους.


Ετσι οι δύο σύμβουλοι με έγγραφο που κατέθεσαν στο Δήμο ζητούν από το Δημοτικό Συμβούλιο να άρει την απόφαση που είχε πάρει για την παράταση μίσθωσης του καταστήματος «Λασήθι» με τους κανόνες της εμπορικής μίσθωσης, ενώ βρίσκεται σε κοινόχρηστο χώρο.

Την αίτηση υπογράφουν ο Δ. Γεωργουλόπουλος και ο Γ. Καμπάνης και επικαλούνται σχετική απόφαση του Αρείου Πάγου  (υπ.αρ.306/2008 450532 ) η οποία επισημαίνει ότι «οικοδομήματα τα οποία ευρίσκονται εντός κοινοχρήστων χώρων εξαιρούνται της προστασίας του Π.Δ. 34/95 όπως αυτό ισχύει μετά την τροποποίηση με τον Ν.2741/99 αρ.7 παρ. 1& 2».

Συνεπώς, γράφουν οι αιτούντες «πιστεύουμε, η ως άνω απόφαση του Δημ. Συμβουλίου εκδόθηκε (θέλουμε να πιστεύουμε εκ πλάνης και όχι εκ δόλου) κατά παράβαση νόμου και πρέπει, νομίζουμε, να ανακληθεί-ακυρωθεί με νεότερη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Για τους λόγους αυτούς και με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμους δικαιώματός μας:

Ζητούμε να προβείτε στην άμεση ανάκληση της υπ. Αρ. 87/2009 αποφάσεως, ως παρά το νόμο εκδοθείσης και να κινήσετε άμεσα τις νόμιμες διαδικασίες για την προάσπιση των συμφερόντων του Δήμου και την δια πλειοδοτικού διαγωνισμού νέα εκμίσθωση του αναψυκτηρίου».

Βέβαια δεν διανοήθησαν ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος (δεν συζητάμε για τους συμβούλους), να συζητήσουν κάτι τέτοιο και δικαιολογούνται εν μέρει.

Εδώ ολόκληρος Περιφερειάρχης δεν έλαβε υπ’ όψιν του την απόφαση του Αρείου Πάγου, θα την λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο!

Αν όμως προσφύγουν δικαστικά, όπως τουλάχιστον είπαν οι δύο σύμβουλοι, και κερδίσουν την υπόθεση μπορείτε να φανταστείτε τι θα υποστούν οι σύμβουλοι που ψήφισαν υπέρ της παράτασης της μίσθωσης;

Ας ρωτήσουν σε άλλους Δήμους, αν και έχουν και στον δικό τους παρόμοια εμπειρία.


Επειδή όμως το θέμα είναι ιδιαιτέρως σοβαρό, όσον αφορά το σκεπτικό της Περιφέρειας, θα επανέλθουμε στο θέμα αυτό.


Και βέβαια την ημέρα που συνεδρίασαν και αποφάσισαν την παράταση δεν υπήρχε πρακτικογράφος και κρατούσε πρακτικά η γραμματέας του Συμβουλίου(!)

Ο Γ. Καμπάνης το επεσήμανε αυτό, ότι δεν υπήρχε πρακτικογράφος και όταν πήγε στην γραμματέα και ζήτησε τα πρακτικά – όπως είπε - δεν υπήρχε τίποτα. Δεν είχε γραφτεί τίποτα από αυτά που είπα.

Δήλωσε ότι επιμένει στην προσφυγή του γιατί «όταν κάνεις κάτι ενάντια στο νόμο είσαι παράνομος. Αγνοια νόμου δεν επιτρέπεται. Δεν είναι προσωπικό  θέμα, αλλά θέμα τάξεως και συνειδήσεως και συμμόρφωσης προς τις υποχρεώσεις μας απέναντι στο Δήμο. Και πάνω από όλα βάζω το Νόμο.

Στη συνεδρίαση δεν υπήρχε γνωμάτευση νομικού συμβούλου.

Περίμενα να ακούσω ξεκάθαρα εκείνη την ημέρα αν είναι εμπορική σύμβαση ή μη εμπορική. Ηρθε ένας δικηγόρος από την ΚΕΔΚΕ και μας είπε ότι είναι εμπορική. Ερχεται στη συνέχεια η κ. Κακογιαννάκου και μας είπε ότι είναι εμπορική. Και παρασύρεται ο κόσμος ότι είναι εμπορική και ψηφίζει.

Θυμάμαι όμως ότι ο κ. Δήμαρχος ζήτησε να υπογράψει όμως ο Μαράκης στη σύμβαση επάνω ότι δεν είναι επαγγελματική σύμβαση, αλλά απερρίφθη από τους άλλους και δεν έγινε αποδεκτό.

Και κατέληξε: «Δεν θα σταματήσουμε στη διαβεβαίωσή σας ότι είναι όλα νόμιμα. Απόφαση Αρείου Πάγου θα την αγνοήσουμε;».


...Μαχαιρώματα


Ο Ντίνος Καραγεώργος, προσπάθησε να εξηγηθεί γιατί δεν υπέγραψε τη δήλωση της παράταξής του, διατεινόμενος ότι θα ψηφίζει ότι θέλει.

Κατηγόρησε δε τους συμβούλους της παράταξής του ότι του έδωσαν τελευταία στιγμή ένα χαρτί που του ζητούσαν να το υπογράψει.


Σ.Σ.: Να γιατί κερδίζει πάντα ο Κασιδόκωστας τόσες και τόσες τετραετίες. Δεν έχει αντιπολίτευση!


Όχι στα πυροτεχνήματα


Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την απαγόρευση ρίψης πυροτεχνημάτων για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Τη θεωρούμε πάρα πολύ σωστή απόφαση και την επικροτούμε, γιατί καθημερινά βομβαρδιζόμαστε από τα μπαμ – μπουμ μέσα στη νύχτα για να μην πω για τη ρύπανση που προκαλούν στην ατμόσφαιρα τα διάφορα βεγγαλικά και την ανυσηχητική πιθανότητα να καταλήξει κάποιο από αυτά σε τίποτε ξερόχαρτα.


Παράταση για ξαπλώστρες και ομπρέλες στο Καβούρι


Η Κοινοπραξία Δ. Μουστάκα που έχει μισθώσει τις καντίνες του Καβουρίου και τον υπαίθριο παραλιακό χώρο για ξαπλώστρες και ομπρέλες ζήτησε από το Δ.Σ. παράταση της σύμβασης για τις ομπρελοξαπλώστρες επειδή τα δύο πρώτα χρόνια της σύμβασης δεν μπόρεσε να τις τοποθετήσει, επειδή είχε προσφύγει ο Σύλλογος Περιβάλλοντος Βουλιαγμένης και είχαν προβλήματα, όπως είπε ο εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπός τους στο Δ.Σ.

Ο Δήμαρχος, ενημέρωσε το σώμα λέγοντας: «έχω την εντύπωση ότι δεν μπορούμε να δώσουμε παράταση, γιατί είναι χώρος αιγιαλού και πρέπει να γίνει δημοπρασία.

Η συγκεκριμένη περίπτωση δεν χωράει παράταση».


Μίλησε και ο εκπρόσωπος της εταιρίας τονίζοντας ότι έχουν θιγεί, γιατί επί δύο χρόνια δεν εισέπρατταν, και ότι ο Δήμος έχει κυριαρχικά δικαιώματα στην παραλία(!) και μπορεί να δώσει παράταση.

Ο Δήμαρχος επανήλθε λέγοντας ότι «εγώ σέβομαι την απόφαση του Δ.Σ. Αν το ψηφίσουν…».

Και το ψήφισαν! Και παραξενεύτηκα με την ευκολία που το ψήφισαν οι σύμβουλοι, όταν μάλιστα λίγα λεπτά πριν είχαν ακούσει για απόφαση του Αρείου Πάγου που μιλάει για μισθώσεις σε κοινόχρηστους χώρους!

Βέβαια οι ψήφοι ήρθαν 5 ναι και 5 όχι. Την πλειοψηφία υπέρ της παράτασης έδωσε η διπλή ψήφος του Προέδρου!! Επομένως φέρει και το βάρος της ευθύνης.


Κάτι ανάλογα αφορούσε και το θέμα του Ντιβάνι για την παραλία του Αγίου Νικολάου, αλλά δεν πήραν απόφαση, θα επανέλθουν.


Προχωρεί στην υλοποίηση η πρόταση πυρασφάλειας Κουλουβάρη


Πλήρη χρηματοδότηση εξασφάλισε η πρόταση πυροπροστασίας του Παν. Κουλουβάρη, από το Ιδρυμα Νιάρχου, όπως κατετέθη στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ετσι άναψε το πράσινο φως για την υλοποίησή της. Είχαμε γράψει και παρουσιάσει την πρόταση του Παν. Κουλουβάρη για την πρόληψη και την πυρασφάλεια.

Η Δωρεά είναι 50.000 ευρώ, εκ των οποίων τα μισά διαθέτει ο πρόεδρος του Ιδρύματος και κάτοικος Βουλιαγμένης Ανδρέας Δρακόπουλος.


Αντίθετα συναντάει δυσκολίες η πρόταση του Δημάρχου για Πυρασφάλεια στο Καβούρι, στα 15 περίπου κεφάλαια της οικονομίας της Ελλάδας, όπως χαρακτηριστικά είπε ο Δήμαρχος.


Παρ’ όλα αυτά τα «κεφάλαια» έστειλαν τους «υπασπιστές» τους στη συνάντηση που είχε καλέσει ο Δήμαρχος για το θέμα.

Το κονδύλι είναι πάρα πολύ μεγάλο, το κομμάτι που θέλουν να περιφρουρήσουν ανήκει ολόκληρο σε 12 περίπου ονόματα, γνωστά στον επιχειρηματικό κόσμο.

Ο Παν. Σκουζής ζήτησε να γίνει η μελέτη για ολόκληρη τη Βουλιαγμένη και όχι επιλεκτικά για το Καβούρι.

Ο Παν. Κουλουβάρης επέμεινε να έρθει η μελέτη στο Δημοτικό Συμβούλιο να γνωρίσουν οι σύμβουλοι τι προτείνεται να γίνει εκεί.


Πρότασή μας είναι να αναλάβουν – με υποχρέωσή τους – να περιφρουρήσουν το πράσινο του Καβουρίου, αφού το απολαμβάνουν με μπάρες και μπράβους στους δρόμους μάλιστα.

Εδώ βλέπουμε ιδιώτες, πολύ κατώτερης οικονομικής δυνατότηας, μέσα σε δασικές περιοχές να έχουν εγκαταστήσει αξιοθαύμαστα συστήματα πυρασφάλειας. Τα «κεφάλαια» δεν μπορούν!


Εν τω μεταξύ ένας – ένας εκ των συμβούλων αποχωρούσαν. Εφτασαν να μείνουν πέντε και ο Παν. Σκουζής, δήλωσε ότι δεν συμμετέχει σε μια συνεδρίαση με 5 συμβούλους.

Αίτημα για τοποθετήση κολωνακίων σε πεζοδρόμιο ζητούσε δημότης. Ο εκπρόσωπος της Πολεοδομίας Τσαϊλάς, εξήγησε ότι ο Κώδικας δεν επιτρέπει εμπόδια στα πεζοδρόμια, αλλά η απόφαση δική σας.


Ετσι οι 5 αποφάσισαν να τοποθετηθούν κολωνάκια στο πεζοδρόμιο! Αλλωστε όπως είπε ο πρόεδρος Δ. Κοντονής «έχει γεμίσει η Βουλιαγμένη απ’ αυτά».


Τα θέματα ψηφίζονταν ομόφωνα από τους πέντε, αλλά κατά πλειοψηφία επί των δέκα που ήταν αρχικώς κατά τον πρόεδρο.

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 343 guests και κανένα μέλος