• Όχι άλλο τσιγάρο... (ο όρκος του καπνιστή)
  • Ντρέπομαι να εκπροσωπούμαι απ’ τους πολιτικούς μας με τέτοιες αποφάσεις
  • Τοξικό ψάρι στα ελληνικά νερά

Όχι άλλο τσιγάρο...

 

Σου μένουν μια βδομάδα και 2 μέρες. Μη πάει ο νού σου στο κακό· μια βδομάδα και 2 μέρες για να πάρεις απόφαση να κόψεις το τσιγάρο εννοώ.

1η Ιουλίου· πολλοί από εμάς περιμένουμε πώς και πώς αυτή τη μέρα, ενώ οι υπόλοιποι μας κοιτάνε με μισό μάτι. Δεν θα το αναλύσω το θέμα αυτό πριν την εφαρμογή του γιατί θέλω να δω πώς θα εξελιχθεί, πώς θα ανταποκριθούν οι Έλληνες και αν πράγματι θα σεβαστούν τα πνευμόνια του διπλανού τους που τόσα χρόνια “μαυρίζουν”.

Απ’ τη χιουμοριστική του πλευρά όμως το θέμα έχει ενδιαφέρον, καθώς ο Σκαι, έχει ξεκινήσει μια καμπάνια για τον “όρκο του καπνιστή”.

Διαβάστε τον, για να μη σας πω ότι είναι καλύτερο να τον αποστηθίσετε.

Το κείμενο που ακολουθεί είναι κομμάτι από την καμπάνια.

Ήρθε η ώρα να δεσμευτείς: στον καλό ή στην καλή σου, στο/ην σύζυγο, τα παιδιά, στα εγγόνια, στον κουμπάρο, στην κουμπάρα, στα γατιά, στα σκυλιά, στους κολλητούς σου, στους εχθρούς σου.... και γιατί όχι, στο αφεντικό σου... στην πεθερά σου για να σκάσει από το κακό της, στη συμπεθέρα... για να σκάσει από τη ζήλια της.


Ήρθε η στιγμή να δώσεις το λόγο σου. Όχι άλλες ψεύτικες υποσχέσεις, όχι άλλα τσιγάρα... στα κρυφά, όχι άλλα λόγια του αέρα..
.”

 

ο όρκος του καπνιστή


“Διάβασε φωναχτά τον παρακάτω όρκο. Πέταξε και το τελευταίο πακέτο στα σκουπίδια. Πάρε βαθιά ανάσα. Χμμμ, οξυγόνο!


* Ορκίζομαι να μην ξανακαπνίσω

    * Να μην κάνω άλλο ένα «μισό τσιγάρο»

    * Να μην κάνω «μια τελευταία τζούρα»

    * Να μην λεω πως το έκοψα και να κάνω τράκες

    * Να μην ζητάω να φυσάνε τον καπνό στη μούρη μου

επειδή μου ‘χει λείψει

    * Να μη δακρύζω από νοσταλγία όταν βλέπω καπνιστές

    * Να μην αντικαταστήσω το τσιγάρο με τα νύχια μου

    * Να μην τρελάνω τους γύρω μου από τα νεύρα μου

    * Να μην ξαναλαχανιάσω ανεβαίνοντας τα 4 σκαλάκια της εισόδου μου

    * Να μην ξαναμπερδέψω το στόμα μου με τασάκι

    * Να μην ξαναπάθω πνευμονία επειδή χρειάζεται να βγω στο μπαλκόνι για να καπνίσω

    * Να μην ξανακάνω κήρυγμα στα παιδιά μου για τα κακά του καπνίσματος με ένα τσιγάρο στο χέρι

    * Να μην ξαναπερπατήσω 2 χιλιόμετρα για να βρω ανοιχτό περίπτερο μες τη νύχτα

    * Να μην ξαναπώ «πρώτη φορά μου συμβαίνει» για να δικαιολογήσω τις θλιβερές σεξουαλικές επιδόσεις μου

    * Και τέλος ορκίζομαι να μην ξαναβάλω φωτιά στο στρώμα μου

Και, τώρα... ούτε τζούρα!..”

 

Όσοι θέλετε να δηλώσετε και εγγράφως την άποψή σας επί του θέματος, μπορείτε να μπείτε στο site του ΣΚΑΙ και να υπογράψετε βάζοντας το προσωπικό σας σχόλιο στο ψήφισμα που κάνουνε.

Εδώ να επισημάνω ότι έχουνε γράψει και πολλοί πρώην καπνιστές σχόλια θετικά προς την εφαρμογή του νόμου καθώς αυτοί που κάποτε κάπνιζαν και τώρα πλέον το έχουν κόψει, είναι συνήθως οι πιο φανατικοί αντικαπνιστές. Γιατί άραγε; Μάλλον νιώσανε τη διαφορά.

 

 

Ντρέπομαι να εκπροσωπούμαι απ’ τους

πολιτικούς μας με τέτοιες αποφάσεις


Η Ε.Ε. εξέδωσε ένα ψήφισμα για όλες τις μεσογειακές χώρες που επλήγησαν από φωτιές, να δεσμευτούν ότι τα δάση που κάηκαν θα ξαναγίνουν δάση, διότι αυτό αφορά ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ. Το ψήφισμα υπεγράφη από τις αντιπροσωπείες όλων των Μεσογειακών χωρών ( Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία,Πορτογαλία) και όλων των παρατάξεων... εκτός μίας.

Μαντέψτε...! Η κυβέρνησή μας δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι αυτό είναι παρέμβαση στο Σύνταγμα της Χώρας βλέπε Άρθρο 24, περί δασικών εκτάσεων και δασών!!...

Η διάψευση δεν άργησε να έρθει, αφού, τις προάλλες στις ειδήσεις ακόμα και των κρατικών καναλιών ανέφεραν ότι 2.000 και πλέον στρέμματα στη Ζαχάρω παραχωρήθηκαν για ήπια τουριστική ανάπτυξη σε μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα.

Στο internet υπάρχει μια αίτηση δήλωσης της αντίθεσής μας στην απαράδεκτη αυτή απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης. Υπογράφοντάς την υποστηρίζεται το petition για την προστασία των δασών.


Οι τωρινές 202.700 υπογραφές είναι πάρα πολύ λίγες. Η αίτηση αυτή απ’ ότι αναγράφεται στο site, θα σταλεί στη Βουλή, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά και στον ΟΗΕ.

www.petitiononline.com/forestgr/

 

 

Τοξικό ψάρι στα ελληνικά νερά


Στα νερά της Ελλάδας έχει εμφανιστεί από το 2007 ένα επικίνδυνο μικρό τοξικό ψάρι, που μοιάζει με τη μαρίδα. 

Ήρθε από την Ερυθρά Θάλασσα και έχει φθάσει στα Δωδεκάνησα και όχι μόνο.

Τώρα που θα αρχίσουμε τις εξορμήσεις στα νησιά και θα ψάχνουμε για φρέσκα ψαράκια στις ταβέρνες καλό είναι να ξαναθυμηθούμε ή να μάθουμε πώς είναι για να ξέρουμε να προστατευόμαστε.

Λαγοκέφαλος το όνομά του,

θανατηφόρα τα συστατικά του


psaria-1.jpgΛέγεται ότι ο λαγοκέφαλος εμπεριέχει την ουσία τετραδοτοξίνη.

Νευροτοξίνη 1250 φορές πιο ισχυρή από το κυάνιο. Αντίδοτο δεν υπάρχει, η όποια θεραπεία (εάν προλάβεις) είναι μόνο συμπτωματική. Τα πρώτα συμπτώματα εμφανίζονται 30 λεπτά μετα την κατάποση του ψαριού και αναλόγως της ποσότητας, μπορεί να καθυστερήσουν έως και 4 ώρες.

Η σειρά των συμπτώματων έχει ως εξής:

Πρώτα μουδιάζουν τα χείλη και η γλώσσα. Το επόμενο σύμπτωμα είναι παραισθησία και μία αίσθηση ελαφρότητας σαν να αιωρείσαι η σαν να επιπλέεις. Μετα ξεκινάει πονοκέφαλος, έντονος πόνος στο στομάχι/κοιλιά που συνεχίζει σε σταδιακή παραλυσία και καθολική ακινησία. Παράλληλα υπάρχει αυξανόμενη αναπνευστική ανεπάρκεια και καρδιακή αρρυθμία. Μετά, δεν υπάρχει μετά...

Οι ψαράδες και οι καταναλωτές, μετά τη διαπίστωση ότι οι τράτες μαζί με τις μαρίδες, τις γόπες και την αθερίνα ψαρεύουν και μικρούς λαγοκέφαλους, τα ξεδιαλέγουν ένα ένα.

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 113 guests και κανένα μέλος