Ελάβαμε από το Γραφείο Τύπου της δημοτικής παράταξης του Δήμου ΒΒΒ “Πόλη για να ζεις”, δελτίο Τύπου, το οποίο συνυπογράφουν όλοι οι δημοτικοί, τοπικοί, αναπληρωματικοί σύμβουλοι της ενότητας Βουλιαγμένης, σε μία έκταση τεσσάρων σελίδων, όπου επισημαίνουν τα έργα που έχουν γίνει, αυτά που θα γίνουν και το καλό που θα φέρουν στην πόλη. Καταλήγουν δε ότι συμπλέουν με τον άξιο δήμαρχο.

Εμείς σαν πολίτες που παρακολουθούμε από κοντά το Δήμο ΒΒΒ και τα συμβαίνοντα σε αυτόν, αλλά και ως κάτοικοι τα βιώνουμε, θα δώσουμε και τη δική μας εικόνα για κάποια τουλάχιστον έργα.

 


Βουλιαγμένη, 9 Μαρτίου 2021

Για τη Βουλιαγμένη που αγαπάμε...

Η φύση αλλά και οι προηγούμενες γενιές, κληροδότησαν στην Αττική και σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο έναν τόπο μοναδικό, το πετράδι στο στέμμα της νέας μεγάλης μας πόλης, τη Βουλιαγμένη μας. Και οι κάτοικοί της το 2019 μας εμπιστεύτηκαν εκ νέου την τύχη των κοινών πραγμάτων αυτής της υπέροχης πόλης με ευρύτατη πλειοψηφία, εναποθέτοντας μεγάλη ευθύνη στους ώμους μας:

Να διαφυλάξουμε τη μοναδική φυσιογνωμία της.

Να διαχειριστούμε τα προβλήματα της καθημερινότητάς της.

Να συντηρήσουμε τις βασικές υποδομές της και να δημιουργήσουμε νέες.

Σήμερα και ενώ στη Βουλιαγμένη ήδη έχουν εγκατασταθεί 2 μεγάλα εργοτάξια, υλοποιώντας έργα υποδομής αξίας άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ, ταλαιπωρώντας ίσως κάποιους ή δημιουργώντας αισθήματα αβεβαιότητας για το μέλλον της πόλης σε άλλους, απευθυνόμαστε στους συμπολίτες μας με ευθύνη και τους δηλώνουμε ξεκάθαρα:

Η Βουλιαγμένη μας θα παραμείνει όσο πράσινη και όσο όμορφη την παραλάβαμε από τους γονείς μας.

Θα παραδώσουμε περισσότερα δέντρα, περισσότερο κοινόχρηστο χώρο και πιο λειτουργικές υποδομές σε σχέση με όσα παραλάβαμε από τις προηγούμενες δημοτικές διοικήσεις.

Βεβαιώνουμε ότι για τον Δήμαρχο, Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, η Βουλιαγμένη ήταν και παραμένει κορυφαία προτεραιότητα, όπου δεν συγχωρούνται λάθη ή παραλείψεις.

Το δίκτυο υπόγειων αγωγών για τα όμβρια ύδατα είναι αναμφισβήτητα το μεγαλύτερο τεχνικό έργο υποδομής που έγινε ποτέ στην πόλη μας, το οποίο μόλις ολοκληρωθεί, θα αφήσει στο παρελθόν τους γνωστούς σε όλους μας πλημμυρισμένους δρόμους. Δυστυχώς, η Βουλιαγμένη δεν διέθετε ούτε ένα μέτρο τέτοιου αγωγού μέχρι σήμερα.

Η ανάπλαση της πλατείας Νυμφών θα είναι το πιο όμορφο έργο αυτής της δημοτικής θητείας. Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος «άκουσε» τους κατοίκους, άλλαξε ριζικά τα πρώτα σχέδια μετατρέποντας την πλατεία σε «κήπο» και σύντομα θα έχουμε μια κεντρική πλατεία σημαντικά μεγαλύτερη, με περισσότερα δέντρα και φυτεύσεις από σήμερα, χωρίς πλάκες, τσιμέντο και άσφαλτο, με παγκάκια για όλους και χωρίς τραπεζοκαθίσματα.

Η αναβάθμιση της μαρίνας Βουλιαγμένης, ένα έργο που δρομολόγησε το ελληνικό Δημόσιο (και όχι ο Δήμος) από το 2016, είναι μια πολύ θετική εξέλιξη για την περιοχή μας και γι’ αυτό την αγκάλιασε η Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και δύο ακόμη δημοτικές παρατάξεις:

Έχει αυστηρότατες περιβαλλοντικές διασφαλίσεις για τη φάση κατασκευής και λειτουργίας και έλαβε την έγκριση του «πράσινου» Ε’ τμήματος του ΣτΕ.

Θα αναβαθμίσει την ξεπερασμένη τεχνολογικά και περιβαλλοντικά αλλά και επικίνδυνη, σε αρκετά σημεία της πλέον, λειτουργία μιας λιμενικής εγκατάστασης της δεκαετίας του ‘60.

Θα καταστήσει τη Βουλιαγμένη κορυφαίο προορισμό για ποιοτική κατηγορία παγκόσμιων επισκεπτών, αλλά θα γίνει και χώρος ήπιας αναψυχής των κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής.

Με αυτή τη στάση και σε αυτή τη μάχη, μας βρίσκει όλους στο πλάι του!

 

Συναποφασίζουμε

Συμπλέουμε - Στηρίζουμε

Δημιουργούμε από κοινού με τη δημοτική αρχή και το Δήμαρχο,

τη Βουλιαγμένη που αγαπάμε.

Ακολουθούν τα ονόματά τους

 

Όλο το κείμενο εδώ

 


 

Αγαπάμε τη Βουλιαγμένη;

Εμείς ανατρέχοντας στα έργα που έγιναν διαπιστώνουμε ότι η Βουλιαγμένη έχει γίνει πλέον “απαγορευμένος τόπος” για τους κατοίκους και για τους σημερινούς επισκέπτες.

Γιατί;

parking lamprou 2Ας ξεκινήσουμε από τους χώρους στάθμευσης, που προ Κωνσταντέλλου ήταν δημοτικοί και μπορούσε να σταθμεύσει όποιος επισκεπτόταν την παραλία. Σήμερα είναι ιδιωτικοί, μισθωμένοι από καταστηματάρχες, με μπάρες που δεν μπορείς να πλησιάσεις.

Οι θέσεις στάθμευσης στην πλατεία Νυμφών μειώθηκαν δραματικά και όταν ανοίξει ο καιρός και τα καταστήματα, θα βρεθούν οι κάτοικοι ξαφνιασμένοι από το κομφούζιο που θα επικρατεί.

kolpos maltsiniotiΟι όμορφοι κόλποι στο Καβούρι, Μαλτσινιώτη και Ζώσκα έγιναν ιδιωτικές επιχειρήσεις με αποκλεισμό του δημότη. Στον έναν πρέπει να πληρώσεις για να σταθμεύσεις, και αν δεν θέλεις την χρυσοπληρωμένη ομπρέλα, πρέπει να πας σαν “φτωχός συγγενής” σε μια πολύ μικρή άκρη του κόλπου.

Στον άλλον είναι μεν ελεύθερο το πάρκινγκ, αλλά βρίσκονται εκεί οι... παρκαδόροι που δεν σου επιτρέπουν να σταθμεύσεις, επικαλούμενοι διάφορα προσχήματα... Πανάκριβες οι ξαπλώστες και βέβαια έχουν “κατεβάσει” το βουνό φτιάχνοντας “ρετιρέ” ομπρελών...

Ακολουθεί ο αποκλεισμός της χερσονήσου, με μπάρα που θα τοποθετηθεί λίγο πριν τη μαρίνα, όταν ολοκληρωθούν τα έργα.

Και βέβαια, η μεγάλη, καταστροφική επένδυση της πόλης είναι η επέκταση της μαρίνας, που όπως οι ίδιοι σημειώνουν θα την καταστήσει για “ποιοτική κατηγορία παγκόσμιων επισκεπτών”. Εμείς λέμε “απαγορευτική” για τους κατοίκους της.

Kαι η Εκκλησία της Ελλάδος, θα την αποτελειώσει με την εμπορευματοποίηση όλου του πράσινου που το βγάζει σε δημοπρασία αγοραπωλησίας!

 


Σημείωση έκδοσης: Θα χαρούμε να ακούσουμε τις απόψεις των Βουλιαγμενιωτών για τα έργα και τις ημέρες που καταγράφουν.

Αννα Μπουζιάνη

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 254 guests και κανένα μέλος