Εργα στάσιμα, έργα που δεν έγιναν και άλλα που δεν έπρεπε να γίνουν

Κλείνοντας το 2020 κάνουμε μία αναδρομή στα έργα και ημέρες του Δήμου ΒΒΒ όσον αφορά τις «επενδύσεις» που έγιναν ή γίνονται στο Δήμο για να «αναβαθμίσουν» την περιοχή.

Ας δούμε τι γίνεται με τη Χερσόνησο του Αστέρα που συνδέεται άρρηκτα με την πλατεία Βουλιαγμένης και τη μαρίνα .

Αναδύουμε τα στοιχεία από το αρχείο της εφημερίδας μας (ΕΒΔΟΜΗ).

Η χερσόνησος του Καβουρίου, όπου βρίσκεται και το συγκρότημα του Αστέρα, όπως γνωρίζουμε έχει πουληθεί σε διάφορα ξένα και ημεδαπά συμφέροντα.

Όταν συζητιόταν η αγοραπωλησία, ο δήμαρχος των ΒΒΒ είχε οργανώσει Ενημερωτική παρουσίαση στο Δημοτικό Συμβούλιο (Τετάρτη 3/2/2016 στο Δημαρχείο, στη Βούλα). Tην ενημέρωση παρουσίασαν εκπρόσωποι του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

O Aπόλλων Ζωστήρ παραμένει εγκλωβισμένος

 To πράσινο εξαφανίζεται

Η μελέτη, όπως την παρουσίασαν είχε τρεις άξονες:

1. Βασική αρχή το μνημείο. Ο ναός θα βγεί έξω από την περίφραξη, δεν μεταβιβάζεται· θα είναι ελεύθερος και ανοιχτός!!

σ.σ. Μέχρι σήμερα, ο ναός του Απόλλωνα Ζωστήρα βρίσκεται αποκλεισμένος!

2. Η προστασία του πρασίνου, είναι 61 στρ.

σ.σ. κόπηκαν αιωνόβια πεύκα και συνεχίζονται να κόβονται.

3. Προστασία χρήσης τουρισμού, αφού η περιοχή είναι χαρακτηρισμένη “τουριστική ζώνη”

Το σύνολο της επιτρεπόμενης δόμησης είναι 56.500 τ.μ. εκ των οποίων τα 41.500 είναι τα ξενοδοχεία (West, Αρίων, Μπαγκαλόους) και 15.000 τ.μ. θα γίνουν αυτόνομες κατοικίες διόροφες (1000τ.μ. εκάστη). Η συνολική κάλυψη των κατοικιών θα είναι το 10%.

https://www.ebdomi.com/eidiseis-nea/11996-neo-sxedio-gia-thn-pvlhsh-thw-xersonhsou-toy-kaboyriou-asteraw.html

σ.σ. Τα οικόπεδα για κατοικίες που πουλήθηκαν καταλαμβάνουν άλλα τετραγωνικά απ’ αυτά που είχαν ανακοινωθεί. Το πρώτο ακίνητο έχει κατοικήσιμο χώρο - δόμηση 2.227,36 τ.μ. σε οικόπεδο 5.747,51 τ.μ., (ΕΒΔΟΜΗ 16.10.20) https://www.ebdomi.com/eidiseis-nea/15300-h-ypovathmisi-tou-perivallontos-ston-asteras-vouliagmenis.html

Την ενημέρωση -τότε- είχε κλείσει ο δήμαρχος Γρ. Κωνσταντέλλος, ο οποίος είχε τονίσει: η παρούσα μελέτη είναι ευθυγραμμισμένη με τη δική μου λογική για τα περιβαλλοντικά. Καλύπτει τις βασικές αρχές της αειφορίας. […] Θέλω να ξαναπώ ότι η συγκεκριμένη πρόταση είναι συμβατή με τη φυσιογνωμία της πόλης, είναι συμβατή με αυτό που θέλει η πόλη”.

https://www.ebdomi.com/eidiseis-nea/11996-neo-sxedio-gia-thn-pvlhsh-thw-xersonhsou-toy-kaboyriou-asteraw.html

σ.σ. και προφανώς, είχε δίκηο, όταν έλεγε ότι «αυτό θέλει η πόλη», γιατί ψηφίστηκε ιδιαίτερα από τη Βουλιαγμένη. Και μετά την “απομάκρυνση εκ του ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται”. Το λέμε αυτό γιατί σήμερα πλέον, που βλέπουν την εξέλιξη της πόλης, αφυπνίζονται και καταγγέλουν την υποβάθμισή της, αλλά...

 

Στάσιμο το ρέμα του Κόρμπι

Το ρέμα του Κόρμπι αφού ξεκοίλιασαν όλη την παραλία της Βάρκιζας, τη γέμισαν μπάζα και φερτά υλικά, καρκινοβατεί. Να θυμίσουμε ότι εγκαινιάστηκε μετά βαϊων και κλάδων από την τέως περιφερειάρχη Ρένα Δούρου μετά του δημάρχου ΒΒΒ Γρ. Κωνσταντέλλου. Έχουν περάσει περίπου έξη χρόνια, η συμβατική προθεσμία του έργου έληξε και δεν υπάρχει κανένα φως στο ...τούνελ.

Xαβούζα η ανατολική παραλία της Βάρκιζας

Εξαιτίας των έργων του ρέματος, που έκαναν το εργοτάξιο μέσα στην ακτή, η παραλία της Βάρκιζας έχει καταντήσει χαβούζα. Πέρα από τα μόνιμα στάσιμα λασπόνερα, κάθε φορά που βρέχει ξεχύνεται χείμαρρος που κατεβάζει ογκώδη υλικά και ό,τι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί.

 

Γκρέμισαν κτήριο στη Β’ πλαζ Βούλας

Οπως μάθαμε, παραμονές Χριστουγέννων, ο Δήμος ΒΒΒ σε συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, γκρέμισε κτήριο αρκετών τ. μέτρων μέσα στη Β΄πλαζ της Βούλας, κρίνοντάς το επικίνδυνο.

Οπως γνωρίζουμε η Β’ πλαζ Βούλας έχει δοθεί με σύμβαση στην εταιρεία «Athens Beach Club Ανώνυμη Εταιρεία Εκμετάλλευσης Ακινήτων» (4.2019) για την ανάπλαση και λειτουργία της.

Στη σύμβαση αναφέρεται ότι διατηρούνται τα υφιστάμενα κτήρια και στην Α ζώνη και στη Β.

Το συγκεκριμένο κτίριο δεν ανήκει στα διατηρητέα;

Γιατί λοιπόν μπήκε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, μετά από επίκληση του Δήμου, να γκρέμισει;

Η απάντηση ότι ήταν επικίνδυνο δεν πείθει, διότι δεν έγινε ξαφνικά επικίνδυνο. Όταν μάλιστα χρειάστηκαν μόνο 15 ημέρες για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες σε συνεργασία με την Αποκεντρωμένη, παραμονές Χριστουγέννων (20.12.20), ενώ η κοινή πρακτική παίρνει χρόνια. Και αν έπρεπε να γκρεμιστεί, δεν είναι στις υποχρεώσεις της αναδόχου εταιρείας που έχει αναλάβει την ανάπλαση;

Γιατί γκρεμίστηκε με χρήματα του δημοσίου, δηλαδή των πολιτών.

Ειρήσθω εν παρόδω, η “ανάπλαση” της Β πλαζ έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί τέλος του 2020 και ακόμα δεν έχει αρχίσει!!!

Στην “ανάπλαση” και τα 124 στρέμματα;

Μονοπάτια, δρομάκια, φωτάκια μαθαίνουμε ότι θα βάλει ο δήμαρχος στα 124 στρέμματα που βρίσκονται στο Πανόραμα Βούλας. Ενας φυσικός πνεύμονας πρασίνου!!! Στο πλαίσιο της “ανάπτυξης” κι αυτό;

Είδομεν!

 

 Η ακριβοπληρωμένη ρύπανση!

Όλη η Ελλάδα (σχεδόν), αλλά και ευρωπαϊκές χώρες, θεώρησαν σκόπιμο να διασκεδάσουν τους λαούς την παραμονή της Πρωτοχρονιάς με έναν αμέτρητο αριθμό πυροτεχνημάτων που έσκαγαν στον ουρανό με διάφορα σχέδια και σχήματα.

Ο θόρυβος εκκωφαντικός, (πολεμικός ηχητικά). Η ρύπανση τεράστια, η απόλαυση του θεάματος στιγμιαία. Το κόστος ιδιαίτερα υψηλό.

Παράδειγμα στο Δήμο ΒΒΒ τα πυροτεχνήματα στοίχισαν 24.655,29 ευρώ!!!

Για τους αμφισβητίες, παραθέτουμε, φωτογραφικά, το χρηματικό ένταλμα πληρωμής!                  

Α. Μπoυζιάνη

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 319 guests και κανένα μέλος