• Παράνομη η... “πόρτα”  (face control)
  • Αποχή από το ψήφισμα για την εκμάθηση των αρχαίων Ελληνικών
  • Έχουν κι οι μπαμπάδες δικαιώματα

Έχετε φωνητικές ικανότητες και δεν σας είχε δωθεί η ευκαιρία να τις αποδείξετε; Ή πάλι, δεν έχετε φωνητικές ικανότητες αλλά έχετε μεγάλη δόση χιούμορ; Σε οποιαδήποτε περίπτωση το Νέα Μάκρη Tennis Club  Flocafe, σας καλεί να περάσετε μια ωραία βραδιά τραγουδώντας,  το Σάββατο 4 Απρίλη στις 7μ.μ.

 

Παράνομη η... “πόρτα”  (face control)


Σας έχει τύχει ποτέ να έχετε κανονίσει να περάσετε την βραδιά σας σε ένα από τα νυχτερινά κέντρα που λειτουργούν με την παρέα σας και να σας το “χαλάσει” ο πορτιέρης;

Αυτό έπαθε ένας νέος όταν προσπάθησε να διασκεδάσει σε κάποιο club του οποίου η “πόρτα” ήτανε “σκληρή”. Εκείνος όμως δεν έδρασε όπως οι περισσότεροι να τσαντιστεί και να κάνει φασαρία ή απλά να φύγει άπρακτος, αλλά κατέθεσε αγωγή κατά του καταστηματάρχη και δικαιώθηκε, παρακαλώ, αφού το δικαστήριο του επεδίκασε 1.000 ευρώ ως αποζημίωση για προσβολή της προσωπικότητας και ηθική βλάβη!

Το μέτρο αυτό που έχουν υιοθετήσει σχεδόν όλα τα club, είναι παράνομο και ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστεί είναι η αγωγή. Ούτε οι τσαμπουκάδες περνάνε, αυτοί είναι περισότεροι κι αρματωμένοι, ούτε το πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα θα κάνει τίποτα.

Οπότε την επόμενη φορά που κάποιος “φουσκωτός” θα σας κλείσει τον δρόμο γιατί δεν του αρέσουν τα παπούτσια σας, ή η φάτσα σας ξέρετε τι να κάνετε.


Αποχή από το ψήφισμα για την εκμάθηση των αρχαίων Ελληνικών


Η αποχή των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ από το ψήφισμα που έγινε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την εκμάθηση των αρχαίων ελληνικών δημιούργησε ερωτηματικά καθότι προτίμησαν ουδέτερη στάση από το να εναντιωθούνε  στην απόφαση της σοσιαλιστικής ομάδας να καταψηφίσει το αρχικό κείμενο στο οποίο γίνεται αναφορά στην εκμάθηση των αρχαίων ελληνικών.


Οι κλασσικές γλώσσες στο περιθώριο της πολυγλωσσίας


Έκθεση για τη σημασία και τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η γλωσσική πολυμορφία στη σύγχρονη πολυπολιτισμική ευρωπαϊκή κοινωνία ψήφισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην Ολομέλεια στο Στρασβούργο.

Με το ψήφισμά του, το ΕΚ τονίζει ότι η γλωσσική και πολιτιστική ποικιλομορφία της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και επισημαίνει ότι τα προγράμματα εκμάθησης γλωσσών και σχολικών και πολιτιστικών ανταλλαγών, είτε εντός είτε εκτός της ΕΕ, θα πρέπει να υποστηριχθούν και να προωθηθούν χωρίς επιφυλάξεις.

Σημαντικό σημείο της Έκθεσης, την οποία συνέταξε ο Πορτογάλος ευρωβουλευτής Graca Moura, ήταν η αναφορά στη σημασία των αρχαίων ελληνικών και των λατινικών και η σύσταση να επεκταθεί η καθιέρωση δεικτών γλωσσικών γνώσεων και στις κλασσικές γλώσσες, "όχι μόνο επειδή πρόκειται για μια κοινή ευρωπαϊκή κληρονομιά μεγάλης πολιτισμικής και πολιτιστικής σπουδαιότητας, αλλά και επειδή η εκμάθηση αυτών των γλωσσών διευκολύνει τις  μαθησιακές εμπειρίες και τονώνει τον στοχασμό για τις γλώσσες".

Αυτή η παράγραφος δυστυχώς δεν εγκρίθηκε από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

“Είναι λυπηρό το γεγονός ότι η Ολομέλεια του ΕΚ δεν έδωσε συνέχεια στην ιδέα αυτή, καθώς υπερψήφισε εναλλακτική πρόταση χωρίς την αναφορά στις κλασσικές γλώσσες, που κατατέθηκε από την ομάδα των σοσιαλιστών, των πρασίνων και των φιλελευθέρων", δήλωσε η ευρωβουλευτής  Μ. Παναγιωτοπούλου-Κασσιώτου.


Σ.Σ. Κι όλα αυτά όταν:

  • οι Άγγλοι επιχειρηματίες προτρέπουν τα ανώτερα στελέχη να μάθουν Αρχαία Ελληνικά επειδή αυτά περιέχουν μια ξεχωριστή σημασία για τους τομείς οργάνωσης και διαχείρισης επιχειρήσεων και
  • το Πανεπιστήμιο Ιρμάιν της Καλιφόρνια ανέλάβε την αποθησαύριση του πλούτου της Αρχαίας Ελληνικής γλώσσας. Μιλώντας γι' αυτό ο καθηγητής Μπρούνερ είπε: “Σε όποιον απορεί γιατί τόσα εκατομμύρια δολάρια για την αποθησαύριση των λέξεων της Ελληνικής απαντούμε: Μα, πρόκειται για τη γλώσσα των προγόνων μας. Και η επαφή μας μ' αυτούς θα βελτιώσει τον πολιτισμό μας”. (Θα αναφερθώ σε αυτή την έρευνα εκτενέστερα στο επόμενο φύλλο).


Κι αφήστε μας εμάς να βάζουμε τα χεράκια μας και να βγάζουμε τα ματάκια μας. Καμία μεταφυσική ή ξένη δύναμη δεν μας φταίει γι’ αυτά που παθαίνουμε· το ξερό μας το κεφάλι φταίει...

Έχουν κι οι μπαμπάδες δικαιώματα

 

Ο Σύλλογος ΓΟΝ.ΙΣ καλεί όλους τους γονείς

να λύσουν μαζί το πρόβλημα των παιδιών που θέλουν

δύο γονείς στην καθημερινότητά τους.


Φορολογική και επιδοματική ισότητα

 

Έχουνε παιδιά, ακόμα και εάν δεν έχουν την επιμέλειά τους. Δεν παραιτούνται από την ιδιότητά τους, του γονέα, επειδή αναχρονιστικοί μηχανισμοί επιβάλουν την ανάθεση της επιμέλειας στον ένα γονέα.


Όλα τα μέλη του συλλόγου φέτος θα δηλώσουν στην φορολογική τους δήλωση:

(α) το ότι έχουν παιδιά και

(β) θα ζητήσουν να εκπέσει από το εισόδημά τους η διατροφή που καταβάλουν με δικαστική απόφαση.

Ο Σύλλογος ΓΟΝ.ΙΣ. συμβουλεύει:

“Επειδή ξέρουμε ότι αυτό δεν θα γίνει δεκτό, όταν έρθει το εκκαθαριστικό καλούμε τα μέλη μας

1. ν’ ασκήσουν αμέσως προσφυγή στον προϊστάμενο Δ. Ο. Υ. και αμέσως μετά την ρητή ή σιωπηρή απόρριψη

2.  προσφυγή στα φορολογικά δικαστήρια που κατατίθεται επίσης στην Δ. Ο. Υ.

Το κόστος αυτής της διαδικασίας είναι περίπου 25 ευρώ και δεν είναι υποχρεωτική η παράσταση με δικηγόρο όταν φθάσει (μετά 2 – 3 χρονια) η υπόθεση στο ακροατήριο”.


Η νομολογία του Ευρωπ. Δικαστηρίου:

Γονείς αντί για μητέρες / πατέρες

Σύμφωνα με την πάγια νομολογία των Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων, απαγορεύεται κάθε διάκριση μεταξύ γονέων με κριτήριο το φύλο δηλαδή αν είναι άνδρες ή γυναίκες.


Έτσι ο σύλλογος προτείνει

(α) να ισχύσουν ακριβώς τα ίδια συνταξιοδοτικά δικαιώματα για άνδρες και γυναίκες γονείς,

(β) σε αντιστάθμισμα, να επεκταθούν χρονικά και να ισχύσουν μεγαλύτερες γονεϊκές άδειες και λοιπά παρακολουθήματα και διευκολύνσεις στους γονείς παιδιών σε σχέση με το τι ισχύει σήμερα. Φυσικά αυτά θα πρέπει να ισχύουν αδιακρίτως φύλου για τους γονείς, τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες.


Σ.Σ. Βέβαια με την κατάσταση συνεχώς να χειροτερεύει στον εργασιακό τομέα οι λογικές κατά τα άλλα προτάσεις φαίνονται μη πραγματοποιήσιμες.

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 189 guests και κανένα μέλος