Καθαρισμός 28 Μαΐου, ώρα 09.00πμ

 

Σε εθελοντικό καθαρισμό της Β’ πλαζ Βούλας, πριν παραδοθεί με ελεύθερη πρόσβαση στο κοινό καλούν την Κυριακή 28 Μαΐου και ώρα 09.00πμ, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, το MEDASSET (Μεσογειακός Σύνδεσμος για τη Σωτηρία των θαλάσσιων χελωνών), και η τραγουδίστρια Τάμτα Γκοντουάτζε, πρέσβειρα της εκστρατείας «Υπόσχεσή μας: Καθαρές Θάλασσες».

H B’ πλαζ είναι από τις παραλίες που παραχωρήθηκαν στο Δήμο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης από το ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου να αξιοποιηθεί με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Να θυμίσουμε ότι η συγκεκριμένη πλαζ παραμένει πάνω από μία δεκαετία κλειστή και εγκαταλειμένη.

Ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος δήλωσε σχετικά: «Είναι υποχρέωση όλων μας να κάνουμε πράξη την υπόσχεση για καθαρές θάλασσες. Αφορά τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος και εν γένει την ποιότητα ζωής όλων μας. Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να παραδώσουμε στο κοινό καθαρές παραλίες, με πρόσβαση για όλους για να μπορέσουμε να απολαύσουμε όλοι τη μοναδική ακτογραμμή της πόλης μας»

Καθυστερεί η διαδικασία παραχωρήσεων των παραλιών στο Δήμο 3Β

Oι παραχωρήσεις της ΕΤΑΔ παραλιακών τμημάτων προς το Δήμο 3Β που έχουν παραδοθεί είναι τρεις (Δυτική παραλία Βάρκιζας, Κάμπινγκ και όλες της Βουλιαγμένης), αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί πλήρως η διαδικασία. Υπάρχουν άλλες τρεις (η Ανατ. παραλία Βάρκιζας, το ελεύθερο τμήμα της Βούλας από Α’ πλαζ μέχρι Β’ πλαζ) οι οποίες δεν έχουν ολοκληρωθεί και την προσεχή εβδομάδα - όπως είπε ο δήμαρχος - θα ολοκληρωθούν.

Εχουν καθυστερήσει πολύ οι παραχωρήσεις και δεν μπορούν να γίνουν σημαντικές παρεμβάσεις, σημείωσε ενημερωτικά ο δήμαρχος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 15ης Μαΐου.

Στο Κάμπινγκ και Β’ πλαζ ξεκινάει ο καθαρισμός, η αποψίλωση και η απομάκρυνση επικίνδυνων υλικών. Για τη συντήρησή τους ο δήμος έχει προσλάβει εργολάβο μαζί με τις υπηρεσίες του Δήμου θα φροντίζουν για την καθαριότητα των ακτών.

Οσο για τα φύκια που έγιναν βουνά, όπως κατέθεσε ο Θ. Ματόπουλος, ο δημ. σύμβουλος Δ. Βαμβασάκης απάντησε ότι τα μαζεύουν με την υπηρεσία καθαριότητας και τα πηγαίνουν στην ανατολική παραλία της Βάρκιζας για να τα κάνουν ένα είδος κομπόστ.

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 142 guests και κανένα μέλος