Ο Δημ. Κιούκης καταγγέλει. Η  Αποκεντρωμένη Διοίκηση ζητάει πλήρη στοιχεία

 

Οπως γράφαμε στο προηγούμενο φύλλο το Διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΠΠΑ του Δήμου 3Β (21.12.16), κατήγγειλε τη σύμβαση της Δέσποινας Παπαχατζίδου του Κωνσταντίνου μισθώτριας του κυλικείου στο Αθλητικό Κέντρο Βάρης “Κ. Μπαγλατζής”, γιατί η μισθώτρια δεν έχει καταβάλει μισθώματα.

Σημειώναμε δε ότι η αντιπολίτευση είχε επισημάνει προς το Δημοτικό Συμβούλιο ότι η μίσθωση αυτή χωλαίνει. Και επιβεβαιώνεται ότι χωλαίνει, αφού και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ζητάει με έγγραφό της τα πλήρη στοιχεία της υπόθεσης, μετά από αναφορά - καταγγελία του Δημήτρη Κιούκη.

Με τετρασέλιδη Αναφορά του, ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. των 3Β Δημήτρης Κιούκης, κατήγγειλε προς τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης (Γ.Ε.Δ.Δ.) και προς τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, στις αρχές Δεκεμβρίου, ένα θέμα τεράστιας ηθικής τάξεως, το οποίο εκθέτει όχι μόνο την πολιτική ηγεσία του Δήμου και τους εμπλεκόμενους, αλλά την εικόνα ενός λαού, είτε ως γενικευμένη σήψη, είτε ως απαθή ανοχή και μάλιστα στην παρούσα συγκυρία, που θα έπρεπε να είμαστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι.

“Ηθική διαφθορά”

kioukis dΣυνοπτικά, ο Δημήτρης Κιούκης, έμπειρος από μακροχρόνια θητεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση καταγγέλει ανθρώπους του Δημάρχου για το... “Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει”, με μεγάλη οικονομική ζημία για το Δήμο, αλλά κυρίως για ηθική διαφθορά, και ζητάει, αφού εκθέτει πλήρως και τεκμηριωμένα το ιστορικό των περιστατικών να γίνουν οι σχετικές ενέργειες από τον Γ. Επιθεωρητή Δ.Δ. και τον Γ. Γραμματέα Α.Δ. Αττικής, «προκειμένου να αναζητηθούν ποινικές, πειθαρχικές και διοικητικές ευθύνες των συμμετεχόντων στη διαδικασίαμίσθωσης Αναψυκτηρίου - χώρου μαζικής εστίασης» κ.λπ. που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Βάρης, από τον Οργανισμό Αθλητισμού - Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής (ΟΑΠΠΑ) που είναι Νομικό πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) του Δήμου 3Β.

Αναλυτικά το ιστορικό

Όπως εκθέτει στην αναφορά του ο Δημήτρης Κιούκης, ο ΟΑΠΠΑ συνέστησε τον Απρίλιο του 2015 τρεις Επιτροπές, α) Επιτροπή Παραλαβής - Παράδοσης Μισθωμένων Ακινήτων, β) Επιτροπή Καθορισμού τιμήματος για την εκμίσθωση ακινήτων και γ) Επιτροπή διεξαγωγής δημοπρασιών για την εκποίηση ή εκμίσθωση ακινήτων, οι οποίες ορίσθηκαν τριμελείς.

Στην 1η Επιτροπή ως τακτικό μέλος, ορίσθηκε ο Βασ. Γραμμένος, διοικητικός σύμβουλος και βασικό στέλεχος της συμπολίτευσης (υποψήφιος σύμβουλος του Δημάρχου) στην 2η ορίσθηκε ο ίδιος ως Πρόεδρος, ενώ στην 3η ορίσθηκε ως τακτικό μέλος).

Την 18η Μαΐου 2015 συνεδρίασε η 2η επιτροπή υπό την προεδρία του Β. Γραμμένου και καθόρισε την κατώτερη τιμή έναρξης της δημοπρασίας για την εκμίσθωση του Αναψυκτηρίου του Αθλητικού Κέντρου Βάρης (στάδιο Κ. Μπαγλατζή), συνολικής επιφανείας 115τ.μ. στα 5000 ευρώ ετησίως.

Στις 26/5/15 το Δ.Σ. του ΟΑΠΠΑ ενέκρινε την πρόταση της Επιτροπής και κατάρτισε τους όρους της Διακήρυξης εκμίσθωσης.

Στις 6 Ιουλίου η Επιτροπή Διεξαγωγής του Διαγωνισμού, συμμετέχοντος και του Β. Γραμμένου, έκανε δεκτή την προσφορά της μοναδικής συμμετέχουσας, Δέσποινας Παπαχατζίδου η οποία προσέφερε να καταβάλλει ετήσιο μίσθωμα 9.000 ευρώ. Για τη σύμβαση μίσθωσης εγυήθηκε ο Δημ. Μουστάκας του Αρη διαμένοντος στην ίδια διεύθυνση με τη Δέσποινα Παπαχαντζίδου, και την 31η Ιουλίου 2015 εκδόθηκε από το Δ.Σ. του ΟΑΠΠΑ απόφαση (78/2015) με την οποία ενέκρινε τη μίσθωση, σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής.

Δεν διερωτήθηκε κανείς αλήθεια ούτε η Επιτροπή, ούτε το Δ.Σ. του ΟΑΠΠΑ, ποία η σχέση μισθώτριας και εγγυητή και ποία η σχέση εγγυητή και Δήμου;

Ακολούθως την 15η Σεπτεμβρίου 2015 καταρτίστηκε σύμβαση μίσθωσης μεταξύ του ΝΠΔΔ, ΟΑΠΠΑ, ο οποίος εκπροσωπείται από τον πρόεδρο και Δήμαρχο 3Β, Γρηγ. Κωνσταντέλλο, ως εκμισθωτής και της μισθώτριας Δ. Παπαχατζίδου και του Δ. Μουστάκα, ως εγγυητή.

Και φτάνουμε στο 2016 (21/3), όπου ο ΟΑΠΠΑ κάνει αποδεκτή την αίτηση της μισθώτριας Δ. Παπαχατζίδου με την οποία ενημερώνει τον ΟΑΠΠΑ για τη σύσταση Ετερρόρυθμης εταιρείας, στην οποία η μισθώτρια συμμετέχει, όχι ως διαχειρίστρια όπως θα περιμένατε, αλλά ως ετερρόρυθμος εταίρος, με ποσοστό, διάβασον - διάβασον 1%!!!. Δηλαδή για κοροϊδία - εκτός κι ο Δ. Κιούκης τα γράφει λάθος, πράγμα για το οποίο δεν έχουμε λόγο να το υποπτευόμαστε καν.

Διαχειρίστρια της Ε.Ε. ορίζεται η Βασ. Σωτηρίου του Χρ. σύζυγος του Βασ. Γραμμένου, ως ομόρρυθμο μέλος με ποσοστό 99%!!!

Δηλαδή η πλειοδότρια στο διαγωνισμό, ελλείψει δευτέρου, μένει μέτοχος με 1%, δηλαδή για “πλάκα”, αλλά παραμένει μοναδική μισθώτρια! Μ’ όλα ταύτα στο σκοπό της εταιρείας συμφωνήθηκε να υπεισέλθει αυτομάτως η Βασ. Σωτηρίου στις υποχρεώσεις και στα δικαιώματα που απορρέουν από τη μίσθωση!

Το Κοινοτικό Συμβούλιο συμφωνεί!


Και σ’ όλα αυτά, το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Βάρης συμφωνεί, αφού με την 21/2016 απόφασή του χορηγεί προέγκριση ίδρυσης επιχείρησης μαζικής εστίασης κ.λπ. της “Βασ. Σωτηρίου & Σια Ε.Ε.” εντός του Σταδίου “Κ. Μπαγλατζής” της Βάρης.

Διερωτώμεθα επιπλέον: Η εγγύηση του Δ. Μουστάκα παραμένει και υπέρ ποίας; Ποιές είναι οι σχέσεις του εγγυητή με την πρώτη και με τη δεύτερη κυρία; Και ποιές οι σχέσεις του εγγυητή Δ. Μουστάκα με τις καντίνες Καβουρίου, που έχουν οφειλές ή έστω διαφορές με το Δήμο 3Β;

Μήπως οι δημότες δικαιούνται να γνωρίζουν τα της διαχειρίσεως των πραγμάτων και των χρημάτων του Δήμου 3Β, επί της ουσίας;

Ο Δ. Κιούκης ακόμα ζητάει με την αναφορά του στην Αποκεντρωμένη Δ., πλήρη πρακτικά όλων των συνεδριάσεων, επισημαίνοντας ότι: «Ο Βασίλειος Γραμμένος ο οποίος συμμετέχει σε όλες τις σχετικές επιτροπές, τυγχάνει σύζυγος της κας Βασιλικής Σωτηρίου του Χρ. και της Γεωργίας».

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έρχεται με έγγραφό της προς τον ΟΑΠΠΑ (20.12.16) και ζητάει στοιχεία.

Γράφει το σχετικό έγγραφο: Σας διαβιβάζουμε την εν θέματι αναφορά - καταγγελία σχετικά:
α) με τη συμμετοχή του κ. Γραμμένου Β., στις σχετικές με την εκμίσθωση του ακινήτου επιτροπές,
β) τη μη τροποποίηση της αρχικής μισθωτικής σύμβασης μετά τη σύσταση εταιρείας από την αρχική μισθώτρια του ακινήτου και παρακαλούμε να εξετάσετε τα διαλαμβανόμενα και να μας απαντήσετε για όλα τα ζητήματα που θίγονται σε αυτό αποστέλλοντάς μας τα σχετικά έγγραφα.

 

Κώστας Βενετσάνος

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 93 guests και κανένα μέλος