Η νέα δικτυακή πύλη του Δήμου Κρωπίας σε λίγες ημέρες θα είναι πραγματικότητα. Στις 26 Ιανουαρίου, έγινε η  πρώτη παρουσίαση των νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών  του Δήμου Κρωπίας οι οποίες εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»...

ΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΥΛΗ ΤΟ ΚΟΡΩΠΙ

www.koropi.gr

 

ΝΕΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ


Η νέα δικτυακή πύλη του Δήμου Κρωπίας σε λίγες ημέρες θα είναι πραγματικότητα. Στις 26 Ιανουαρίου, έγινε η  πρώτη παρουσίαση των νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών  του Δήμου Κρωπίας οι οποίες εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας» Μέτρο 2.2 με τίτλο «Ηλεκτρονική Κυβέρνηση για την εξυπηρέτηση του πολίτη». Οι ανάδοχοι του έργου με συνοπτικό και παραστατικό τρόπο ανέλυσαν τα οφέλη από τις νέες υπηρεσίες και τα τεχνικά χαρακτηριστικά επιμέρους εφαρμογών ενώ παρείχαν και χρήσιμες πληροφορίες για τη συνολική εξέλιξη των προγραμμάτων ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση υπό το  νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση 2007-2013».  Παράλληλα, αναπτύχθηκαν εισηγήσεις για το σύστημα Γεωπληροφόρησης του Δήμου,  που συνεχώς συμπληρώνεται και ανανεώνεται καθώς επίσης και για την έναρξη υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος «URBAN NOSE» στο Κορωπί και σε άλλους Δήμους που συνεργάζονται (Ιταλία,  Σουηδία, Γαλλία, Πορτογαλία, Κύπρος, Ηνωμένο Βασίλειο ) και που αφορά στη δημιουργία κοινωνικών επιχειρήσεων  οι οποίες θα βοηθήσουν στην ενδυνάμωση και τη  συνέχιση των κοινωνικών δομών πρόνοιας.  


Οι καινοτομίες της νέας ιστοσελίδας εστιάζονται στα εξής:

• Δημιουργία  ηλεκτρονικών υπηρεσιών υποβολής αιτήσεων πιστοποιητικών (Δημοτολογίου, Βεβαιώσεων ΤΑΠ κα.)

• Δημιουργία ηλεκτρονικών υπηρεσιών υποβολής αιτημάτων και καταγγελιών

• Ηλεκτρονικές πληρωμές (Δημοτικών φόρων, προστίμων και βεβαιωμένων οφειλών )

• Ενημέρωση προμηθευτών

• Ενημέρωση οφειλετών

• Υπηρεσίες δημοσίευσης και αναζήτησης για τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Κορωπίου.


Ο Δήμαρχος Κορωπίου Θεόδωρος Β. Αθανασόπουλος στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις αλλαγές,  που θα επέλθουν στη ζωή του Δήμου με τις νέες αυτές ηλεκτρονικές υπηρεσίες και κάλεσε τη νεολαία να αυξήσει  τη συμμετοχή της στα δημοτικά δρώμενα και με τη χρησιμοποίηση της νέας τεχνολογίας με την οποία είναι περισσότερο εξοικειωμένη και παράλληλα κάλεσε όλους τους δημότες να βοηθήσουν τη νέα προσπάθεια και να συμμετέχουν με προτάσεις και παρατηρήσεις στη νέα ανάπτυξη της ιστοσελίδας του Δήμου.


Ο υπεύθυνος Μηχανοργάνωσης του Δήμου Κρωπίας  Χαρίλαος Σωφρόνης αναφέρθηκε στις νέες δυνατότητες,  που δημιουργούνται τόσο στο εσωτερικό  του Δήμου όσο και στην κοινωνία του Κορωπίου και γενικότερα στην «διαδικτυακή κοινωνία» ενώ πληροφόρησε για τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούν οι δημότες να  κάνουν χρήση των νέων υπηρεσιών. Μεταξύ άλλων είναι και η κάρτα Δημότη-απλούστευση των διαδικασιών αναζήτησης πιστοποιητικών, πληρωμής καθώς και τη δημιουργία κάρτας Δημότη (σε πιλοτική εφαρμογή) με την οποία θα μπορεί να συναλλάσσεται ηλεκτρονικά ο πολίτης με το Δήμο.

 


Προσεχή Γεγονότα

Καμία εκδήλωση

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 454 guests και κανένα μέλος