Δράσεις στο Κορωπί,  Μαρκόπουλο,  Σαρωνικό,  Διόνυσο

Το “Let’s Do It Greece” κινητοποίησε και φέτος - 5η χρονιά - πολλούς Δήμους της Ελλάδας και μαζί με φορείς και απλούς πολίτες εθελοντές, καθάρισαν ολόκληρες περιοχές με πολύ καλά αποτελέσματα.

ΣΤΟ ΚΟΡΩΠΙ

Ο Δήμος Κρωπίας και το ΝΠΔΔ Σφηττός σε συνεργασία με τοπικούς συλλόγους και φορείς διοργάνωσαν μια κεντρική δράση (παραλία Λουμπάρδας-λόφος Χαγιάτια) και δύο τοπικές στην επικράτεια του Δήμου, (παραλία Αγίας Μαρίνας και Καρελλά). Είχαν προηγηθεί, δράσεις καθαρισμού στον Καρελλά τις προηγούμενες ημέρες από κοινή δράση Δήμου (Διεύθυνση Περιβάλλοντος), συλλόγου Άνω Καρελλά και Κατηχητικού Σχολείου I.N Aγίου Φανουρίου.

koropi ag.marinaΤην Κυριακή 17/4, συμμετείχαν, ομάδα μαθητών του 1ου Γυμνασίου Κορωπίου, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Κορωπίου και ομάδα εθελοντών του ΝΠΔΔ Σφηττός και της Συνεργασίας για το Περιβάλλον του Κορωπίου καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι. Ο λαογράφος-ιστοριοδίφης και ζωγράφος, μέλος της Συνεργασίας, Γιάννης Πρόφης μίλησε για την ιστορία της περιοχής και για τα «Χαγιάτια».

Ο Δήμαρχος Δημήτριος Κιούσης με τη συζυγό του Πόλυ Ντούνη επισκέφτηκαν και χαιρέτησαν τη δράση. Στο δασικό δρόμο προς παραλία Αγίας Μαρίνας, πάνω από τα ιστορικά δημοτικά κτίρια «Χαγιάτια», απομακρύνθηκαν μπάζα που βρίσκονταν εδώ και πολλά χρόνια στην περιοχή. Την επιχείρηση συντόνισε, ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας Θοδωρής Γρίβας συνεπικουρούμενος από τους Δημήτρη Ντούνη και Ιωάννη Κατιμερτζόγλου, μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δήμου, τομέα δασοπροστασίας.

Καθάρισαν την παραλία της Αγίας Μαρίνας, ο ΝΑΟ Κέκρωψ και ο σύλλογο; Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Αγίας Μαρίνας.

Ο εξωραϊστικός και εκπολιτιστικός σύλλογος Άνω Καρελλά «Η Αγία Παρασκευή» που έχει πρωτοστατήσει, στον αγώνα για τη διάσωση του τοπικού δάσους του Γραμματικού, συνεπής στο ραντεβού του έδωσε το παρών στη οδό Χαλιδώνος και Προφήτη Ηλία ενώ η ομάδα της «Γαιδουροχώρας» στο δάσος Γραμματικού.

—————————————————

ΣΤΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ

 

Ο Δήμος Μαρκοπούλου μαζί με τους εθελοντές, έδωσαν δυναμικό παρών στο ετήσιο ραντεβού δράσης «Let’s Do it Greece» για 5η χρονιά, καθαρίζοντας και ταυτόχρονα ομορφαίνοντας της παραλία της Χαμολιάς!

65 κιλά ανακυκλώσιμων υλικών και 220 περίπου κιλά απορριμμάτων συλλέχθηκαν συνολικά, χάρη στην πολύτιμη βοήθεια μικρών και μεγάλων.

Εθελοντές κάθε ηλικίας, από φορείς του Δήμου που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση, ένωσαν τις δυνάμεις τους και αφιέρωσαν το κυριακάτικο πρωινό τους για έναν όμορφο σκοπό για το Περιβάλλον μας!

Μέλη από την «Συντροφιά των Μεσογείων», από τον Χορευτικό-Λαογραφικό Όμιλο Μαρκοπούλου – Πόρτο Ράφτη «Μυρρινούς», από τον Σύλλογο Κoρώνης και από το τμήμα Ζωγραφικής του Προγράμματος «Αθλητισμός και Πολιτισμός για όλους» του Δήμου, αλλά και απλοί πολίτες – εθελοντές.

Αθλούμενοι από τον ΙΟΠΟΡ με τους συνοδούς τους και άλλοι ιστιοπλόοι εθελοντές από όμορο Δήμο, πραγματοποίησαν «απόβαση» και βοήθησαν και εκείνοι στον κοινό μας σκοπό, χαρίζοντας μία πιο καλοκαιρινή και δροσερή νότα στον Καθαρισμό μας.

Φέτος, έδωσαν το δικό τους «χρώμα», στην Δράση Καθαρισμού, καθώς οι εθελοντές «ζωγράφοι» της μεγάλης παρέας, «μεταμόρφωσαν» μία σκάφη συλλογής ογκωδών απορριμμάτων σε πραγματικό έργο Τέχνης, συνδυάζοντας έτσι τον Εθελοντισμό με την Τέχνη.

 

Ο Δήμος, είχε φροντίσει να υπάρχει επάρκεια σε γάντια, μπλε και μαύρες σακούλες, καθώς και μπογιές σε διάφορα χρώματα, για το βάψιμο της σκάφης. Επίσης φρόντισε για το απαραίτητο προσωπικό της Υπηρεσίας Καθαριότητας, με κατάλληλο εξοπλισμό και φορτηγά οχήματα.

—————————————————

 

ΣΤΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟ

 

Με σύνθημα «Γίνε συνένοχος στην προστασία του περιβάλλοντος, γίνε συμμέτοχος σε έναν όμορφο και καθαρό Δήμο Σαρωνικού», μικροί και μεγάλοι κάτοικοι αφιέρωσαν τον προσωπικό τους χρόνο, καθαρίζοντας μερικά από τα ομορφότερα σημεία του Δήμου. Παραλίες, σημεία φυσικής ομορφιάς, εξωκλήσια αλλά και ο βυθός μπήκαν στο «στόχαστρο» καθαριότητας και ευπρεπισμού των εθελοντών του Let’s Do It Greece και αναδείχθηκε το πιο καθαρό τους πρόσωπο, σε όλο τον Δήμο Σαρωνικού.

saronikos LETS DOΣτην κεντρική παραλία της Σαρωνίδας βρέθηκε και ο Δήμαρχος Γεώργιος Σωφρόνης, δείχνοντας έμπρακτα τη συμπαράσταση του Δήμου στη δράση. «Κάθε χρόνο περισσότεροι συμπολίτες μας δηλώνουν εθελοντές, περισσότεροι σύλλογοι και φορείς συμμετέχουν στο Let’s Do It Greece. Οι υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου προσπαθούν να διατηρούν τον Δήμο μας καθαρό, παρά την υποστελέχωσή τους. Η συνεισφορά όλων μας βέβαια σε αυτό τον τομέα και η ευσυνείδητη συμπεριφορά μας, ο σεβασμός για τον διπλανό και το περιβάλλον είναι ανεκτίμητη βοήθεια στην διατήρηση ενός καθαρού Δήμου», σημειώνει ο δήμαρχος, συγχαίροντας όλους όσους συμμετείχαν στη δράση.

Οι Αντιδήμαρχοι, οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων και η Υπηρεσία Καθαριότητας συνέβαλαν στην άρτια υλοποίηση της δράσης.

Ολες οι Δημοτικές Ενότητες παρέδωσαν μαθήματα εθελοντισμού και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.

Η μαθητική κοινότητα έλαβε μέρος στην εβδομάδα εθελοντισμού, 11 έως 15 Απριλίου· μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς δημιούργησαν ανθόκηπους, λαχανόκηπους, έβαψαν τοίχους σχολείων, έμαθαν για την ανακύκλωση και συμμετείχαν στις δράσεις καθαρισμού.

—————————————————

 

 

ΣΤΟ ΔΙΟΝΥΣΟ

 

Με σημαντική ανταπόκριση των εθελοντών πραγματοποιήθηκαν οι δράσεις καθαρισμού και καλλωπισμού στον Δήμο Διονύσου.

Η συμμετοχή του Δήμου περιελάμβανε τον καθαρισμό και αισθητική αναβάθμιση του χώρου του παλαιού σταθμού του τρένου και της περιοχής Αλούλα στη Δημοτική Ενότητα Διονύσου, τον ευπρεπισμό και καλλωπισμό των στάσεων λεωφορείων που εξυπηρετούν την αστική και δημοτική συγκοινωνία στη Δημοτική Ενότητα Σταμάτας καθώς και το βάψιμο πυροσβεστικών κρουνών από τους μικρούς εθελοντές του 1ου και 2ου Νηπιαγωγείου Δροσιάς.

Με το σύνθημα «Γίνε η αλλαγή που περιμένεις», μικροί και μεγάλοι εθελοντές συντονίστηκαν και πραγματοποίησαν τις δράσεις με κέφι και ενθουσιασμό συμβάλλοντας σε ένα καθαρότερο περιβάλλον και διαδίδοντας την αξία της εθελοντικής προσφοράς.

Ο δήμαρχος Διονύσου Διονύσης Ζαμάνης ευχαρίστησε θερμά τους φορείς και όλους όσοι συμμετείχαν στους καθαρισμούς και ανανέωσε το ραντεβού μαζί τους σε επόμενες εθελοντικές δράσεις.

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 489 guests και κανένα μέλος