Συμμετέχουν οι Δήμοι Κρωπίας, Μαρκοπούλου, Σαρωνικού, Λαυρεωτικής, Διονύσου, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης

Εβδομάδα πανελλήνιας εθελοντικής δράσης. Πολλοί Δήμοι της χώρας συμμετέχουν με δυναμικές εκδηλώσεις στο Let’s Do It Greece. Όλη η Ελλάδα γίνεται μια φωνή και στέλνει θετική ενέργεια, πνεύμα συνεργασίας και εθελοντισμού προς κάθε κατεύθυνση.

Το «Let’s do it Greece» είναι μια Εθελοντική Εκστρατεία που ξεκίνησε από νέα παιδιά της χώρας μας, με βασικό σκοπό να διαδώσει το μήνυμα του Εθελοντισμού, δημιουργώντας ένα κίνημα θετικής ενέργειας σε όλη τη χώρα, μέσω εθελοντικών δράσεων καθαρισμού, εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης.

 

Αναλυτικά στους Δήμους

 

ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΡΩΠΙΑΣ

Ο Δήμος Κρωπίας συμμετέχει και στη φετινή διοργάνωση της περιβαλλοντικής δράσης lets Do It GREECE 2016 που φέρει το σύνθημα «Γίνε η Αλλαγή που Περιμένεις! Ενώνουμε τις δυνάμεις μας σε όλη την Ελλάδα για να καθαρίσουμε ολόκληρη τη χώρα μέσα σε μία μόνο μέρα!».

Η απόφαση πάρθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε 28/3 και ελήφθη συμφωνία για την επικέντρωση των δράσεων καθαρισμού τόσο στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου όσο και στον Καρελλά.

Η κεντρική δράση καθαρισμού του ΝΠΔΔ Σφηττός Δήμου Κρωπίας θα γίνει στην παραλία της Λουμπάρδας με σημεία αναφοράς τα ιστορικά δημοτικά κτίσματα «Χαγιάτια» και την περιοχή του λόφου προς Αγία Μαρίνα (δασικός δρόμος) στις 10.30πμ.

Παράλληλα θα εξελιχθούν και δράσεις καθαρισμού στις παραλίες τις Αγίας Μαρίνας, Αγίου Δημητρίου & Σκαλάκια «Αλθέας». Για τον καθαρισμό της παραλίας Αγίας Μαρίνας έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή για την Κυριακή 17 Απριλίου, ο ΝΑΟ Κέκρωψ και ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Μαρίνας. Στην κεντρική δράση καθαρισμού στην παραλία Λουμπάρδας θα συμμετέχει και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Κορωπίου καθώς και αντιπροσωπεία μαθητών του 1ου Γυμνασίου Κορωπίου. Η κεντρική δράση θα υποστηριχθεί από δημοτική συγκοινωνία (09:30πμ έναρξη δρομολογίου με εκκίνηση από το Δημαρχείο Κρωπίας και στάσεις σε κεντρικά σημεία Κορωπίου και στην Αγία Μαρίνα).

 

Οι δράσεις καθαρισμού στον Καρελλά

 Ο σύλλογος Άνω Καρελά «Αγία Παρασκευή», η Γαιδουροχώρα, ο Αθλητικός Ποδηλατικός Σύλλογος Κορωπίου (Α.Π.Ο) και το Κατηχητικό Σχολείο Ι. Ν Αγίου Φανουρίου Καρελλά θα πραγματοποιήσουν ανάλογες δράσεις στον Καρελλά Δήμου Κρωπίας.

Όσοι σύλλογοι και φορείς (σχολεία, ιδιωτικές επιχειρήσεις κ.λ.π) θέλουν να συμμετέχουν την Κυριακή 17 Απριλίου 2016 στην κεντρική δράση στη Λουμπάρδα παρακαλούμε να δηλώσουν τις συμμετοχές τους τόσο στην οργανωτική επιτροπή του lets do it Greece (www.letsdoitgreece.org.) όσο στο Δήμο μας. Επίσης, όσοι σύλλογοι ή φορείς θέλουν να συμμετέχουν στις παραπάνω δράσεις ή να οργανώσουν δράσεις σε συνεργασία με το Δήμο για την καλύτερη οργάνωση παρακαλούνται να αποστείλουν δηλώσεις τους στα e-mail επικοινωνίας : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. & Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

 Πριν τον καθαρισμό θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον λαογράφο και συγγραφέα Γιάννη Πρόφη.

 

 Στην παραλία της Λουμπάρδας:

Κυριακή 17 Απριλίου

9:30πμ Έναρξη δρομολογίου με εκκίνηση από το Δημαρχείο Κρωπίας και στάσεις σε κεντρικά σημεία Κορωπίου και στην Αγία Μαρίνα

10.30πμ Έναρξη καθαρισμού με σημεία αναφοράς τα ιστορικά δημοτικά κτίσματα «Χαγιάτια» και την περιοχή του λόφου προς Αγία Μαρίνα (δασικός δρόμος)

 

Στον Καρελλά:

1. Κατηχητικό Σχολείο Ιερού Ναού Αγίου Φανουρίου

Σάββατο 16 Απριλίου, 10.30 -13.00

-Καθαρισμός Περιβάλλοντος χώρου της Μονής Αγίου Φανουρίου, της παιδικής χαράς Καρελά και επίσκεψη-ξενάγηση στη Βυζαντινή εκκλησία του Άγιου Νικολάου Υμηττού με καθαρισμό περιβάλλοντος χώρου. Θα ακολουθήσει γεύμα. Η δράση των παιδιών του Κατηχητικού Σχολείου θα υποστηριχθεί από δημοτική συγκοινωνία.

2. Εξωραϊστικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Καρελά «Η Αγία Παρασκευή»

-Πέμπτη 14 και Παρασκευή 15 Απριλίου : Αποψίλωση του κεντρικού δρόμου Καρελά μέχρι και τον άνω Καρελλά. Ειδικός καθαρισμός γύρω από κάδους και τοποθέτηση πινακίδων για την καθαριότητα. Συνεργασία με την Υπηρεσία του Δήμου για απομάκρυνση κλαδιών και μπάζων.

-Κυριακή 17 Απριλίου: Καθαρισμός από το πρώην προπονιτήριο του Παναθηναϊκού και μέχρι το τέλος της κατοικημένης περιοχής του Άνω Καρελά. Ώρα συνάντησης 10.00πμ, στον χώρο των γραμματοθυρίδων οδός Χαλιδώνος & Προφήτη Ηλία, Άνω Καρελλάς

3. Αθλητικός Ποδηλατικός Όμιλος Κορωπίου (Α.Π.Ο Κορωπίου) και «Γαϊδουροχώρα», Κυριακή 17 Απριλίου : Καθαρισμός στο δάσος Γραμματικού, ώρα συνάντησης 10.00πμ στην Βόρεια είσοδο του δάσους.

Τέλος, την Κυριακή 17 Απριλίου στις 12.30μ, στο τέλος των δράσεων ο Σύλλογος του Καρελλά «Αγία Παρασκευή θα προσφέρει μεζέ και αναψυκτικά στους εθελοντές, στα γραφεία του στην οδό Μεσσηνίας και Τυμφρηστού στον Ανω Καρελλά.

 

Ο Δήμος Μαρκοπούλου

 

Ο Δήμος Μαρκοπούλου συμμετέχει στην εκστρατεία Εθελοντικού Καθαρισμού «Lets Do It Greece», καθαρίζοντας την παραλία της Χαμολιάς!

Με σύνθημα: «Πάμε να καθαρίσουμε εθελοντικά ολόκληρη την Ελλάδα μέσα σε μία μόνο μέρα!», ο Δήμος Μαρκοπούλου προσκαλεί να αγκαλιάσετε και φέτος, την Πανελλήνια Περιβαλλοντική Δράση «Let’s Do It Greece», στην οποία συμμετέχει για 5η συνεχή χρονιά, καθαρίζοντας την Κυριακή, 17 Απριλίου 20lets do it marko 201616 και ώρες 10 το πρωί με 1 το μεσημέρι, την παραλία της Χαμολιάς!

Προσκαλούμε όλους τους δημότες, συλλόγους, οργανώσεις και τοπικούς φορείς, να συνδράμουν στην μεγάλη αυτή εθελοντική προσπάθεια καθαρισμού του παραλιακού μετώπου στην Χαμολιά, που διοργανώνεται στον Δήμο μας, με αφετηρία την παραλία της Χαμολιάς.

Φέτος, σας καλούμε να δώσουμε το δικό μας «χρώμα», στην Δράση Καθαρισμού! Στο σημείο συνάντησης θα πραγματοποιηθεί δράση, όπου μία σκάφη συλλογής ογκωδών απορριμμάτων θα «μεταμορφωθεί» σε έργο τέχνης από τους εθελοντές «ζωγράφους», που θα συμμετάσχουν στο «Do It 2016»!

Ο Δήμος Μαρκοπούλου θα παραχωρήσει σακούλες δύο ειδών, για ανακυκλώσιμα και μη, όπως επίσης και τα απαραίτητα απορριμματοφόρα και φορτηγάκια, για την αποκομιδή των απορριμμάτων. Επίσης, θα παραχωρήσει μπογιές και χρώματα, προκειμένου να βάψουμε την σκάφη ογκωδών απορριμμάτων.

Μαζί σας μπορείτε να φέρετε τα γάντια σας, καπέλο και οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο πιστεύετε, ότι θα σας φανεί χρήσιμο, για τον καθαρισμό της περιοχής. Επίσης, όσοι επιθυμείτε, μπορείτε να φέρετε τα δικά σας πινέλα και χρώματα!

Ελάτε να «κινηθούμε» σε ρυθμούς Εθελοντισμού, ενώνοντας όλοι μαζί τις δυνάμεις μας, για ένα πιο όμορφο και καθαρό Περιβάλλον!

Ελάτε να δείξουμε την Όμορφη, Καθαρή και Δημιουργική πλευρά της χώρας μας!

 

Ο Δήμος Σαρωνικού

 Ο Δήμος Σαρωνικού συμμετέχει και φέτος δυναμικά στην πανελλήνια εθελοντική δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης Let’s Do It Greece –Saronikos.

lets do it saronikosΜε σύνθημα μας «Γίνε συνένοχος στην προστασία του περιβάλλοντος, γίνε συμμέτοχος σε έναν όμορφο και καθαρό Δήμο Σαρωνικού», σχολεία, μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς, σύλλογοι και φορείς, επαγγελματίες και εργαζόμενοι γινόμαστε όλοι «η αλλαγή που περιμένουμε»! Την Κυριακή 17 Απριλίου σε όλο τον Δήμο Σαρωνικού, στις πέντε Δημοτικές Ενότητες, εθελοντές κάθε ηλικίας συντονίζονται και στέλνουν το μήνυμα της προσφοράς, της αλληλεγγύης, του σεβασμού προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Όλη η Ελλάδα γίνεται μια φωνή και παρά τις δυσκολίες στέλνει το κύμα θετικής ενέργειας, συνεργασίας και εθελοντισμού από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Παράλληλα στον Δήμο Σαρωνικού, τα σχολεία συμμετέχουν στην εβδομάδα εθελοντικών δράσεων από 11 – 17 Απριλίου και υλοποιούν δράσεις στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού τους προγράμματος αλλά και κάποια έχουν ήδη ξεκινήσει δράσεις καθαρισμού και ευπρεπισμού, την εβδομάδα που πέρασε.

Σας καλούμε όλους να συμμετέχετε σε κάποια από τις προγραμματισμένες δράσεις ή ακόμα μαζί με την παρέα σας να οργανώσετε τη δική σας εξόρμηση.

Για έναν καθαρό και όμορφο Δήμο Σαρωνικού! Συμμετέχουμε ΟΛΟΙ!

 

 

 

Ο Δήμος Λαυρεωτικής

«Lets do it Greece

Ας το κάνουμε λοιπόν! Καθαρίζουμε εθελοντικά τις παραλίες και τις πόλεις του Λαυρίου και της Κερατέας! Είναι ένας στόχος που μόνο με τη συμμετοχή όλων μπορεί να πραγματοποιηθεί . Καλούμε λοιπόν συλλόγους, υπηρεσίες, σχολεία, φορείς και όλους τους δημότες να δώσουν το παρόν.

lets do it lavreotikiΣτην Κερατέα 17/4:

9.00 πμ- Δηλώσεις, συμμετοχές στο κλειστό Γυμναστήριο «Ιωάννης Μέγγουλης» Κερατέας.

9.30 πμ- Έναρξη δράσης από το κλειστό Γυμναστήριο «Ιωάννης Μέγγουλης» στην Κερατέα.

Στο Λαύριο 17/4 :

9.00 πμ -Δηλώσεις, συμμετοχές στο Δημαρχείο Λαυρίου.

10.00 πμ -Έναρξη δράσης από το Δημαρχείο Λαυρίου.

Ο στόχος της δράσης αυτής είναι διττός, αφενός η ευαισθητοποίηση του κοινού για την εθελοντική καθαριότητα και αφετέρου, η αισθητική αναβάθμιση του Δήμου μας.

Ο Δήμος Λαυρεωτικής, που δείχνει την έντονη ευαισθησία του σε δράσεις κοινωνικής ευθύνης, στέκεται αρωγός στην ενεργοποίηση των δύο Τοπικών Συμβουλίων, Κερατέας και Λαυρίου , που αγκάλιασαν αυτή την πρωτοβουλία. Ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Λουκάς στέλνει το μήνυμα ενόψει της Κυριακής: «Συγχαίρουμε και στηρίζουμε τα Τοπικά μας Συμβούλια για αυτή τη δράση, η οποία έχει ως στόχο να διαδώσει το μήνυμα της περιβαλλοντικής συνείδησης. Ο Δήμος μας θα συμμετέχει και θα είναι εκεί, προκειμένου να δώσει το παράδειγμα σε δεκάδες παιδιά και να τους εμφυσήσει την αγάπη για τον εθελοντισμό.»

Η δράση αυτή είναι ανοιχτή για τους κατοίκους της Κερατέας και του Λαυρίου, οι οποίοι είμαστε σίγουροι πως για ακόμη μια φορά θα δώσουν το παράδειγμα της υπεύθυνης συμπεριφοράς και των οικολογικών αξιών.

Ο ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, ο Δήμος Διονύσου δηλώνει το παρών στο Let’ s do it! Greece.

Με το σύνθημα «Γίνε η αλλαγή που περιμένεις!!!», την Κυριακή 17 Απριλίου μικροί και μεγάλοι εθελοντές, συντονιζόμαστε με ολόκληρη την Ελλάδα, πραγματοποιώντας δράσεις καθαρισμού και αισθητικής αναβάθμισης στη Δημοτική Κοινότητα Διονύσου. 

Με τη συμμετοχή μας, συμβάλουμε σε ένα καθαρότερο περιβάλλον, διαδίδουμε την αξία της εθελοντικής προσφοράς και γινόμαστε μια μεγάλη παρέα.

Ας γίνουμε λοιπόν η αλλαγή!
Πληροφορίες: 6977 913 931 

 

Δήμος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης

 

Την Κυριακή 17 Απριλίου συμμετέχουμε στη δράση «Lets Do It»

Στη δράση θα συμμετέχουν ενεργά τα σχολεία της πόλης και παράλληλα καλούνται όλοι οι σύλλογοι, αλλά και οι συνδημότες μας να συμμετέχουν στη μεγάλη αυτή δράση.

Σας ενημερώνουμε για τα σημεία συγκέντρωσης των εθελοντών, στα οποία μπορείτε να προσέλθετε, την Κυριακή 17 Απριλίου στις 10.00 π.μ.:

Δημοτική Ενότητα Βάρης

Β’ Είσοδο Πλαζ Βάρκιζας

Κέντρο Εικαστικών Τεχνών και Πολιτισμού (Γυάλινο) – Λιθόστρωτο Βάρκιζας

Δημοτική Ενότητα Βούλας

Δημαρχείο Βούλας (Λεωφ. Κ. Καραμανλή 18, Βούλα)

Πλατεία Άλσους – Πανόραμα

Δημοτική Ενότητα Βουλιαγμένης

Πυροφυλάκειο περιοχής Καβουρίου - Λεωφόρος Καβουρίου

Ειδικότερα για τους μαθητές και γονείς, έχουν οριστεί τα ακόλουθα σημεία:

1ο Δημοτικό Σχολείο Βάρης, 2ο Δημοτικό Σχολείο Βάρης & Γενικό Λύκειο Βάρης στην Ανατολική παραλία Βάρκιζας. (Θα καθαρίσουν την Ανατολική Παραλία Βάρκιζας).

1ο Γυμνάσιο Βάρης & 2ο Γυμνάσιο Βάρης στο Αλιευτικό Καταφύγιο των ψαράδων. (Θα καθαρίσουν την Πλατεία Βάρκιζας – Δυτική Παραλία Βάρκιζας).

Δημοτικό Σχολείο Διλόφου Βάρης στην Εκκλησία Άγιοι Απόστολοι Πέτρος & Παύλος.

2ο Δημοτικό Σχολείο Βούλας & 1ο Γυμνάσιο Βούλας στο Κάμπινγκ Βούλας.

1ο Δημοτικό Σχολείο Βούλας, 4ο Δημοτικό Σχολείο Βούλας & 1ο Γενικό Λύκειο

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 345 guests και κανένα μέλος