Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, έπειτα από ένα διήμερο εργασιών και ομιλιών από μαθητές Λυκείων του Δήμου μας, ο διαγωνισμός προσομοίωσης του Ευρωκοινοβουλίου, που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου και στο Πολιτιστικό Κέντρο Κρυονερίου, στις 16 και 17 Ιανουαρίου.

Οι 34 μαθητές που συμμετείχαν από 4 Λύκεια της πόλης- Διονύσου, Δροσιάς, Κρυονερίου και ΕΠΑΛ- ανέπτυξαν τον προβληματισμό τους, εκπροσωπώντας όλα τα κόμματα του Ευρωκοινοβουλίου και τις χώρες της Ε.Ε. ενώ συμμαθητές τους ως δημοσιογράφοι κατέγραφαν, φωτογράφιζαν, αναρτούσαν κείμενα στη διαδικτυακή εφημερίδα που εκδόθηκε για τις ανάγκες της προσομοίωσης και ενημέρωναν ηλεκτρονικά για την πορεία των εργασιών.

Η προσομοίωση πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο δήμο Διονύσου, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Έρευνας & Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων – Ι.Ε.Κ.Ε.Θ και είχε σαν θέμα τον ευρωσκεπτικισμό στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

dionisos e.e paidiaΝικητές αναδείχθηκαν, έπειτα από ψηφοφορία των συμμαθητών τους και της οργανωτικής επιτροπής, ο Μ. Γεροντής, μαθητής του ΕΠΑΛ Διονύσου “Ο Ζήνων” και οι Μ. Κολλάρου και Γ. Ροντογιάννης από το Λύκειο Κρυονερίου. Οι δύο πρώτοι ως οι καλύτεροι ευρωβουλευτές και ο τρίτος ως καλύτερος δημοσιογράφος της εκδήλωσης.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 91 guests και κανένα μέλος