Το θέμα το ψάξαμε αρκετά και συνεχώς αποκαλύπτονται καινούργια στοιχεία



Γράφαμε στις αρχές του μήνα Αυγούστου ότι λύματα έπεσαν στη θάλασσα της Βούλας μεταξύ του ΠΙΚΠΑ και της Α’ πλαζ.

Λύματα που έβγαινε από ένα κανάλι που βρίσκεται μέσα στο πρώην Κάμπινγκ σαν χείμαρρος όπως μας περιέγραψε αυτόπτης μάρτυρας.

Βέβαια η περιοχή είχε για πολλές πολλές ημέρες μία όζουσα οσμή και το ΠΙΚΠΑ έκλεισε τις εγκαταστάσεις κολύμβησης για τα παιδιά του, που έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη της κίνησης μέσα στο νερό.

Το θέμα το ψάξαμε αρκετά και συνεχώς αποκαλύπτονται καινούργια στοιχεία.

camping paralia 5Στην πλατεία Κρήτης απέναντι από το ΠΙΚΠΑ βρίσκεται ένα μεγάλο αντλιοστάσιο της ΕΥΔΑΠ που πρεσσάρει λύματα. Οπως λένε άνθρωποι που γνωρίζουν πράγματα, όταν συμβεί κάποια βλάβη ή κακή συντήρηση έχουν κάνει διαφυγή προς τη θάλασσα! Ετσι εξηγείται και ο “χείμαρρος” που περιέγραφε πολίτης, γιατί πέφτουν με πίεση.

Βέβαια με την ΕΥΔΑΠ που μιλήσαμε αρνήθηκε ότι μπορεί να προέρχονται από εκεί. Ομως η επανάληψη του φαινομένου και στη Καβούρι και στον κόλπο της Βουλιαγμένης, έναντι του Αστέρα και στο Ομιλο Κατοίκων Βουλιαγμένης, αλλά και στη Βάρκιζα, όπου δηλαδή υπάρχουν αντλιοστάσια δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας.

Ετσι εξηγείται και ο μολυσμένη θάλασσα που το ΠΑΚΟΕ έκρινε τα νερά του Δήμου 3Β ακατάλληλα για κολύμβηση.



Εύγλωττες δύο επιστολές αναγνωστών, αλλά και η ανακοίνωση του δημοτικού συμβούλου Δημοσθένη Δόγκα.

antliostasio krhths 1Αμεσα θα πρέπει ο Δήμο 3Β με εισαγγελική παρέμβαση να ζητήσει αναβάθμιση των αντλιοστασίων και καλύτερη συντήρηση γιατί οι θάλασσες σε λίγο θα γίνουν ...χαβούζες.

Σημειώνοντας μάλιστα ότι σε λίγο θα συνδεθούν στο δίκτυο και άλλες πόλεις, το δίκτυο ως πεπαλαιωμένο δεν θα αντέξει να σηκώσει επιπλέον βάρη. Είναι κάτι που το είχε θίξει ο αντιδήμαρχος Δημοσθένης Βαμβασάκης, ζητώντας ανταποδοτικά από τους Δήμους που θα συνδεθούν.

Αλλά αντί ανταποδοτικών, που δεν νοείται, γιατί τότε από τη Βούλα μέχρι το Πέραμα όλοι οι Δήμοι θα έπρεπε ο κάθε Δήμος να πληρώνει ανταποδοτικά στον επόμενο Δήμο, προέχει η υγεία των πολιτών και η επιβάρυνση του περιβάλλοντος.

Η λύση είναι να απαιτήσουν αναβάθμιση και σωστή συντήρηση.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 221 guests και κανένα μέλος