Παρότι ο δήμαρχος Καλυβίων πραγματοποίησε έναν απολογισμό απέναντι σε ένα μεγάλο ακροατήριο, δεν αντιμετώπισε καμιά επί της ουσίας αντιπαράθεση, καθώς δεν παραβρέθηκε κανένας σύμβουλος της μειοψηφίας ή τουλάχιστον δεν έπεσε στην αντίληψή μας κάτι τέτοιο...

Χωρίς αντίλογο ο απολογισμός

του Δημάρχου Καλυβίων Πέτρου Φιλίππου

 

Παρότι ο δήμαρχος Καλυβίων πραγματοποίησε έναν απολογισμό απέναντι σε ένα μεγάλο ακροατήριο, δεν αντιμετώπισε καμιά επί της ουσίας αντιπαράθεση, καθώς δεν παραβρέθηκε κανένας σύμβουλος της μειοψηφίας ή τουλάχιστον δεν έπεσε στην αντίληψή μας κάτι τέτοιο.

 

Υπέρ της διοικητικής μεταρρύθμισης

 

Αντίθετα ο Π. Φιλίππου μίλησε για όλα χωρίς υπερβολές, με χιούμορ και διάλογο, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη υλοποίησης της διοικητικής μεταρρύθμισης. «Προσωπικά πιστεύω, είπε, ότι πρέπει να γίνουν μεγάλοι δήμοι. Βέβαια όσο πιο μικρή είναι μια μονάδα, υπάρχει προσωπική σχέση, η οποία πιθανόν σε μεγαλύτερες μονάδες να χαθεί. Αυτό είναι το μείον, το συν είναι ότι μόνο μεγάλες μονάδες μπορούν να λύσουν τα διαρκώς αυξανόμενα προβλήματα.»  Μάλιστα δεν ήταν λίγες οι φορές που απευθύνθηκε στον πρόεδρο του Δ.Σ. Αναβύσσου Α. Κωνσταντόπουλο, που ήταν παρών, για την αρνητική στάση του Δήμου του σε πιθανή συνένωση, υπενθυμίζοντάς του μια μελέτη της ΕΥΔΑΠ για κοινό βιολογικό Αναβύσσου – Καλυβίων – Σαρωνίδας και Φώκαιας, που ναυάγησε λόγω αντίδρασης της Φώκαιας, η χωματερή της οποίας είχε επιλεγεί για την εγκατάσταση της μονάδας βιολογικού καθαρισμού. Επίσης μίλησε για τα έτοιμα δίκτυα ακαθάρτων του Κουβαρά και των Καλυβίων που δεν μπορούν να λειτουργήσουν γιατί το Μαρκόπουλο ξόδεψε τα περισσότερα χρήματα στην μονάδα καθαρισμού, οπότε δεν έχει ολοκληρώσει το δίκτυο και ως εκ τούτου δεν συνδέονται οι περιοχές που το έχουν έτοιμο. Κάτι τέτοιο δεν θα συνέβαινε σε έναν ενιαίο δήμο, καθώς θα συνδέονταν σταδιακά ανά περιοχή.

Ο οικονομικός απολογισμός του Δήμου φαίνεται να μην αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα, αφού απ’ τα βεβαιωμένα έσοδα ύψους 13.210.000,00€ εισπράχθηκαν τα 11.947.000,00€, που θεωρείται ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Οι υπόλοιποι δείκτες όπως των ανταποδοτικών τελών είναι καλοί αφού τα έσοδα απ’ τους λογ/σμούς της ΔΕΗ ήταν 1.360.000,00€ και τα έξοδα καθαριότητας και δημοτικού φωτισμού έφθασαν τα 1.703.000,00€ συμπεριλαμβανόμενης της αγοράς ενός απορριμματοφόρου. Η διαφορά καλύφθηκε από κρατικούς πόρους. 

Αναφέρθηκαν επίσης πολλά έργα αντικατάστασης του πεπαλαιωμένου δικτύου ύδρευσης σε διάφορες περιοχές του Δήμου. Το σπουδαιότερο όμως έργο, κατά δήλωση του δημάρχου, το 5ετές επιχειρησιακό πρόγραμμα που παρουσίασε ο Δήμος, με την βοήθεια τοπικών παραγόντων που προσέφεραν αφιλοκερδώς την βοήθειά τους, (Σπανουδάκης – Δημητριάδης), πήρε την έγκριση ISO, πολύ σημαντική για την υλοποίησή του.

 

Καθαριότητα με τη συμμετοχή του πολίτη

Ο Δήμαρχος δήλωσε ότι δεν είναι απόλυτα ευχαριστημένος, λόγω της μη συμμετοχής του κόσμου στην διατήρηση ενός απόλυτα καθαρού δήμου και κάλεσε τους πολίτες να βγάζουν τα ογκώδη αντικείμενα από την πρώτη μέχρι τις πέντε κάθε μήνα, ώστε το υπόλοιπο διάστημα να παραμένει καθαρή η περιοχή. Η εναπόθεση και μεταφορά των κλαριών στην χωματερή είναι δωρεάν. Κάλεσε επίσης τους δημότες να τηλεφωνούν στο δήμο για να μαζεύει τα ογκώδη όταν βγαίνουν μετά τον προκαθορισμένο χρόνο. 

Τα σχέδια πόλης προχωρούν ικανοποιητικά καθώς έχει γίνει η οριοθέτηση του ρέματος της Γαλάζιας Ακτής, ενώ σε όσα ρέματα δεν έχουν διευθετηθεί, γίνεται προσπάθεια να μειωθούν όσο το δυνατόν οι παραρεμάτιες και ρυμοτομούμενες περιοχές, για την κατά το δυνατόν μικρότερη απώλεια αυθαιρέτων κατοικιών.

Η διαπλάτυνση της Καλυβίων – Σουνίου έχει χαρακτηριστεί ως εθνικό έργο και ανέλαβε να την κάνει το ΥΠΕΧΩΔΕ, το οποίο προβλέπει την δημοπράτηση τέλος του έτους.

 

Αναδασώθηκε το Πάνειο όρος

 

Εξαιρετικά είναι και τα αποτελέσματα σε κατασκευή σχολικών μονάδων, όπως και της δενδροφύτευσης του Πάνειου όρους, που πέτυχε κατά 80%, με τις φιλότιμες προσπάθειες του δήμου, των κατοίκων, εθελοντικών οργανώσεων και ιδιωτών.

Βεβαίως δεν έλειψε η αναφορά στους συνεχείς δικαστικούς αγώνες με τον Μαντωνανάκη ιδιοκτήτη του GRANT RESORT, για να παραμείνει ανοικτή η παραλία στους δημότες και όχι μόνο. Όπως δήλωσε ο δήμαρχος δεν τους απασχολεί η επένδυση που ήδη λειτουργεί, καθώς αποτελεί έργο μεγάλης τουριστικής ανάπτυξης, αλλά δεν θα επιτρέψουν να πάρει και την υπόλοιπη παραλία που ανήκει στον κάθε πολίτη αυτής της χώρας.

Τον απολογισμό του δημάρχου παρακολούθησαν εκτός του μεγάλου ακροατηρίου, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ   Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο αντινομάρχης   Βαγγέλης Ράπτης, ο πρώην  περιφερειάρχης   Μιχάλης Κυριακίδης, ο πρόεδρος του Δ. Σ. Αναβύσσου   Ανδρέας Κωνσταντόπουλος και ο Δρ. Νίκος Γιαννής υπ. Βουλευτής με τη Ν. Δ. στις πρόσφατες εκλογές.

Η παράλληλη εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στο Κορωπί, δεν επέτρεψε, παρά την επιθυμία  του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Λεβέντη να παραβρεθεί στην δημόσια απολογία, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος.

Αγγελική Ραγκούση

 

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 103 guests και κανένα μέλος