Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει

Επειδή η συμφωνηθείσα μεταξύ της εταιρείας Ε.Τ.Α. Α.Ε. ως εκμισθώτριας και της εταιρείας Απολλώνιες Ακτές ΑΕ. ως μισθώτριας, καταχρηστική παράταση του χρόνου μίσθωσης του Β Αλιπέδου Βούλας μέχρι το 2030 εγκυμονεί κινδύνους διασάλευσης της ήρεμης διαβίωσης των κατοίκων της Βούλας, που με βεβαιότητα θα επιφέρει η ακραία εκμετάλλευση του χώρου από πλευράς μισθώτριας...

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει


Επειδή η συμφωνηθείσα μεταξύ της εταιρείας Ε.Τ.Α. Α.Ε. ως εκμισθώτριας και της εταιρείας Απολλώνιες Ακτές ΑΕ. ως μισθώτριας, καταχρηστική παράταση του χρόνου μίσθωσης του Β Αλιπέδου Βούλας μέχρι το 2030 εγκυμονεί κινδύνους διασάλευσης της ήρεμης διαβίωσης των κατοίκων της Βούλας, που με βεβαιότητα θα επιφέρει η ακραία εκμετάλλευση του χώρου από πλευράς μισθώτριας.

1. Διαμαρτύρεται έντονα και αντιτίθεται πλήρως στις δοθείσες σκανδαλώδεις παρατάσεις του χρόνου μίσθωσης των Α’ και Β’ Αλιπέδων Βούλας κατά τρόπο καταχρηστικό και αδιαφανή, κατά παράβαση των αρχών της εποικοδομητικής και καλόπιστης συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Βούλας και της ΕΤΑ Α.Ε. δεδομένου ότι όλες οι παρατάσεις υπογράφηκαν εν κρυπτώ και χωρίς ενημέρωση του Δήμου.

2. Καταγγέλλει την υπερβολική αν όχι ύποπτη ανοχή της ΕΤΑ. στο γεγονός ότι η μισθώτρια εταιρεία «Απολλώνιες Ακτές Α.Ε.» επί πενταετία και πλέον δεν τήρησε τις συμβατικές υποχρεώσεις στη Β’ πλαζ που απορρέουν από τη σύμβαση μίσθωσης και το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Δήμου και ΕΤΑ αφήνοντας το χώρο της Β’ Πλαζ να μετατραπεί σε σκουπιδότοπο και επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία και ακατάλληλο για κολύμβηση χώρο, χωρίς να αντιδράσει, επιβραβεύοντας αντίθετα την υποβάθμιση του περιβάλλοντος της Βούλας και την υπέρ εικοσαετή παράταση της μίσθωσης καίτοι η ίδια δεν είναι συνεπής στις οικονομικές της υποχρεώσεις, από το 2006 μέχρι σήμερα προς το Δήμο Βούλας, καθυστερώντας να καταβάλει τα συμφωνηθέντα με το μνημόνιο συνεργασίας χρηματικά ποσά που ανέρχονται ήδη σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

3. Kαταγγέλει τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες που έχουν σημειωθεί στο χώρο των αλιπέδων και δηλώνει ότι δεν θα επιτρέψει την οποιαδήποτε λειτουργία των εγκαταστάσεων στο β’ αλίπεδο πριν την ολοσχερή άρση των πολεοδομικών αυτών παραβάσεων.

4. Είναι κατηγορηματικά αντίθετο στη χρήση του χώρου του Β’ αλιπέδο κατά τρόπο μη προβλεπόμενο από το μνημόνιο συνεργασίας και τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

5. Στηρίζει με όλες τις δυνάμεις του την προσφυγή των συλλόγων της Βούλας στο ΣτΕ, σε σχέση με το Προεδρικό Διάταγμα που αφορά τις παράνομες χρήσεις γης.

Κοίτα "ΑΚΥΡΕΣ οι μισθωτικές παρατάσεις των δύο αλιπέδων"

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 105 guests και κανένα μέλος