Η συνολική διάρκεια της εκδήλωσης συμπεριλαμβανομένου και της τελετής λήξης θα υπερβεί τις 12 ώρες.

 

Στις 7 Σεπτεμβρίου διοργανώνεται ο 1ος Υπερμαραθώνιος με τίτλο «ΕΧΕΛΤΑΙΟΣ» όπου συμμετέχουν η ομάδα ΟΔΕΥΩ, η ομάδα ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΦΕΔΡΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, Ενεργοί πολίτες, σύλλογοι, σωματεία και πολιτιστικοί σύλλογοι. Ο Υπερμαραθώνιος θα ξεκινήσει από τον τύμβο του Μαραθώνα, θα καταλήξει στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας και θα έχει συνολικό μήκος 65 χλμ..

Η όλη εκδήλωση οργανώνεται εξ’ ολοκλήρου από εθελοντές.

Ο υπερμαραθώνιος δεν θα έχει ανταγωνιστικό χαρακτήρα, θα διεξαχθεί υπό μορφή αγήματος, με σταθερό, αργό ρυθμό. Οι δρομείς θα τρέχουν όλοι μαζί, σε διάταξη με μέτωπο δύο έως τεσσάρων ατόμων αναλόγως του αριθμού συμμετεχόντων. Για την οδική τους ασφάλεια θα προπορεύεται μία μηχανή της Τροχαίας και συνοδοί αφαλείας. Θα υπάρχουν επίσης οχήματα που θα ακολουθούν το άγημα και όσοι κουραστούν θα μπορούν να επιβαίνουν σε αυτά για ξεκούραση και να συνεχίζουν. Κατά μήκος της διαδρομής μπορούν να προστίθενται δρομείς, - όπως θα περνά το άγημα, καθώς και να αποχωρίζονται απ’ αυτό, αυτοβούλως.

Σε όλη τη διαδρομή θα υπάρχουν οκτώ ενδιάμεσες στάσεις και σημεία εφοδιασμού - ανάπαυλας των συμμετεχόντων αθλητών.

Θα υπάρχει ακόμα ένα κεντρικό σημείο ανασυγκρότησης, που θα είναι η περιοχή του Θησείου.

Στον τερματισμό θα πραγματοποιηθεί τελετή λήξης, απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων, χαιρετισμός, μουσικά και θεατρικά δρώμενα με επώνυμους καλλιτέχνες.

Η συνολική διάρκεια της εκδήλωσης συμπεριλαμβανομένου και της τελετής λήξης θα υπερβεί τις 12 ώρες.

07:30: Εκκίνηση των αθλητών από Τύμβο Μαραθώνος 14:00: Άφιξη του αγήματος στο Θησείο όπου θα γίνει στάση μιάμισης ώρας, για ανεφοδιασμό και ξεκούραση,   15:30: Ξεκινούν από Θησείο μέσω των οδών Ερμού, Πειραιώς, Ιεράς Οδού έως την συμβολή της με την Λ. Αθηνών-Κορίνθου,   19:00: Άφιξη στην Ελευσίνα διά μέσου της Ιεράς οδού. 19.30: Τελετή Λήξεως του αγώνα & Απονομή αναμνηστικών,

23:30: Μετά το πέρας των εκδηλώσεων τα λεωφορεία θα επιστρέψουν τους αθλητές στο Πολεμικό Μουσείο, απέναντι από το Μετρό «Ευαγγελισμός».

www.oramaellas.gr/ypermarathonios

Τηλ. Επικοιν.: 6972 478 990, 6944 646 850, 6938 372 070, 6934 905 164, 6940 506 948

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 67 guests και κανένα μέλος