Καλά, τι ψηφίζετε;
Ποιούς ψηφίζετε;
Τους «ωραίους», τους «νέους» (σε ηλικία και ανάδυση – ξεφύτρωμα), ή , το πιθανότερο, τους τηλεοπτικούς «αστέρες»; Τί ψηφίζετε;
 
Ακούω, βλέπω και διαβάζω,
- Ελαφρότητες
- ανευθυνότητες
- ασύστολα ψεύδη,
 
Διακρίνω άγνοια, ημιμάθεια, δοκησοσοφία*, δειλία, δουλοπρέπεια.
 
Και τους ψηφίζετε! (Κάποιους, κάποιοι).
Τους δίνετε βήμα να μιλήσουν και να εκφέρουν τον κενολόγο λόγο τους, να ψηφίζουν νόμους, συμβάσεις, μνημόνια! Και Προέδρους της Δημοκρατίας, για να διασφαλίσουν την πρόσκαιρη επιβίωσή τους.
 
Να ξεπουλάνε τη χώρα, γιατί αυτό μόνον ξέρουν, όσοι τα βρήκαν έτοιμα και δεν τα δημιούργησαν.
Να καταστρέψουν ένα λαό, για να τον ...σώσουν!
Να καταστρέφουν μια πατρίδα, μια ιστορία ένδοξη, ένα έθνος...
 
Τους ψηφίζετε, τους αχρείους
(άχρηστους) και τους δίνετε το σκοινί να μας δέσουν!

Κραυγαλέο και τυχαίο παράδειγμα και προσάναμα, οι κ.κ. Σταύρος Θεοδωράκης του ποταμιού και των καναλιών – όχι της Βενετίας, αλλά των τηλεοπτικών διαύλων, των «βαρόνων» της «ενημέρωσης» και της χειραγώγησης της κοινής γνώμης – κι απ’ την άλλη ο Άδωνις Γεωργιάδης!

Βγήκε ο πρώτος στην εκπομπή του Παπαδάκη, στον ΑΝΤ1 (Δευτέρα 22/9 – 9:40) και είπε για το χρέος με βεβαιότητα: «δεν είναι βιώσιμο το χρέος»! Μπράβο, ως εδώ καλά. Παρακάτω: «Ποιός πιστεύει, ότι θα πάει σήμερα ένας Ελληνας, όσο ωραίος, όσο γοητευτικός κι αν είναι, όσο μαχητικός και να πει στους δανειστές “κόψτε μου περισσότερο από το μισό χρέος”». Γιατί να το δεχθούν [...] κι εγώ θέλω να μας χαρίσουν όλο το χρέος, γιατί να μας χαρίσουν μόνο το μισό; [...] άρα το θέμα δεν είναι να ζητάς [...] (Πρέπει να πεις στους δανειστές, αν είσαι σοβαρός, κατά τον εν λόγω κύριο) «παιδιά, πρέπει να πάρετε τα λεφτά σας, αφήστε μας μερικά χρόνια [...]» Nα μας χαρίσουν! Ακου να μας χαρίσουν!” Παράταση, δηλαδή, επιμήκυνση και συνακόλουθη αύξηση του χρέους – διαιώνιση – λόγω του επιτοκίου και του ανατοκισμού προφανώς, διότι «οι άνθρωποι πρέπει να πάρουν τα λεφτά τους». Μπαταχτζήδες είμαστε; Ηλίθιοι, ανεύθυνοι και ανεγκέφαλοι «είμαστε».

Αφού θέλουμε(νε) μάλιστα, περιχαρώς «να βγούμε στις αγορές»!!!

«Δανείζεσθε, τς σχάτης φροσύνης καί μαλακίας στίν» Πλούταρχος (Ηθικά 827 d). Τα’χε πει πιο πριν κι ο Μέναναδρος:

«Τα δάνεια, δούλους τους ελευθέρους ποιεί»
Δεν θέλουμε να φάμε τα λεπτά «των ανθρώπων».
Το επαχθές μέρος του χρέους θέλουμε να αποτινάξουμε.

Γιατί δεν το λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, να τους κόψει την καραμέλα, του Αδώνιδος και λοιπών; Εξηγούμαι και με λόγια δικά τους· του Μανώλη Κεφαλογιάννη, από το επίσημο βήμα της Βουλής, όχι ως «απλού» Βουλευτού, αλλά ως εκπροσώπου της Ν.Δ., κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της αντισυνταγματικής, της παράνομης Κυβέρνησης του Λουκά Παπαδήμου (ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ.), μη το ξεχνάμε)!

Είχε πει, κατά λέξη, ο Κεφαλογιάννης:

«...Υπάρχουν δάνεια τα οποία είχαμε συνάψει το 1985, για παράδειγμα, [...] με περίοδο αποπληρωμής είκοσι πέντε χρόνια, δηλαδή αποπληρώθηκαν το 2010. Το 1 δισεκατομμύριο εκείνης της εποχής, πόσο νομίζετε ότι αποπληρώθηκε; Πενήντα έξι (56 δις)!!! (15/11/2011 Πρακτικά Βουλής – «7η» 26/11/2011)

Τα 56 δις του 2010, ισοδυναμούσαν με περισσότερο από το 1/6 του συνολικού δημόσιου χρέους.

Αυτό είναι το επαχθές! Το επί πλέον του δυνάμενου να κουβαλάς βάρος – άχθος. Είσαι αχθοφόρος για το δυνάμενο να φέρεις άχθος. Το παρα-πάνω είναι επαχθές και δεν μπορείς να το σηκώσεις. Γονατίζεις. Γι’ αυτό το τινάζεις από πάνω σου και ξελαφρώνεις. Αυτή είναι η σισάχθεια. Και για τον παραπάνω τόκο που επιφέρει το υψηλό επιτόκιο, συνέπεια των spreαds, των αξιολογήσεων των ύποπτων οίκων ...αξιολόγησης και των παπατζίδικων παιχνιδιών του χρηματοπιστωτικού συστήματος. ΔΕΝ ζητάς να σου το χαρίσουν. Το διεκδικείς και τελικά το επιβάλεις και είναι αυτό η ήπια εκδοχή, γιατί τους τοκογλύφους τους πας φυλακή, σαν τον Γούκο**. Επειδή αυτούς τους μεγάλους τοκογλύφους, τους «επενδυτές» των funds, των τραπεζών, των Σόρων κ.λπ. δεν μπορείς να τους πας φυλακή, τους λες απλά, αν δεν συμφωνήσουν σε μια λογική διαπραγμάτευση, «προέχει η σωτηρία του λαού» (salus populi suprema lex esto – η σωτηρεία των λαών είναι ο υπέρτατος νόμος) και επομένως ΔΕΝ σας πληρώνουμε το παρα – πάνω, που είναι πολύ πάνω από το μισό.

Απάντηση: Δεν είναι έτσι, Βενετσάνε, ακόμη κι αν έχεις δίκιο. Τώρα το χρέος, στο μεγαλύτερο μέρος του οφείλεται προς κράτη εταίρων, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και το ΔΝΤ. Και επι πλέον το επιτόκιο είναι πολύ χαμηλότερο!

Ναι είναι έτσι, αλλά υπάρχει ανταπάντηση. Η τρόικα και τα κράτη των «εταίρων», που μας δάνεισαν με χαμηλότερο επιτόκιο για να μας ...σώσουν, ΔΕΝ το ‘καναν για την ψυχή της μάνας τους ή χάριν «αλληλεγγύης». Το έκαναν για να σώσουν τις Tράπεζές τους και την οικονομία τους. Για να σώσουν την ΟΝΕ και την Ε.Ε.

Ας μας παρουσιάσουν την «άκρως εμπιστευτική 17σέλιδη έκθεση της Κομισιόν, που συζήτησε το Ecofin στις 10/2/2009. Καλά, η αντιπολίτευση γιατί δεν το απαιτεί;

Όσον αφορά το χαμηλό επιτόκιο 5,25%, 3,5% ή 1,5 – είναι πολλαπλάσιο του 0,5% που χορηγούσε και χορηγεί η ΕΚΤ. Κερδίσανε πολλά δις, ακόμα κι από το χαμηλό επιτόκιο.

Το θέμα είναι απλά θέμα νοοτροπίας, αξιοπρέπειας, «γνώθι σ’ αυτόν», θέλησης, αίσθηση χρέους προς την πατρίδα και το λαό μας και εν τέλει, ικανότητας.

Οσο για τον Αδωνι, η δήλωσή του στις 23/9, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., ότι θα πάρει τα λεφτά του από τις Τράπεζες, αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι του ενδιαφέροντος αντικειμένου μου. Μάλλον αντικείμενο αρμοδιότητας του Σαμαρά είναι και της δικαιοσύνης. Αλλά τί να κάνει ο Σαμαράς, αφού είχε προηγηθεί με την “προφητική” δήλωση, πως αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μείνει ευρώ στις τράπεζες. Τί να πεις!

Οι άνθρωποι προκειμένου να επιβιώσουν, τρομοκρατούν τον κόσμο, αδιαφορώντας για την παραπαίουσα οικονομία και το τραπεζικό σύστημα.

Τόσο γκαγκά!
Εχουν παρανομήσει χοντρά. Ποιος δικαστής όμως τολμά να τους κυνηγήσει;
 

* Δοκησισοφία: Η κατ’ αυταρέσκεια νομιζόμενη σοφία.
** Γούκος: τοκογλύφος, που πήγε φυλακή γι’ αυτό το λόγο.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 68 guests και κανένα μέλος