Αγαπητή Εβδόμη

Το άρθρο 202 του Καλλικρατικού νόμου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση αναφέρει: «Με απόφαση του Δημοτικού ή κοινοτικού συμβουλίου είναι δυνατή η παροχή χρηματικών επιχορηγήσεων σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, περιλαμβανομένων και των εκκλησιαστικών σε ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ κα πολιτιστικούς Συλλόγους που έχουν την έδρα τους εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου ή της Κοινότητας.[...]

Η απόφαση λαμβάνεται, εφόσον έχει εγγραφεί σχετική πίστωση στον οικείο προϋπολογισμό για το σκοπό αυτό, που σε καμμία περίπτωση δεν μπορεί να υπερβαίνει το 1,5% των τακτικών εσόδων του».

 

Επομένως, όλα αυτά που έλεγε ο κ. Νιτερόπουλος ότι τάχα δεν εγκρίνει η επίτροπος, όποιοι δώσουν χορηγίες θα τα πληρώσουν από την τσέπη τους, ότι πρέπει να υπάρχει ανταποδοτικότητα, ότι πρέπει τα αθλητικά σωματεία να πληρώνουν, έστω και ελάχιστα, στον ΟΑΠΠΑ, ότι πιθανόν πρέπει οι σύλλογοι να πληρώνουν και το ρεύμα για τις εγκαταστάσεις που τους έχουν παραχωρηθεί, αλλά και το πλέον πρόσφατο ότι και τα υλικά καθαριότητας πρέπει να αγοράζονται από τους Σύλλόγους, επαναλαμβάνω ότι όλα τα παραπάνω σημαίνουν, ή ότι δεν γνώριζε, ή ότι δεν καταλάβαινε ή ότι επίτηδες τρομοκρατούσε τους Συλλόγους.

Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλο θα εφαρμόσει το παραπάνω άρθρο.

Αν και απόκριες οι μάσκες πέσανε.

Στ. Πλακαντωνάκης

 

Σ.Εβδόμης:

Για τις επιχορηγήσεις των αθλητικών συλλόγων αναφέρθηκε στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο 4/2 ο Γιάννης Σκουμπούρης, ο οποίος ενημέρωσε το σώμα ότι βάσει του Ν. 3463 αρθ. 202 δίνεται η δυνατότητα στους Δήμους να συνεχίσουν να επιχορηγούν αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους.

Είναι γεγονός πάντως ότι πολλοί Δήμοι δεν σταμάτησαν να επιχορηγούν τους αθλητικούς Συλλόγους τους, γιατί δίνουν προτεραιότητα στα παιδιά και στη νεολαία και ορθώς πράττουν.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 49 guests και κανένα μέλος