Οι θερμοκρασίες στα χαμηλότερα επίπεδα του χειμώνα, η κρίση στο κατακόρυφο, οι άνεργοι ουρές στα κέντρα υποδοχής και οι άστεγοι στους δρόμους.
Πιο ζοφερή εικόνα δεν θα μπορούσε κανείς να σκιαγραφήσει. Κι όμως είναι αληθινή.
Εν όψει της βαρυχειμωνιάς, η Περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσε χώρους, που μπορούν να βρουν θαλπωρή οι άστεγοι ανά Δήμο.
Για το Δήμο των 3Β είχε αναφερθεί στα 2 ΚΑΠΗ και στα Δημαρχεία.
Οι άστεγοι όμως βρήκαν πόρτες κλειστές.
Δραματική η έκκληση της δημ. συμβούλου Μαρίας Σίνα«πρέπει επειγόντως να βρεθεί ένα χώρος για τους άστεγους. Δεν έχουμε πού να τους βάλουμε», που εξέπεμψε στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο της 1 Φεβρουαρίου.
Αραγε η Περιφέρεια αποφάσισε μόνη της, χωρίς να ενημερωθεί ο Δήμος; Ή ο Δήμος αγνόησε και την Περιφέρεια και τους άστεγους;
Επρόκειτο να ανοίξουν το αθλητικό κέντρο “Γεννηματάς”, όπως είπε ο δημαρχεύων αντιδήμαρχος, αλλά δεν συννενοήθηκαν με τις προπονήσεις!
Η Λυδία Αργυροπούλου απάντησε ότι κακώς δεν άνοιξε το Γεννηματάς και ας είχε αγώνα, ενώ η Ηλ. Τσιριγώτη πρότεινε να ανοίξουν τα δύο ΚΑΠΗ.
Κι ενώ παιζόταν το πινγκ-πονγκ, ο δημ. σύμβουλος Kυριάκος Κικίλιας πρότεινε να μισθώσουν ένα ξενοδοχείο για να βρουν ένα ζεστό κρεβάτι “να νιώσουν άνθρωποι” και αν δεν μπορεί ο Δήμος αναλαμβάνει ο ίδιος το κόστος. Κι ο Διον. Κοντονής συμπλήρωσε και τη δική του κατά το ήμισυ συμμετοχή.
Κι ενώ η ημέρα κρινόταν πολύ άσχημη κλιματικά, η τύχη των αστέγων, έμεινε να συζητηθεί μετά το Δημοτικό Συμβούλιο!

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 67 guests και κανένα μέλος