“Καλλικράτης” της απαξίωσης

 

Οταν εμφανίστηκε το σχέδιο “Καλλικράτης” που το ωραιοποίησαν, με εκείνα τα λόγια που λένε - λένε, χωρίς να λένε επί της ουσίας τίποτα, επειδή είμαστε υποψιασμένοι· δεν τους πιστέψαμε. Αρχίσαμε να ψάχνουμε· και ψάχνοντας ανακαλύπταμε ότι ο “Καλλικράτης” είναι ένα ρηχό σχέδιο, που το μόνο που επιδιώκει είναι η μείωση των κονδυλίων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και η μείωση του προσωπικού τους.

Είναι κεντρομόλο (υπερσυγκεντρωτικό) σχέδιο, ιδιαίτερα για την Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπου ενώ σε όλη την υπολοιπη Ελλάδα τα σχολεία και η υγεία πάνε στους Δήμους, στις δύο μεγαλουπόλεις πάνε στην κεντρική διοίκηση.

Σε Δήμους κάτω των 80.000 κατοίκων, υπάρχει ασυμβίβαστο για τους Δήμαρχους. Δηλαδή, ένας υποψήφιος αφού εκλεγεί δήμαρχος σε Δήμο κάτω των 80.000 κατοίκων, δεν θα έχει δικαίωμα να εργαστεί.

Ευνόητο λοιπόν είναι, ότι οι επιτυχημένοι επαγγελματίες και επιστήμονες ποσώς θα ενδιαφερθούν να αφήσουν τη δουλειά τους για να προσφέρουν στα κοινά μέσα από ένα Δημο. Που σημαίνει ότι σ’ αυτό το χώρο θα δούμε πολλούς ανεπάγγελτους, καρεκλοεγκάθετους και επαγγελματίες πολιτικούς να διεκδικούν αύριο την ψήφο μας.

 

Ετσι αφού ψηφίστηκε, γενικότερα στους ΟΤΑ που συνενώνονται με άλλους, υπάρχει μία σύγχυση. Σύγχυση σ’ αυτούς που θητεύουν στην Τ.Α. γιατί βλέπουν ότι ο “Καλλικράτης” βάζει επαγγελματίες πολιτικούς στο “παιχνίδι”. Οτι για να εκτεθεί ένας υποψήφιος ως Δήμαρχος πρέπει να ξοδευτούν πολλά χρήματα! Και επειδή η πολιτική και οι πολιτικοί είναι απαξιωμένοι δεν υπάρχει συμμετοχή στα ψηφοδέλτια.

 

Μέσα απ’ αυτές τις εγγενείς δυσκολίες, εμφανίστηκαν κάποιοι υποψήφιοι - νεοφώτιστοι στα κοινά της κάθε πόλης - και οργανώνουν συνδυασμούς για να διεκδικήσουν το δημαρχιακό θώκο.

 

 

 

Η κυρία του κυρίου Αντιπροέδρου

 

Η κυρία, που κατεβαίνει στο Νέο Σαρωνικό, όπως λίγο ξέρουμε και πολύ περισσότερο ακούμε από τους κατοίκους των Δήμων αυτών. Ξεκίνησε δε την προεκλογική της εκστρατεία ως υποψήφια, ζητώντας πρωτίστως την ευλογία του Αρχιεπισκόπου. Μετά θα ζητήσει την ψήφο μας.

Κι επειδή οι πολιτικοί δεν θα τολμήσουν να εκτεθούν οι ίδιοι γιατί θα “φανε” πέτρες, μπαίνουν μπροστά οι πίσω απ’ την κουρτίνα κοντινοί τους άνθρωποι. Θέλω και ελπίζω να με διαψεύσει η περίπτωση Χριστοφάκη. Αλλά η επίκληση των έργων του μπαμπά της και μοιραία η συζυγική σχέση της, δεν μου αφήνουν πολλά περιθώρια.

Θα μου πείτε, εσύ μια γυναίκα, μιλάς έτσι για την επιθυμία μιας γυναίκας να προσφέρει στα κοινά;

Αν έβλεπα μια άλλη εκκίνηση, με ενασχόλησή της  στα κοινά, με διεκδικήσεις για κατακτήσεις στην πόλη, ομολογώ ότι θα σας την πρότεινα κιόλας.

 

Προσεχή Γεγονότα

Καμία εκδήλωση

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 239 guests και κανένα μέλος