υπεύθυνοι ειναι μία μεγάλη αλυσίδα γραφειοκρατικής αγκύλωσης, αδιαφορίας

Δυο εκρήξεις, οι μεγαλύτερες  μετά τη Χιροσίμα, κατέστρεψαν, ισοπέδωσαν τη μισή Βυρητο, με εκατοντάδες νεκρούς και ασύλληπτη οικονομική καταστροφή στις αποθήκες του λιμανιου, όπου από μαρτυρίες υπευθύνων είχαν αποθηκευμένο νιτρικο αμμώνιο, που είναι εκρηκτικό και άλλες εκρηκτικές ύλες που κατάσχονται κατά καιρούς στο λιμάνι!

Όπως αποκάλυψε ο πρωθυπουργός του Λιβάνου, οι τεράστιες αυτές ποσότητες του νιτρικού αμμωνίου, οι οποίες προκάλεσαν την τραγωδία στο λιμάνι της Βηρυτού, ήταν αποθηκευμένες για τουλάχιστον έξι χρόνια!«Δεν θα αναπαυθούμε προτού βρούμε τον υπεύθυνο για αυτό που έγινε ώστε να λογοδοτήσει για την πολύνεκρη καταστροφή», δεσμεύθηκε ο πρωθυπουργός του Λιβάνου.
Σ΄αυτές τις περιπτώσεις, βέβαια, σπάνια βρίσκονται οι υπεύθυνοι, γιατί υπεύθυνοι ειναι μία μεγάλη αλυσίδα γραφειοκρατικής αγκύλωσης, αδιαφορίας και ανευθυνότητας των κυβερνώντων και διοικούντων τον κάθε τόπο.
Το ζήσαμε στην Κύπρο το 2011, όταν σημειώθηκε έκρηξη στο Μαρί της Κύπρου, την 11η Ιουλίου 2011 στην ναυτική βάση της «Ευάγγελος Φλωράκης».
Η έκρηξη σημειώθηκε σε εμπορευματοκιβώτια με πολεμικό υλικό, τα οποία είχαν κατασχεθεί από πλοίο το 2009 και φυλάγονταν στην ναυτική βάση. 13 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και 63 τραυματίστηκαν ενώ καταστράφηκε και ο γειτονικός ηλεκτροπαραγωγός σταθμός, με τεράστια οικονομικά προβλήματα
Το ζήσαμε και στο Μάτι, «γιατί έτσι παίζεται το ‘’παχνιδι’’».

Αννα Μπουζιανη

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 90 guests και κανένα μέλος