Ο Ηρακλής Καραγιώργος, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, ως πρόεδρος του Νοσοκομείου και η “απόλυσή” του από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, διαπιστωθηκε  ως μεγαλη απώλεια για το Νοσοκομείο. Παραθέτουμε την επιστολή του.

 Η νέα Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης των Καρδιολογικών ασθενών, του Ασκληπιείου Βούλας και τα νέα εργαστήρια του Καρδιολογικού Τμήματος, στα εγκαίνια των οποίων είχα την τιμή να παρευρεθώ, αποτελούν βασική παράμετρο αναβάθμισης του Νοσοκομείου, αλλά και απόδειξη ότι, όταν υπάρχουν το όραμα, η στρατηγική, το σχέδιο και η συνεκτική ομάδα, που δρα θετικά και με στοχοπροσήλωση, τα αποτελέσματα θα έλθουν.

Ο ηγέτης, στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Διευθυντής του τμήματος κος Αθανάσιος Μανώλης, πάτησε στις στέρεες βάσεις που υπήρχαν στο καρδιολογικό τμήμα και δημιούργησε το όραμα της συνολικής αναβάθμισης του καρδιολογικού. Το όραμά του  ενέπνευσε τους άμεσους συνεργάτες του και υιοθετήθηκε από τη Διοίκηση. Στη συνέχεια, η στρατηγική υλοποίησης και οι επιμέρους στόχοι αποτέλεσαν μέρος του επιχειρησιακού σχεδιασμού του Νοσοκομείου, δημιουργήθηκε η ομάδα υλοποίησης από τα στελέχη του Καρδιολογικού Τμήματος και των υπηρεσιών του Νοσοκομείου, και τέλος αυτό το ρεαλιστικό σχέδιο χρηματοδοτήθηκε από τους «διαρκείς δωρητές» του Ασκληπιείου, όπως είναι η οικογένεια του κου Θ. Μαρτίνου αλλά και οι άλλοι δωρητές.

 Με τη δημιουργία της νέας Καρδιολογικής Μονάδας και των νέων εργαστηρίων του τμήματος επιτεύχθηκαν δύο στόχοι:

1) Παρέχεται στους ιατρούς και το προσωπικό του τμήματος η απαραίτητη υποδομή και εξοπλισμός. Η αποτελεσματική διαχείριση των πόρων αυτών, για το μέγιστο όφελος των ασθενών, εξαρτάται πλέον από τη λειτουργία του Καρδιολογικού Τμήματος και του Νοσοκομείου.

2) Το Νοσοκομείο γίνεται, ολοένα και περισσότερο, ένα «Ανοικτό Σύστημα» (όπως οφείλει να είναι), ώστε να «Μαθαίνει» συνεχώς και να «Αλλάζει» συνεχώς, υιοθετώντας νέες γνώσεις και τεχνολογικές εξελίξεις, παραμερίζοντας προσωπικές πολιτικές και μικροσυμφέροντα, ώστε να μπορεί να επιτελεί την Αποστολή, του παρέχοντας Ποιοτικές Υπηρεσίες Υγείας.

Επειδή ο δεύτερος στόχος της σταδιακής εξέλιξης του Νοσοκομείου σε ένα «Ανοικτό Σύστημα» είναι ιδιαίτερα σημαντικός, ως παράδειγμα, αλλά και για την ιστορία, θα αναφερθώ στο εξής περιστατικό. Το 2007, όταν άρχισαν οι πρώτες διαδικασίες αναβάθμισης του Καρδιολογικού Τμήματος, στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου σχετικά με την έγκριση προμήθειας Στεφανειογράφου-Αγγειογράφου, με στόχο τη δημιουργία του Αιμοδυναμικού, το θέμα είχε εγκριθεί με οριακή πλειοψηφία και μετά από έντονη συζήτηση.

 Δε θα αναφερθώ στα αίτια αυτού του αποτελέσματος. Πιστεύω όμως ότι  εάν γινόταν σήμερα η αντίστοιχη συνεδρίαση, μετά τη σταδιακή αλλαγή νοοτροπίας που έχει συντελεσθεί στο Νοσοκομείο, το ίδιο θέμα θα είχε εγκριθεί με ενθουσιώδη ομοφωνία.   

Η αναβάθμιση του Καρδιολογικού Τμήματος του Ασκληπιείου, αλλά και άλλων τμημάτων, συντελέστηκε γιατί υπήρξε η κατάλληλη ηγεσία, το όραμα, ο στρατηγικός σχεδιασμός και η συνεκτική ομάδα, δηλαδή μία Αυτονόητή αλληλουχία.                  

Επειδή όμως, στον τόπο μας, το Αυτονόητο αποτελεί συνήθως Πολυτέλεια, αξίζει κάθε έπαινος σε όλους τους συντελεστές.   

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 221 guests και κανένα μέλος