Ένα πολύ ευχάριστο νέο, ακούσαμε μέσα στο Φεβρουάριο, που δίνει μεγάλη ανάσα σε γονείς που έχουν παιδιά με ογκολογικά προβλήματα και αναγκάζονται να ταξιδεύουν στο εξωτερικό προκειμένου να βρουν τρόπους θεραπείας.

Εγκαινιάστηκε “Κέντρο Κυτταρικής και Γονιδιακής Θεραπείας για παιδιά και εφήβους”.

 

Με μια επένδυση που ξεπερνά το 1 εκατομμύριο ευρώ, η «Ελπίδα» (Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο), για άλλη μια φορά πρωτοπορεί και προσφέρει στην ελληνική κοινωνία και στα παιδιά που δίνουν τη μάχη με τον καρκίνο, ένα από τα πιο σύγχρονα εργαστήρια διεθνώς.

Τα εγκαίνια του Κέντρου έγιναν 21/2/20, με την παρουσία εκπροσώπων της πολιτείας, της υγείας και πολλών φορέων.

Οι μικροί ογκολογικοί ασθενείς θα θεραπεύονται πλέον στον τόπο μας από εξειδικευμένο και άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό στο νέο Κέντρο Κυτταρικής και Γονιδιακής Θεραπείας. Στόχος είναι να σώζονται τέσσερα στα τέσσερα παιδιά που προσβάλλονται από καρκίνο, αφού η πρωτοποριακή αυτή μέθοδος, αποτελεί την τελευταία ελπίδα στις περιπτώσεις εκείνες που έχουν αποτύχει οι συμβατικές θεραπείες. Σήμερα, τρία στα τέσσερα παιδιά με καρκίνο θεραπεύονται, το 80% βγαίνουν νικητές, ωστόσο υπάρχει και ένα 20% που δεν ανταποκρίνονται στις συμβατικές θεραπείες, και σε αυτούς τους ασθενείς απευθύνεται το νέο Κέντρο.

«Όταν πριν από 30 χρόνια ξεκινήσαμε με την “Ελπίδα” τον αγώνα κατά του παιδικού καρκίνου, ο στόχος ήταν ένας: να μην αφήσουμε ούτε ένα παιδί να χαθεί. Με τη βοήθεια της επιστήμης και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας, αυτή τη στιγμή, 3 στα 4 παιδιά που δίνουν την μάχη με τον καρκίνο και νοσηλεύονται στην ογκολογική μας μονάδα, θεραπεύονται», ανέφερε μεταξύ άλλων η πρόεδρος του ΣωματείοΥ “Ελπίδα”,  Μαριάννα Βαρδινογιάννη.  

«Όλες αυτές οι μελέτες που κάναμε όλα αυτά τα χρόνια στα εργαστήρια με σκοπό την θεραπεία των ασθενών γίνονται σήμερα πραγματικότητα χάρη στο “Σύλλογο Ελπίδα” που μας έδωσε αυτό που μας έλειπε», ανέφερε ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του Κέντρου Κυτταρικής και Γονιδιακής Θεραπείας Ευγένιος Γουσέτης.

Το Κέντρο έχει εξασφαλίσει δύο κλινικές μελέτες. Η μία αφορά την μεσογειακή αναιμία νεαρών ενηλίκων, είναι πολυκεντρική και ξεκινάει από την Βοστώνη. Συμμετέχουν δύο Κέντρα της Γερμανίας και ένα της Αγγλίας και αφορά συνολικά 15 ασθενείς. Η δεύτερη έχει να κάνει με την κυτταρική θεραπεία και αφορά παιδιά που υποτροπίασαν, 12 συνολικά, όλα από την Ελλάδα, στα οποία θα χορηγηθούν τροποποιημένα γενετικά κύτταρα. Στην κλινική έρευνα συμμετέχουν ένα Κέντρο από την Γερμανία και ένα από την Αμερική.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 137 guests και κανένα μέλος