Θρήνος από τις πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική

Θρήνος από τις πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική

Tagline

Ο τραγικός απολογισμός της μέρας από την χθεσινή λαίλαπα 

More...
“Ο ΗΓΕΜΟΝΑΣ” του  Μακιαβέλλι σχολιάζεται από το Ναπολέοντα Bοναπάρτη

“Ο ΗΓΕΜΟΝΑΣ” του  Μακιαβέλλι σχολιάζεται από το Ναπολέοντα Bοναπάρτη

Tagline

Παρουσιάστηκε σε ενδιαφέρουσα εκδήλωση στην "Ιωνία"

More...
Λεπτομέρειες για τη Δημοτική Συγκοινωνία στα 3Β

Λεπτομέρειες για τη Δημοτική Συγκοινωνία στα 3Β

Οι στάσεις και οι ανταποκρίσεις

Οι στάσεις και οι ανταποκρίσεις

More...

Τελευταίο Φύλλο


Αρ.Φύλλου:1051-22-09-2018


xorografoi_dimiourgoiΠαρά τις δύσκολες συνθήκες εργασίας και δημιουργίας που αντιμετωπίζουν οι καλλιτέχνες και περισσότερο οι χορευτές στην Ελλάδα, το σωματείο Ελλήνων χορογράφων οργανώνει και φέτος το φεστιβάλ χορού στην Αθήνα θέλοντας να διώξουν με τις δημιουργίες τους έστω και για λίγο τα γκρίζα σύννεφα της κρίσης.

Από τις 19 Μαΐου μέχρι τις 18 Ιουνίου, σε έξι θέατρα της Αθήνας, 63 ομάδες χορού θα παρουσιάσουν τις καινούργιες δουλειές τους, ψηφίδες μιας μεγάλης τοιχογραφίας των αναζητήσεων του σύγχρονου χορού στην Ελλάδα.

Το φετινό φεστιβάλ ανοίγεται σε περισσότερους χώρους από πέρυσι, συνεργάζεται με μουσεία και ιδρύματα, αναδεικνύει τους τελειόφοιτους των επαγγελματικών σχολών χορού, υποδέχεται ελληνικές ομάδες χορού που δημιουργούν εκτός Ελλάδας, παρουσιάζει έργα που απευθύνονται σε μικρά και μεγαλύτερα παιδιά.

Το Σωματείο Ελλήνων Χορογράφων δεν παρεμβαίνει στις επιλογές των χορογράφων, αλλά δίνει την ευκαιρία σε όλους όσους δοκιμάζουν τις εμπνεύσεις τους στο σύγχρονο χορό να συναντήσουν το κοινό, να του ζητήσουν να εκτιμήσει τη δουλειά τους και να τους δώσει το εισιτήριο για το επόμενο βήμα τους. Οι χορογράφοι προσφέρουν και παρουσιάζουν τα έργα τους στο φεστιβάλ χωρίς αμοιβή, προσδοκώντας στην ανταμοιβή των θεατών και στη συμμετοχή τους στο σύγχρονο δημιουργικό τοπίο.

Το 11ο φεστιβάλ χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και τη συνεργασία του Ελληνικού τμήματος του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού CID UNESCO, του Μουσείου Μπενάκη και του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη.


Χώροι παραστάσεων

Θέατρα: Olvio, Ροές, Αργώ, Βασιλάκου, Χώρα, 14η Μέρα


Παράλληλες εκδηλώσεις: Μουσείο Μπενάκη, Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη.


Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο site τους: www.choreographers.gr

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 384 επισκέπτες και κανένα μέλος