Απαγορεύεται η αγκυροβολία στον Όρμο Βουλιαγμένης και στον όρμο έναντι του Αστέρα

Απαγορεύεται η αγκυροβολία στον Όρμο Βουλιαγμένης και στον όρμο έναντι του Αστέρα

με απόφαση του Λιμενικού Σώματος

με απόφαση του Λιμενικού Σώματος

More...
Ένα υπερθέαμα με την La Timba

Ένα υπερθέαμα με την La Timba

Ένα πραγματικό show με πολλές εναλλαγές, χορευτικές και ακροβατικές

Ένα πραγματικό show με πολλές εναλλαγές, χορευτικές και ακροβατικές

More...
«Η Αττική αλλάζει. Το ΕΣΠΑ στην πόλη σου»

«Η Αττική αλλάζει. Το ΕΣΠΑ στην πόλη σου»

Διοργάνωση workshops από την Περιφέρεια Αττικής για το νέο ΕΣΠΑ και την πορεία υλοποίησης των έργων

 Διοργάνωση workshops από την Περιφέρεια Αττικής για το νέο ΕΣΠΑ και την πορεία υλοποίησης των έργων

More...
1o Φεστιβάλ της Περιφέρειας Αττικής στο Αττικό Άλσος

1o Φεστιβάλ της Περιφέρειας Αττικής στο Αττικό Άλσος

30 μέρες Θέατρου – 30 ημέρες Μουσικής

30 μέρες Θέατρου – 30 ημέρες Μουσικής

More...
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ – ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ – ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

Αν η πυρκαγιά πλησιάζει στο σπίτι σας και...

Αν η πυρκαγιά πλησιάζει στο σπίτι σας και... από  την ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

More...

Τελευταίο Φύλλο


Αρ.Φύλλου:1244-06-08-2022

 

“Στόχος μας, ο ενιαίος Δήμος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, να δίνει προστιθέμενη αξία στην ιδιωτική και οικογενειακή επένδυση ζωής”, είναι λόγια από μια αυθόρμητη συνέντευξη του υποψήφιου Δημάρχου των 3Β Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, που παραχώρησε στην Άννα Μπουζιάνη.

 

Κύριε Κωνσταντέλλο, σαράντα ημέρες πριν την εκλογή του νέου Δημάρχου του νέου Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης ποιο είναι για εσάς το κεντρικό δίλημμα της αναμέτρησης της 7ης Νοεμβρίου;konstantelos-2

Το κεντρικό ζητούμενο, το δίλημμα, το ερώτημα που θέτω σε κάθε συμπολίτη που συναντώ και συζητώ είναι: πιστεύεις ότι οι δημοτικές υπηρεσίες, ποσοτικά και ποιοτικά, που σου παρέχονται είναι ανάλογες της δικής σου συνεισφοράς στο Δήμο;

Και είναι κρίσιμο ερώτημα γιατί οι περισσότεροι συμπολίτες μας μέσα στη προσωπική τους κοινωνική και οικονομική θέση λησμονούν τις υποχρεώσεις του Δήμου προς αυτούς, αλλά και τα δικαιώματά τους απ’ αυτόν.

Όταν θυμίζω τις αρμοδιότητες του Δήμου, κυρίως αυτές του νέου θεσμικού πλαισίου για την καθαριότητα, την ανακύκλωση, την προστασία του φυσικού μας πλούτου, τις κοινωνικές υπηρεσίες, τις υποδομές και την εξυπηρέτηση του πολίτη,  τότε η απάντηση που λαμβάνω από τη συντριπτική πλειοψηφία είναι αρνητική.

 

Παρά ταύτα οι Δήμοι μας είναι υψηλών προδιαγραφών, η Βουλιαγμένη, η Βάρη και η Βούλα είναι περιοχές που προσελκύουν συνεχώς νέους κατοίκους.

Ακριβώς αυτό σας λέω. Ο τόπος μας είναι ευλογημένος από το Θεό, και εμείς οι πολίτες του εκλεκτοί, άρα πρέπει να έχουμε υψηλές προσδοκίες και απαιτήσεις απ’ αυτούς που ρυθμίζουν την καθημερινότητα έξω από το σπίτι μας· από το Δήμαρχο και τους συνεργάτες του.

Έχουμε όλοι, παλαιοί και νέοι κάτοικοι, «επενδύσει» το έργο ζωής μας, επιδιώκοντας ένα περιβάλλον ασφάλειας και ευημερίας για τα μέλη του οικογενειακού μας νοικοκυριού, για εμάς και τα παιδιά μας.  Η ζωή μας στη Βούλα, τη Βάρη και τη Βουλιαγμένη είναι για τους περισσότερους το επιστέγασμα των «προσπαθειών μιας ολόκληρης ζωής».

Οφείλουμε στους εαυτούς μας να απαιτούμε δημοτικές πολιτικές και δημοτικές υπηρεσίες ανάλογης ποιότητας με την επένδυση ζωής,  με την συνεισφορά μας στην αξία της Βάρης, της Βούλας και της Βουλιαγμένης.

 

Πείτε μου ένα παράδειγμα χαμηλής αποτελεσματικότητας των σημερινών Δήμων που βρίσκονται σε αναντιστοιχία με το επίπεδο των πολιτών τους.

Μπορώ πολλά, αλλά θα μείνω στο ένα και μάλιστα στο Δήμο που θεωρείται ο πιο πλούσιος από τους τρεις, ο πιο προικισμένος.

Ο Δήμος Βουλιαγμένης για να δώσει ένα πιστοποιητικό γέννησης σε έναν πολίτη τον αφήνει στην αναμονή της ουράς, όταν θα μπορούσε να είναι ψηφιακός. Δεν έχει καν ιστοσελίδα όταν ο Δήμος Τρικκαίων, τα Τρίκαλα είναι ένας εκ των 5 πρώτων Δήμων στην Ευρωπαϊκή Ένωση στις ψηφιακές υπηρεσίες.

Φυσικά ας μην αναζητήσουμε μπλε κάδους ανακύκλωσης στους δρόμους της Βουλιαγμένης γιατί δεν υπάρχουν. Την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών της μέσα στο σπίτι τους, διαχωρίζουν τα απορρίμματα έχοντας φιλοπεριβαλλοντική συνείδηση και πρακτική, η Δημοτική Αρχή σκέπτεται και πράττει με όρους περασμένης δεκαετίας.

Και μη βιαστείτε να μου πείτε ότι μηδενίζω το έργο του κ. Κασιδώκοστα· άλλωστε από το 1986 που πρωτοεκλέχτηκε Δήμαρχος είναι βέβαιο έως φυσικό επακόλουθο να έχει θετικό απολογισμό έργου.

 

Κύριε Κωνσταντέλλο, το νέο θεσμικό περιβάλλον, η ενοποίηση των τριών Δήμων πιστεύετε ότι είναι απειλή ή ευκαιρία για τις τοπικές μας κοινωνίες, αλλά και κάλυψη των υπηρεσιών που προαναφέρατε;

Κάθε καινούργιο κρύβει απειλές και ευκαιρίες. Το βέβαιο είναι ότι τώρα θα μπουν οι βάσεις για τις επόμενες δεκαετίες. Αυτός που θα αναλάβει την ευθύνη της τετραετίας 2011-2014 θα λογοδοτεί για τα επόμενα 20 χρόνια. Χρειάζεται γνώση και δουλειά, όραμα και προοπτική.

Ο Δήμος, ο νέος ενοποιημένος Δήμος με το νέο θεσμικό περιβάλλον, έχουν ρόλο και λόγο στη διαμόρφωση της καθημερινής μας ζωής. Γι’ αυτό, εφ’ όσον μας αφορά ό,τι συμβαίνει έξω από το σπίτι μας και το επηρεάζει, πρέπει να συμμετέχουμε στις εκλογές και να επιλέξουμε τους ικανότερους.

Γιατί οι άνθρωποι, Δήμαρχος και Δημοτικοί Σύμβουλοι, είναι η κινητήριος δύναμη των θεσμών. Οι ιδέες και το πρόγραμμα απαιτούνται, αλλά πρωτίστως σημασία έχουν οι ικανότητες και οι δυνατότητες των αιρετών που θα εμπιστευτούμε. Πρέπει να έχουν τεκμηριωμένη γνώση και όρεξη για δουλειά για να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντά τους.

 

Θα συμφωνήσω μαζί σας ότι οι άνθρωποι έχουν μεγάλη σημασία. Όμως αυτή τη στιγμή φαίνεται να υπάρχει πολυδιάσπαση δυνάμεων. Αυτοδιοικητικοί και των τριών πόλεων ακολουθούν διαφορετικές πορείες. Εσείς έχετε ανοικτές θύρες;

Φυσικά και έχω ανοικτές θύρες, σε ικανούς και καταξιωμένους αιρετούς συμπολίτες ή συμπολίτες από την κοινωνία με μία και μόνη προϋπόθεση: την πίστη στο νέο Δήμο, στα δικαιώματα όλων των πολιτών από όπου και εάν προέρχονται, όπου και εάν διαμένουν και τη δέσμευσή τους να δουλέψουν για να είναι χρήσιμοι στον πολίτη και όχι στον εαυτό τους ή σε άλλους.

Προσκαλώ όλες και όλους που πιστεύουν ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις απειλές και να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες επωφελώς για όλους τους συμπολίτες μας, να έρθουν μαζί μας. Εγώ πρώτος μεταξύ ίσων θα είμαι Δήμαρχος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης και όχι επιμέρους συμφερόντων ή αντιλήψεων ή πεποιθήσεων.

 

Κύριε Κωνσταντέλλο πιστεύετε ότι θα κερδίσετε τη μάχη των εκλογών;

Πιστεύω ότι μπορώ να πείσω, ότι έχω την πρόθεση, την ικανότητα και την όρεξη να δουλέψω για να είμαι ένας καλός και αποτελεσματικός Δήμαρχος οικοδομώντας έναν χρήσιμο Δήμο.

Δεσμεύομαι ότι μπορώ και θέλω να εκπροσωπώ όλους τους συμπολίτες ανεξαρτήτως ιδεολογικών πεποιθήσεων και ταυτοτήτων, από το Δίλοφο και τη Βάρκιζα έως το Πανόραμα, την Εξοχή και τη Βουλιαγμένη,  να εξελίσσω  όχι να ισοπεδώνω.

Μπορώ να δουλέψω ώστε ο ενιαίος Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, να δίνει προστιθέμενη αξία στην ιδιωτική και οικογενειακή τους επένδυση ζωής και όχι να την υποτιμά, να την απαξιώνει και να την απειλεί.

Γι’ αυτό χρειάζομαι τη συνεισφορά των συμπολιτών μας, με την συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία και με την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου και στους συνεργάτες μου.

Σας ευχαριστούμε και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία.

Κι εγώ σας ευχαριστω.

 

Περιφέρεια Αττικής

Προσεχή Γεγονότα

Καμία εκδήλωση

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 184 guests και κανένα μέλος