ΔΗΜΟΣ ΚΡΩΠΙΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Από το Πρακτικό της υπ’ αριθμ. 9/20-06-2008
Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κρωπίας
Αρ. Απόφασης 137/2008

Περίληψη

Θέμα 3ο: “Περί ορθής επανάληψης της απόφασης Δ.Σ. 235/2007 για συμπλήρωση χρήσεων γης και κτιρίων στο Τοπογραφικό διάγραμμα


Στο Κορωπί και στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Πνευματικό Κέντρο, σήμερα στις 20 του μήνα Ιουνίου του έτους 2008 ημέρα Παρασκευή και ώρα 20:30μ.μ. συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Κρωπίας, μετά από την αριθμ. 10336/13.06.2008 έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, που έγινε σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 95 & 96 του Ν. 3463/2006 (Δ.Κ. Κώδικα) που επιδόθηκε σε κάθε ένα Δημοτικό Σύμβουλο εμπροθεσμα (προ 5 ημερών) με απόδειξη, κατά το οποίο προσήλθαν οι παρακάτω Δημοτικοί Σύμβουλοι: Παρόντες: Αναστάσιος Χρήστου (πρόεδρος), Σοφία Γρίβα-Χατζή (Γραμματέας), Σεραφείμ Κόλλιας, Χρήστος Μεγαγιάννης, Ιωάννης Γκίκας του Γεωργίου (Τσάκωνας), Αντώνης Ντούνης, Κων/νος Παπαμιχάλης, Μαρία Γκίκα, Γεωργία Γιαννίτσα-Κόγκα, Ελένη Ταξίδη-Καλτουρουμίδη, Παναγιώτης Τσούκας, Δημήτριος Κιούσης, Γεώργιος Σπέλλας, Κων/νος Δήμου, Σωτήριος Λάμπρου (Καμουτσής), Εμμανουήλ Γρινιεζάκης.

Απόντες: Ελένη Τσεβά-Γκιόκα, Ιωάννης Γκίκας του Γεωργίου (Μουστάκιας), Ανδρέας Ντούνης (Αντιπρόεδρος), Αντώνιος Κορωνιάς, Γεώργιος Γκίκας.

Κατόπιν προσκλήσεως παρευρίσκεται και ο Δήμαρχος κ. Θεόδωρος Β. Αθανασόπουλος.

Αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία εφ’ όσον σε σύνολο αριθμού Δημοτικών Συμβούλων 21 παρευρίσκονται οι 16, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης.

Στη συνεδρίαση παρευρίσκεται η υπάλληλος της Τ.Υ. κα. Σταθάκου Χριστίνα.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου έθεσε για συζήτηση το 3ο θέμα της ημερήσιας δια΄ταξης και ανέπτυξε τα εξής:

Με την υπ’ αριθμ. 235/2007 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε η πρόταση τροποποίησης Ρ.Σ. Πόλεως Κορωπίου δηλ. η πεζοδρόμηση τμήματος της Λεωφ. Βασ. Κων/νου, προκειμένου να ολοκληρωθεή η “Μελέτη κυκλοφιριακής οργάνωσης και στάθμευσης του Δήμου Κρωπίας’. Η εν λόγω πρόταση τροποποίησης συνοδευόταν από Τοπογραφικό Διάγραμμα, για το οποίο υπήρχε σχετική έγκριση των όρων δόμησης από το αρμόδιο Πολεοδομικό Γραφείο Μαρκοπούλου, καθώς και από Τεχνική-Αιτιολογική Εκθεση.

Σύμφωνα με τις αναλυτικές “Οδηγίες και προδιαγραφές και τροποποιήσεις, επεκτάσεις  Ρυμοτομικών σχεδίων” εγκύκλιος 55/88 στο Τοπογραφικό Διάγραμμα που συνοδεύει τν πρόταση τροποποίησης πρέπει να περιγράφονται και οι χρήσεις γης και κτιρίων.

Βάσει των ανωτέρω ενημερώθηκε το τοπογραφικό διάγραμμα με τις αντίστοιχες χρήσεις και καλείστε να λάβετε σχετική απόφαση για ορθή επναάληψη της υπ’ αριθμ. 245/2007 απόφασης Δ.Σ. με το νέο συμπληρωμένο με τις χρήσεις γης και κτιρίων, τοπογραφικό διάγραμμα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο, αφού άκουσε την εισήγηση του Προέδρου, είδε τις σχετικές διατάξεις και μετά από διαλογική συζήτηση, μειοψηφούντων των Δημοτικών Συμβούλων κ.κ. Κιούση Δημητρίου, Γρινιεζάκη Εμμανουήλ, Σπέλλα Γεωργίου, Δήμου Κων/νου και Λάμπρου Σωτηρίου, με το σκεπτικό ότι δεν υφίστανται οι προϋποθέσεις για να γίνει πεζοδρόμησημ.


Αποφασίζει κατά πλειοψηφία

1. Εγκρίνει την ορθή επανάληψη της υπ’ αριθμ. 235/2007 απόφασης Δ.Σ. που αφορά “στην πρόταση τροποποίησης του εγκεκριμένου Ρυμοτομικού Σχεδίου Πόλεως Κορωπίου - πεζοδρόμηση Λ. Βασ. Κων/νου (από Χρ. Ζωίτσα έως Αλλαγιάννη) - Ερμή Σουρλαντζή (μεταξύ Ο.Τ. 21-22) - Κων. Δ. Παπαχρήστου (μεταξαύ Ο.Τ. 22-36) - Β. Παππά (μεταξύ Ο.Τ. 38-55) - Γ. Μιχαήλ και Κων. Σουρλαντζή (μεταξύ Ο.Τ. 163-164)” σύμφωνα με το νέο συμπληρωμένο με τις χρήσεις γης και κτιρίων τοπογραφικό διάγραμμα, το οποίο και αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της απόφαησς.

2. Ορίζει 15 ημέρες από την κατά το νόμο δημοσίευση της παρούσης για την υποβολή τυχόν νστάσεων.

Στον κ. Δήμαρχο αναθέτει τις περαιτέρω ενέργειες:

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο

        Ο Πρόεδρος                Τα μέλη

    Αναστάσιος Χρήστου    Σεραφείμ Κόλλιας

      Η Γραμματέας    Χρήστος Μεγαγιάννης

    Σοφία Χατζή-Γρίβα    Ιωάννης Γκίκας (Τσάκωνας)

        Αντώνης Ντούνης

        Κων/νος Παπαμιχάλης

        Μαρία Γκίκα

    Ακριβές Αντίγραφο από το     Γεωργία Γιαννίτσα-Κόγκα

                 Πρακτικό                         Ελένη Ταξίδη-Καλτουρουμίδη

       Κορωπί 23 Ιουνίου 2008        Παναγιώτης Τσούκας

                                                            Δημήτριος Κιούσης

                Ο Δήμαρχος                        Γεώργιος Σπέλλας

Θεόδωρος Β. Αθανασόπουλος            Κων/νος Δήμου

                                                            Σωτήριος Λάμπρου (Καμουτσής)

                                                            Εμμανουήλ Γρινιεζάκης



Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 278 guests και κανένα μέλος