ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

ΑΠO ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΡΙΘ. 22/2011  ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

 

                    Αριθ. Απόφασης 317/201

ΠΕΡΙΛΗΨΗ:  Έγκριση Κανονισμού Εκτέλεσης πάσης φύσεως οικοδομικών εργασιών Δήμου Σαρωνικού     

                                                          

Στα Καλύβια, σήμερα 21η του μηνός Σεπτεμβρίου, του έτους 2011, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σαρωνικού συνήλθε σε τακτική δημόσια συνεδρίαση στο δημοτικό κατάστημα Σαρωνικού, ύστερα από την με αριθμό πρωτ. 19260/2011 έγγραφη πρόσκληση της προέδρου αυτού, η οποία επιδόθηκε και δημοσιεύθηκε νόμιμα, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α' 87).

Διαπιστώθηκε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία, διότι σε σύνολο 27 μελών παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση  21 και συγκεκριμένα:

 

 

ΠΑΡΟΝΤΕΣ                                             
Δημοτικοί Σύμβουλοι
1. ΚΟΛΛΙΑ ΜΑΡΙΑ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ), 2. ΤΖΙΒΙΛΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, 3. ΜΠΟΥΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, 4. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, 5. ΠΕΓΚΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ,                                                    6. ΤΣΑΛΙΚΙΔΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, 7. ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, 8. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝ, 9. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛ., 10. ΛΙΟΔΑΚΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, 11. ΣΩΦΡΟΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, 12. ΧΡΙΣΤΟΦΑΚΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, 13. ΚΑΡΑΚΑΣΙΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ αποχώρησε κατά τη συζήτηση του 5ου θέματος της Ημ. Διάταξης, 14 ΣΑΡΡΗΣ ΣΟΦΟΚΛΗΣ αποχώρησε κατά τη συζήτηση του 6ου θέματος της Ημ. Διάταξης, 15. ΒΟΛΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, 16. ΓΚΕΡΑΛΗΣ ΣΑΒΒΑΣ, 17. ΓΚΙΝΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ αποχώρησε κατά τη συζήτηση του 6ου θέματος της Ημ. Διάταξης, 18. ΤΣΙΑΚΑΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, 19. ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ αποχώρησε κατά τη συζήτηση του 6ου θέματος της Ημ. Διάταξης, 20. ΠΕΡΠΕΡΙΔΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΑ προσήλθε κατά τη συζήτηση του 1ο θέματος Εκτός Ημ. Διάταξης, 21. ΜΠΙΘΥΜΗΤΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ προσήλθε κατά τη συζήτηση του 4ου θέματος της Ημ. Διάταξης

ΑΠΟΝΤΕΣ
1. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, 2. ΖΕΚΑΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, 3. ΣΟΦΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, 4. ΠΡΙΦΤΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, 5. ΜΑΚΡΟΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ, 6. ΑΔΑΜΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

ΠΑΡΟΝΤΕΣ                                                                                     
Πρόεδροι Δημοτικών / Τοπικών Κοινοτήτων
1. ΚΟΛΑΞΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ (ΚΑΛΥΒΙΩΝ), 2. ΧΑΡΙΤΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ  (ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ), 3.ΓΚΟΥΜΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ  (ΣΑΡΩΝΙΔΑΣ), 3.ΚΙΤΣΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΚΟΥΒΑΡΑ), 4. ΛΑΜΠΡΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΠΑΛΑΙΑΣ ΦΩΚΑΙΑΣ)
Στη συνεδρίαση ήταν παρών ο Δήμαρχος κ. Πέτρος Φιλίππου νόμιμα κληθείς.


 

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

 

Α. Εγκρίνει τον Κανονισμό Εκτέλεσης πάσης φύσεως οικοδομικών εργασιών Δήμου Σαρωνικού, ως εξής:

Κεφάλαιο Α΄

Κανονισμός Καθαριότητας & Προστασίας του Περιβάλλοντος

κατά την Εκτέλεση Οικοδομικών Εργασιών Ιδιωτών και Εργασιών Δημόσιων - Κοινωφελών Οργανισμών

 

Τα κάθε είδους έργα που εκτελούνται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου από ιδιώτες ή φορείς του δημοσίου, κοινωφελών οργανισμών, εργολάβους δημοσίων και δημοτικών έργων κ.τ.λ., πρέπει να εκτελούνται με ιδιαίτερη προσοχή και να πληρούν όλους τους κανόνες που προβλέπονται από τις κείμενες διατάξεις, τον Γενικό Οικοδομικό Κανονισμό, τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τον παρόντα Κανονισμό.

Σε κάθε περίπτωση οι υπεύθυνοι των έργων οφείλουν να τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας πεζών και οχημάτων, να μην παρακωλύουν την κυκλοφορία, να μην δημιουργούν προβλήματα στην λειτουργία της πόλης και να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα αποφυγής κινδύνου διασποράς ή διαφυγής στο περιβάλλουν δομικών και αδρανών υλικών και κάθε είδους αχρήστων αντικειμένων και αποβλήτων.

 Άρθρο 1 Εργασίες που αφορά ο κανονισμός

 Ο κανονισμός αυτός αφορά κάθε είδους οικοδομικές εργασίες (ανέγερση νέων οικοδομών, επισκευές, λοιπές, οικοδομικές εργασίες), που εκτελούνται στα διοικητικά όρια του Δήμου και κάθε εργασία που πραγματοποιείται σε κοινόχρηστους χώρους από οργανισμούς κοινής ωφέλειας ή εργολάβους δημοσίων έργων.

 Άρθρο 2 Υπεύθυνοι για τη τήρηση του κανονισμού

 Σε κάθε περίπτωση υπεύθυνοι της τήρησης του παρόντος κανονισμού είναι οι ιδιοκτήτες που προβαίνουν στην εκτέλεση των παραπάνω εργασιών, καθώς και οι εργολάβοι, υπερεργολάβοι, και τα φυσικά και  νομικά πρόσωπα που έχουν την ευθύνη της εκτέλεσης αυτών.

 

Άρθρο 3Αδειοδότηση εργασιών

 Όλες οι πραγματοποιούμενες εργασίες πρέπει να εκτελούνται μετά τη λήψη της νόμιμης άδειας από το Δήμο. Σε κάθε οικοδομική εργασία που γίνεται, θα πρέπει στο χώρο του εργοταξίου να υπάρχουν διαθέσιμα:

α) αντίγραφο της θεωρημένης από την Αστυνομία Οικοδομικής Άδειας,

β) προβλεπόμενη από το Νόμο πινακίδα με τον αριθμό της αδείας και την ημερομηνία εκδόσεώς της,

γ) άδεια καταλήψεως πεζοδρομίου - οδοστρώματος, που χορηγείται από το Δήμο.

δ) όλα τα εγκεκριμένα σχέδια της Πολεοδομίας

ε) ειδική κάτοψη οικοπέδου στο οποίο να είναι αποτυπωμένη πλήρως η υφιστάμενη κατάσταση, ( όρια οικοπέδου, της οδού στην πρόσοψη του οικοπέδου, τα υφιστάμενα δέντρα εντός του οικοπέδου και στο πεζοδρόμιο, κλπ)

Η μη διαθεσιμότητα των ανωτέρω σε πρώτη ζήτηση συνεπάγεται πιθανή διακοπή των εργασιών από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου

Σε κάθε εργασία που εκτελείται από Οργανισμό Κοινής Ωφέλειας ή ιδιώτη, για λογαριασμό αυτών, πρέπει να υπάρχει αντίγραφο θεωρημένης άδειας «τομής» από τον αρμόδιο φορέα (Δήμος- ΥΠΕΧΩΔΕ).

Εξαιρούνται οι εργασίες που γίνονται για το φυσικό αέριο σύμφωνα με το άρθρο 7 παρ. 3 του Ν 2364/95 (ΦΕΚ 252/6-2-95).

Για την έκδοση αδείας από τον Δήμο για την εκτέλεση δημόσιων έργων από οργανισμούς κοινής ωφελείας, εργολάβούς ή υπερεργολάβους δημόσιων έργων, απαιτείται η προσκόμιση εγγυητικής επιστολής ύψους 1000 ευρώ.

 

Άρθρο 4 Δυνατότητα ελέγχου των κατασκευών

 Σε περίπτωση που ζητηθούν από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου τα εγκεκριμένα από την Πολεοδομία σχέδια, θα πρέπει να προσκομίζονται από τον ιδιοκτήτη - κατασκευαστή, για να μπορεί να γίνει έλεγχος των κατασκευών που εκτελούνται.

 

Άρθρο 5 Διαδικασίες έναρξης οικοδομικών εργασιών

 Πριν από την έναρξη των οικοδομικών εργασιών, οι ιδιοκτήτες ή οι κατασκευαστές και οι οργανισμοί κοινής ωφέλειας, ανάλογα, πρέπει:

α) Nα θεωρούν την οικοδομική άδεια από το Αστυνομικό Τμήμα.

β) Να εφοδιάζονται από το Δήμο με άδεια κατάληψης, πεζοδρομίου - οδοστρώματος καταβάλλοντας το αντίστοιχο τέλος.

γ) Να προσκομίσουν στο Δήμο εγγυητική επιστολή, όπως το υπόδειγμα που θα χορηγεί ο Δήμος, αναγνωρισμένης Τράπεζας ή Τ.Π. και Δ. ποσού εξήντα επτά ευρώ και πενήντα λεπτών (67,50), ανά τετραγωνικό μέτρο μήκους προσόψεως, η οποία θα επιστρέφεται στον δικαιούχο μετά την πλήρη περαίωση των εργασιών και εφόσον δεν προηγήθηκαν ζημιές στους δημοτικούς χώρους από την εκτέλεση των οικοδομικών εργασιών (π.χ. μπάζα, τσιμέντα στο οδόστρωμα, ζημιές στα πεζοδρόμια, παραλείψεις πλακόστρωσης πεζοδρομίου κ.τ.λ..) Τα παραπάνω θα πιστοποιούνται από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

 

Άρθρο 6 Προστατευτικά μέτρα

 6.1.Ο χώρος που εκτελούνται οι οικοδομικές εργασίες θα πρέπει να είναι περιφραγμένος. Επίσης, πρέπει να υπάρχει πινακίδα, που να απαγορεύει την είσοδο στους μη έχοντες εργασία και σε περίπτωση καταλήψεως πεζοδρομίου ή οδοστρώματος πρέπει να λαμβάνονται μέτρα για την προστασία πεζών και οχημάτων. Τα αδρανή υλικά που βρίσκονται επί του πεζοδρομίου πρέπει να εγκιβωτίζονται με μέσα προστασίας (μαδέρια, τσιμεντόλιθους κ.τ.λ.), για την αποφυγή της διασποράς τους από νερά είτε από οποιαδήποτε άλλη αιτία. Ελαφρά υλικά που παρασύρονται από τον αέρα (άμμος, μαρμαρόσκονη, μπάζα, τσιμέντα κ.τ.λ.) πρέπει να είναι καλυμμένα ή να καταβρέχονται συχνά, ώστε να μην παρασύρονται από τον αέρα. Το ίδιο ισχύει και κατά τη διάρκεια κατεδαφίσεων ή εκσκαφών. Μπάζα επί κοινόχρηστων χώρων, που παραμένουν πλέον του διημέρου, θεωρείται ότι καταλαμβάνουν κοινόχρηστο χώρο και απομακρύνονται από το Δήμο. Η δαπάνη απομάκρυνσης, όπως αυτή θα προκύπτει κάθε φορά, καταβάλλεται από τον υπόχρεο ενώ παράλληλα επιβάλλεται και το σχετικό τέλος.

6.2.Τα στερεά κινητά υλικά, που χρησιμοποιούνται κατά την εκτέλεση των οικοδομικών εργασιών, πρέπει να είναι στερεωμένα κατά τρόπο ασφαλή για την πρόσληψη ατυχήματος, για τον ίδιο λόγο, πρέπει να είναι πλήρη και ασφαλή. Για τους ίδιους επιβάλλεται η σήμανση με σχετικές ανακλαστικές πινακίδες και η τοποθέτηση ασπροκόκκινης ταινίας, όταν καταλαμβάνεται μέρος οδοστρώματος. Η σήμανση κατά τη νύκτα πρέπει να είναι φωτεινή και να τοποθετείται προειδοποιητικό σήμα σε ικανή απόσταση.

 Άρθρο 7 Ωράρια εκτέλεσης εργασιών – περίοδοι μη εκτέλεσης εργασιών.

Όλες οι εργασίες θα πρέπει να γίνονται μέσα στο επιτρεπόμενο ωράριο εργασίας και να μην παρατείνονται με κανένα τρόπο κατά την διάρκεια των ωρών κοινής ησυχίας, ή τις αργίες, σύμφωνα με τις ισχύουσες αστυνομικές διατάξεις. Σε ότι αφορά την θερινή περίοδο κατά τον μήνα Αύγουστο (1/8 έως 31/8), οι Δημοτικές – Τοπικές Κοινότητες,  δύνανται με σχετική απόφασή τους να αποφασίσουν την προσωρινή διακοπή της εκτέλεσης των ωχλουσών  οικοδομικών εργασιών,     (όπως εργασίες που εκτελούνται από σφυριά, τσάπες, κομπρεσέρ, κλπ.).

Άρθρο 8 Εργασίες από Οργανισμούς Κοινής Ωφέλειας

 7.1. Στις περιπτώσεις εκτέλεσης εργασιών από Οργανισμό Κοινής Ωφέλειας (ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κ.τ.λ.) για συντήρηση, επισκευή δικτύου ή νέων παροχών, επιβάλλεται η τήρηση των διατάξεων που προβλέπονται από τους Νόμους περί εκτελέσεως Δημοσίων Έργων (σημάνσεις κ.τ.λ.) καθώς και από τις διατάξεις του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού και του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Οι παραπάνω οργανισμοί υποχρεούνται να λαμβάνουν, πριν την εκτέλεση οποιουδήποτε έργου, την προβλεπόμενη «άδεια τομής» από το Δήμο και να γνωστοποιούν στις υπηρεσίες τα πλήρη στοιχεία των φυσικών υπευθύνων του έργου. Κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης των έργων, οφείλουν να τηρούν τα προβλεπόμενα στον παρόντα κανονισμό και τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας. Σε κάθε περίπτωση, οι υπεύθυνοι των έργων, πρέπει να επιμελούνται την ανάρτηση πινακίδων με την επωνυμία του οργανισμού, τον αριθμό της αδείας του Δήμου και την ημερομηνία έκδοσής του. Αμέσως μετά την εκτέλεση των σχετικών εργασιών και όχι πέραν του τετραημέρου, οφείλουν να απομακρύνουν τα προϊόντα εκσκαφής, τα λοιπά άχρηστα υλικά και να επαναφέρουν τα πράγματα στην προτέρα τους κατάσταση. Στην αντίθετη περίπτωση ισχύουν τα προβλεπόμενα στο άρθρο 6 του παρόντος κανονισμού.

7.2. Τα προβλεπόμενα στο παρόν άρθρο ισχύουν επίσης για όλους τους φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, εταιρίες του Δημοσίου οργανισμούς, κοινοπραξίες κ.τ.λ.. (ΟΣΕ, ΗΣΑΠ, ΔΕΠΑ, ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ, ΤΡΑΜ κ.τ.λ.)

 

Άρθρο 9 Συντελεστής Δόμησης

 Στην κάθε Δημοτική – Τοπική Κοινότητα ισχύουν οι υπάρχοντες συντελεστές δόμησης βάσει των σχετικών αποφάσεων που έχουν ληφθεί από τα προ της συνένωσης βάσει του νόμου του Καλλικράτη Δημοτικά – Κοινοτικά Συμβούλια, ως επίσης και τις σχετικές ισχύουσες διατάξεις και νόμους (Ν.8801/79 και του ΠΔ 470/79). Για οποιαδήποτε αλλαγή στο ισχύον καθεστώς των συντελεστών δόμησης απαιτείται ειδική απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Κεφάλαιο Β’

Πρόστιμα – Βασικό νομικό πλαίσιο

 

Άρθρο 10 Πρόστιμα μη εφαρμογής παρόντος κανονισμού

 Η μη τήρηση των ανωτέρω άρθρων συνεπάγεται επιβολή προστίμων στους κατά νόμο υπεύθυνους των έργων.

Με ειδική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προσδιορίζονται τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται για τις παραβάσεις των διατάξεων του παρόντος κανονισμού και θα ορίζεται το ύψος τους.

Επισυνάπτεται προσάρτημα με το σχετικό πίνακα προστίμων για παραβάσεις των διατάξεων του παρόντος κανονισμού.

 

Άρθρο 11 Βασικό νομικό πλαίσιο αναφορικά με τον παρόντα κανονισμό

( Ισχύουν αντιστοίχως τα άρθρα που ισχύουν για τον κανονισμό καθαριότητας)

 1. Άρθρο 37 του Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα (Π.Δ. 410/1995)

2. Π.Δ. 23/2002 «αρμοδιότητες, σύστημα πρόσληψης, δικαιώματα και υποχρεώσεις του προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας».

3. Υ.Α. 69728/824/1996 (ΦΕΚ Β΄358/1996) «μέτρα και όροι για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων»

4. Κ.Υ.Α. 113944/1944/97 (ΦΕΚ Β΄1016/97) σχετικά με τον Εθνικό Σχεδιασμό διαχείρισης στερεών αποβλήτων

5. Κ.Υ.Α. 14312/1302/2000 (ΦΕΚ Β΄723/2000) «συμπλήρωση και εξειδίκευση του Εθνικού Σχεδιασμού διαχείρισης στερεών αποβλήτων».

6. Κ.Υ.Α. 114218/97 (ΦΕΚ Β΄1016/97) «κατάρτιση πλαισίου προδιαγραφών και γενικών προγραμμάτων διαχείρισης αποβλήτων.

7. Κ.Υ.Α. 19396/1546/1997 (ΦΕΚ Β΄604/97) «μέτρα και όροι για τη διαχείριση επικίνδυνων αποβλήτων».

8. Κ.Υ.Α. Η.Π. 37591/2031/2003 « μέτρα και όροι για τη διαχείριση ιατρικών αποβλήτων από υγειονομικές μονάδες».

9. Ν. 2939/2001 (ΦΕΚ Α΄179/2001) « συσκευασίες και εναλλακτική διαχείριση των συσκευασιών και άλλων προϊόντων, ίδρυση Εθνικού Οργανισμού Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών και άλλων προϊόντων (Ε.Ο.Ε.Δ.Σ.Α.Π)».

10. Ν. 1650/1986 (ΦΕΚ Α΄160/Β6) « για την προστασία του περιβάλλοντος»

11. Κ.Υ.Α. 10315 ΦΕΚ Β΄369/93 «σταθερές εστίες καύσης για τη θέρμανση κτιρίων και νερού»

12. Αρθρο 15 Κ.Ο.Κ. (Ν. 2696/99) Εκπομπές ρύπων, θορύβων κ.τ.λ.

13. Π.Δ. 363/95 (ΦΕΚ Α΄193/95) «σύστημα επιβολής διοικητικών ποινών στους παράγοντες εφαρμογής της κάρτας ελέγχου καυσαερίων (ΚΕΚ)»

14. Κ.Υ.Α. Φ50/92491/4358/94 (ΦΕΚ Β΄797/94) «Aνάθεση εποπτείας, εφαρμογής και καλής λειτουργίας του συστήματος ΚΕΚ»

15. Κ.Υ.Α. Φ50/92492/4359/94 (ΦΕΚ Β΄797/94) «Ρύθμιση θεμάτων με την εποπτεία, εφαρμογή και καλή λειτουργία του συστήματος ΚΕΚ»

16. Κ.Υ.Α. Φ50/94474/4556/94 (ΦΕΚ Β΄829/94) «Μέθοδος μέτρησης και επιτρεπομένων ορίων του μονοδειξίου του άνθρακα και των υδρογονανθράκων στα καυσαέρια των οχημάτων (βενζινοκίνητων και υγραεριοκίνητων)»

17. Κ.Υ.Α. Φ50/94475/4557/94 (ΦΕΚ Β΄829/94) «Μέθοδος μέτρησης και επιτρεπομένων ορίων θαλερότητας στα καυσαέρια των πετρελαιοκίνητων οχημάτων»

18. Ν. 2052/1992 (ΦΕΚ Α΄94/92) «Μέτρα για την αντιμετώπιση του νέφους»

19. Κ.Υ.Α. 676/95 «Μέτρα για τον περιορισμό των εκπομπών αερίων ρύπων των οχημάτων με κινητήρα» (ΦΕΚ Β΄194/95)

20. Αστυνομική διάταξη 1023/2/37/1996 «μέτρα ευταξίας και ευκοσμίας»

21. Ν. 2946/2001 «Υπαίθρια διαφήμιση, συμπολιτείες Δήμων και Κοινοτήτων»

22. Π.Δ. 27/1999 περί «κώδικα βασικής πολεοδομικής νομοθεσίας»

23. Ν. 3170/2003 (ΦΕΚ Α΄191/03) «zώα συντροφιάς, αδέσποτα zώα συντροφιάς και άλλες διατάξεις»

 

ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΒΑΣΕΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ & ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

Α. Οικοδομικές εργασίες

ΑΑ

ΕΙΔΟΣ ΠΑΡΑΒΑΣΗΣ

ΠΡΟΤΕΙΝ.

1

Μη έκδοση αδείας εκτέλεσης εργασιών από το Δήμο, για οποιαδήποτε εκτέλεση έργων και οικοδομικών εργασιών

200€

διαδικασία διακοπής εργασιών

2

Μη διαθεσιμότητα σε ζήτηση από τις υπηρεσίες του Δήμου, της χορηγηθείσας αδείας αυτού, ή άλλων σχετικών πολεοδομικών εγγράφων για έλεγχο των οικοδομικών εργασιών

100€

διαδικασία διακοπής εργασιών

3

Επί παλαιών οικοδομών ή και οιασδήποτε επισκευής παλαιών οικοδομών, μη άμεση και προ της έναρξης των εργασιών, μεταφορά των παλαιών ορίων του οικοπέδου, στα εγκεκριμένα ρυμοτομικά όρια του σχεδίου πόλεως

1000€

διαδικασία διακοπής εργασιών

4

Μη περίφραξη εργοταξίων, μη τήρηση των μέτρων ασφαλείας πεζών καθώς και μη λήψη μέτρων προφύλαξης από τη σκόνη, είτε κατά την εκσκαφή ή από αδρανή υλικά (χώμα, άμμο, μαρμαρόσκονη, κλπ.)

300€

5

Κατάληψη πεζοδρομίων χωρίς άδεια με ρίψη μπαζών και άλλων οικοδομικών υλικών σε αυτά

300€

6

Ρίψη μπαζών και άλλων ογκωδών οικοδομικών υλικών στους κάδους απορριμμάτων

500€

7

Μη σήμανση με σχετικές ανακλαστικές πινακίδες ορατές και την νύκτα και μη τοποθέτηση ασπροκόκκινης ταινίας όταν καταλαμβάνεται μέρος οδοστρώματος.

100€

8

Εναπόθεση οικοδομικών υλικών χύμα στους δρόμους ή άλλους κοινόχρηστους χώρους χωρίς άδεια από το Δήμο

500€

9

Εναπόθεση οικοδομικών εργαλείων (σκαλωσιές), ή μηχανημάτων (πρέσες) στους δρόμους ή άλλους κοινόχρηστους χώρους, ή κατάληψη αυτών, χωρίς άδεια από το Δήμο

500€

10

Εναπόθεση - απόρριψη οικοδομικών απορριμμάτων - απόβλητων σε δάση, παραλίες, πάρκα, ρέματα, παιδικές χαρές, οικόπεδα, αρχαιολογικούς χώρους, κ.λ.π. 

Από 1000€

έως 5000€

με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου

11

Κατάληψη δημόσιου ή δημοτικού χώρου από κάδους ιδιωτικών εταιρειών για μπάζα χωρίς άδεια, ανά ημέρα

Το διπλάσιο του σχετικού τέλους

12

Μη καθαρισμός του περιβάλλοντα χώρου των οικοδομικών εργασιών

100€

13

Εγκατάλειψη ή απόρριψη αντικειμένων ή μπαζών από εργολάβους ή κάθε είδους επαγγελματίες σε δρόμους, αγροτικούς δρόμους και κοινόχρηστους χώρους

500€

Α. Οικοδομικές εργασίες (συνέχεια)

ΑΑ

ΕΙΔΟΣ ΠΑΡΑΒΑΣΗΣ

ΠΡΟΤΕΙΝ.

14

Διασπορά σκυροδέματος στις οδούς και κοινόχρηστους χώρους από τα οχήματα μεταφοράς αυτού  και πλύση οχήματος μεταφοράς σκυροδέματος στις οδούς και κοινόχρηστους χώρους

500€

15

Κατασκευή πεζοδρομίων χωρίς έγγραφη άδεια του Δήμου, καθώς και η καθοιονδήποτε τρόπο επέμβαση (τοποθέτηση ζαρντινιέρων, εμποδίων κλπ.) σε πεζοδρόμια ,δρόμους, κοινόχρηστους χώρους, πλατείες κλπ.

500€

και απομάκρυνση

16

Φύτευση δένδρων, ή καλλωπιστικών φυτών, ή κόψιμο δένδρων στα πεζοδρόμια ή λοιπούς κοινόχρηστους χώρους χωρίς άδεια από τον Δήμο

100 €

Α. Έργα από Δημόσιους Φορείς – Κοινοφελείς Οργανισμούς

ΑΑ

ΕΙΔΟΣ ΠΑΡΑΒΑΣΗΣ

ΠΡΟΤΕΙΝ.

17

Εκτέλεση Δημόσιων Έργων χωρίς ειδική άδεια από τον Δήμο και χωρίς την λήψη προστατευτικών μέτρων

1000 €

18

Εναπόθεση υλικών χύμα στους δρόμους ή άλλους κοινόχρηστους χώρους χωρίς την συναίνεση από το Δήμο και χωρίς τη λήψη των προστατευτικών μέτρων

1000 €

19

Ζημιές στις υποδομές του Δήμου από  εργολάβους, συνεργεία Δημόσιων Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας,

1000 € συν κόστος αποκατάστασης

 

Β. Η παρούσα απόφαση να δημοσιευτεί υποχρεωτικά, κατά το πλήρες κείμενό  της, στο δημοτικό κατάστημα του Δήμου, σύμφωνα με τη  διαδικασία που προβλέπεται από το άρθρο 284 του ΔΚΚ.

 

Γ. Περίληψη της παρούσας να δημοσιευτεί σε μία ημερήσια ή εβδομαδιαία τοπική εφημερίδα

 

Δ. α. Η απόφαση να παραμείνει συνεχώς εκτεθειμένη σε χώρο  του δημοτικού  καταστήματος, που είναι προσιτός στο κοινό.

β. Η απόφαση, με φροντίδα της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, να καταχωρηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου.

γ. Εξουσιοδοτείται η Πρόεδρος του Δ.Σ. όπως λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την όσο το δυνατόν  ευρύτερη δημοσιοποίηση της παρούσας απόφασης με οποιοδήποτε πρόσφορο μέσο.

 

 

Μειοψηφούντων  των Δημοτικών Συμβούλων κ.κ. Μπούκη Κων/νου και Καραγιάννη Αθανάσιου.

 Γίνεται μνεία ότι θετικά ψήφισαν και οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων Αναβύσσου, Καλυβίων, Παλαιάς Φώκαιας και Σαρωνίδας καθώς και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κουβαρά.

 

Η απόφαση αυτή πήρε αριθμ. 317/2011

 

Η  ΠΡΟΕΔΡΟΣ      

ΚΟΛΛΙΑ ΜΑΡΙΑ                                                                          

ΤΑ ΜΕΛΗ
ΤΣΑΛΙΚΙΔΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ, ΤΖΙΒΙΛΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΜΠΟΥΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ,  ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝ, ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΛΙΟΔΑΚΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΠΕΓΚΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ,   ΧΡΙΣΤΟΦΑΚΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΣΑΡΡΗΣ ΣΟΦΟΚΛΗΣ,ΓΚΙΝΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ, ΒΟΛΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΓΚΕΡΑΛΗΣ ΣΑΒΒΑΣ, ΤΣΙΑΚΑΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, ΚΑΡΑΚΑΣΙΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΣΩΦΡΟΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΠΕΡΠΕΡΙΔΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΑ, ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΜΠΙΘΥΜΗΤΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Α κ ρ ι β έ ς     α π ό σ π α σ μ α
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΛΛΙΑ ΜΑΡΙΑ


 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 352 guests και κανένα μέλος