Την Δευτέρα 3 Νοεμβρίου η Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών και οι εκδόσεις Momentum, παρουσίασαν το δωδέκατο κατά σειρά βιβλίο του Βουλιαγμενιώτη συγγραφέα Γιώργου Νικολαΐδη, «Κλεμμένες ζωές». Η εκδήλωση έγινε στη μεγάλη αίθουσα «Μιχαήλας Αβέρωφ» της Εταιρίας.

Την παρουσίαση συντόνισε ο πρώην Πρόεδρος και νυν μέλος του Δ.Σ. της Εταιρίας, Αυγερινός Ανδρέου. Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Πρόεδρος της Εταιρίας Κώστας Καρούσος και ο Εκδότης Νίκος Μπατσιούλας που αναφέρθηκαν στον συγγραφέ,α αλλά και στον άνθρωπο Γιώργο Νικολαΐδη και το σημαντικό λογοτεχνικό του έργο.

Για το βιβλίο μίλησε ο Πρόεδρος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών Κώστας Καρούσος που τελείωσε την συναρπαστική ανάλυση του, τονίζοντας ότι «Το συγγραφικό ήθος του βιβλίου, η δύναμη και το κουράγιο αυτής της κατηγορηματικής εξιστόρησης δικαιώνουν τον Γιώργο Νικολαΐδη ως έναν πολύ αξιόλογο πεζογράφο και συγγραφέα.»

nikolaidis-sto-vhmaΓια το συγγραφικό έργο του Γιώργου Νικολαΐδη γενικότερα μίλησε ο φιλόλογος, συγγραφέας και βιβλιοκριτικός Χρήστος Ρώμας που αναφέρθηκε στην λογοτεχνική πορεία του συγγραφέα με τις πολλές τιμητικές διακρίσεις που έχουν πάρει τα βιβλία του και τόνισε μεταξύ άλλων. «Μια άλλη παράμετρος στη μυθοπλασία του Γιώργου Νικολαΐδη είναι η αβεβαιότητα της ζωής. Ο συγγραφέας εστιάζει τη δράση στο γεγονός ότι η ζωή είναι απρόβλεπτη, γεμάτη ανατροπές και εκπλήξεις, αλλά και λάθη που δημιουργούν εσωτερικές συγκρούσεις και εξωτερικές περιπέτειες. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τις απροσδόκητες συμπτώσεις, καθώς και τις τολμηρές παρεμβάσεις των πρωταγωνιστικών προσώπων, δίνουν στην αφήγηση ένα τόνο αρχαίας τραγωδίας, με τους ξεχωριστούς προβληματισμούς τα διλήμματα και τα συγκλονιστικά αδιέξοδα.»

Αποσπάσματα του βιβλίου διάβασε, ο ηθοποιός Γιώργος Μπασιάκος. Τελευταίος ανέβηκε στο βήμα ο συγγραφέας Γιώργος Νικολαΐδης που ευχαρίστησε συγκινημένος όλους που τον τίμησαν με την παρουσία τους.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων. Ο πρώην Ευρωβουλευτής Γιώργος Κουμουτσάκος, ο πρώην υπουργός και βουλευτής Απόστολος Σταύρου, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά Κων/νος Παπανδρέου, ο Δημοτικός Σύμβουλος των 3Β, Πέτρος Θανόπουλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Βουλιαγμένης Παύλος Καταφυγιώτης και πολλοί συγγραφείς και άνθρωποι των γραμμάτων. Η εκδήλωση τελείωσε με τις αφιερώσεις και τις υπογραφές βιβλίων από τον συγγραφέα, που δεχόταν τα συγχαρητήρια του κόσμου και των φίλων του.

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 110 επισκέπτες και κανένα μέλος