Για το σκοπό αυτό συνεργάστηκε ο Δήμος Κερατέας, το Κέντρο Φυσικής Καλλιέργειας, η Νομαρχία, το Τοπικό Συμβούλιο Νέων του Δήμου Κερατέας, η  Ευρωπαϊκή Έκφραση και βέβαια μια σειρά εθελοντών που συμμετέχουν...

Αναδάσωση στο Πάνειο Ορος με σβώλους στην Κερατέα


Για το σκοπό αυτό συνεργάστηκε ο Δήμος Κερατέας, το Κέντρο Φυσικής Καλλιέργειας, η Νομαρχία, το Τοπικό Συμβούλιο Νέων του Δήμου Κερατέας, η  Ευρωπαϊκή Έκφραση και βέβαια μια σειρά εθελοντών που συμμετέχουν.

5000 στρέμματα φιλοδοξούν να αναδασώσουν με μια πρωτοποριακή μέθοδο, που στηρίζεται στην καινοτόμο μέθοδο του Γιαπωνέζου καθηγητή Fukuoka, την οποία εφαρμόζει εθελοντικά ο επιστημονικός συνεργάτης του στην Ελλάδα,  Παναγιώτης Μανίκης και η ομάδα του.

Η σπορά θα γίνει με τη μέθοδο των σβώλων μεγάλης ποικιλίας δασικών δένδρων και φυτών χλωρής λίπανσης προστατευμένων σε αργιλόχωμα ώστε να μην φαγωθούν από τα πουλιά, τα διάφορα τρωκτικά και τα μυρμήγκια, πριν από την έναρξη των φθινοπωρινών βροχών.

Η σπορά θα γίνει στις καμένες εκτάσεις του Πανείου Όρους, του Οβριόκαστρου, των Βιλίων καθώς και περιοχές στο Μαρκάτι, το Αρί, το λόφο Τζόρα και τη Συντερίνα.

Καλούνται όποιοι θέλουν να πάρουν μέρος στη διαδικασία παρασκευής των σβώλων στο Διόνυσο Κερατέας στη Ζ’ Παιδική Εξοχή – Κατασκήνωση από τις 9 π.μ. έως τις 6 μ.μ καθημερινά κατά το δεκαήμερο 20 – 30 Σεπτεμβρίου.


Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα και ξεχωριστή εμπειρία που θα εξασφαλίσει στους εθελοντές την ικανοποίηση της συμβολής στην αναβλάστηση – αναδάσωση της περιοχής μας.

Τελικά το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με τη μαζική σπορά των έτοιμων πλέον σβώλων στις 4 και 5 Οκτωβρίου στις περιοχές που προαναφέρθηκαν.

 

Ο Δήμος Κερατέας καλεί

 


«Ελάτε όλοι μαζί να βοηθήσουμε τη φύση να αναγεννηθεί. Να βοηθήσουμε το περιβάλλον διατηρώντας και αυξάνοντας το πράσινο και τα δάση μας. Να διατηρήσουμε τον τόπο μας, όπως τον παραλάβαμε από τους προγόνους μας για να τον παραδώσουμε ίδιο και καλύτερο στα παιδιά μας!!!»

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 132 guests και κανένα μέλος