Με μεγάλη καλλιτεχνική επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις της Φιλαρμονικής Μαρκοπούλου για φέτος το καλοκαίρι. Ένας επετειακός κύκλος για τα 70 χρόνια ιστορίας της, που κέρδισε το χειροκρότημα και θαυμασμό του κοινού. Την περίοδο 1η Ιουνίου με 20 Ιουλίου η Φιλαρμονική Μαρκοπούλου έδωσε συνολικά τρεις συναυλίες:

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις της Φιλαρμονικής Μαρκοπούλου

 

Με μεγάλη καλλιτεχνική επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις της Φιλαρμονικής Μαρκοπούλου για φέτος το καλοκαίρι. Ένας επετειακός κύκλος για τα 70 χρόνια ιmarkopoylo-filarmonikh.jpgστορίας της, που κέρδισε το χειροκρότημα και θαυμασμό του κοινού. Την περίοδο 1η Ιουνίου με 20 Ιουλίου η Φιλαρμονική Μαρκοπούλου έδωσε συνολικά τρεις συναυλίες: στο χώρο του Ιππικού Κέντρου Μαρκοπούλου (1/6), στο λιμάνι του Πόρτο Ράφτη (14/6) και στο Θέατρο Σάρας στο Μαρκόπουλο (12/7), αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι η μακρόχρονη εμπειρία και υψηλό επίπεδο λειτουργίας της, εγγυώνται τις άψογες εμφανίσεις της και στο μέλλον. Μαζί με τις δικές της εμφανίσεις όμως, η Φιλαρμονική Μαρκοπούλου ανέλαβε να εμπλουτίσει τον επετειακό εορτασμό των 70 χρόνων, διοργανώνοντας δύο πολύ ξεχωριστές εκδηλώσεις:

18/7 Ύδραυλις

Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στον αρχαιολογικό χώρο της Βραυρώνας, το πρώτο πληκτροφόρο όργανο της Ιστορίας. (Πανσέληνος, μαγευτική η βραδιά, μαγευτικός και ο χώρος). Ο κόσμος που κατέκλυσε τον ιδιαίτερο αυτό χώρο, σε συνδυασμό με την επιβλητική παρουσία του μοναδικού αυτού οργάνου, προκαλούσε δέος και μια σχεδόν μυσταγωγική εμπειρία επαφής με την αρχαία μας κληρονομιά (γράφαμε στο προηγούμενο φύλλο). Την εκδήλωση κάλυψε και η ΕΡΤ.


Ο Δήμαρχος Φώτης Μαγουλάς δήλωσε ενθουσιασμένος μετά το πέρας της εκδήλωσης: «Υπήρξαμε μάρτυρες σήμερα μιας μοναδικής εμπειρίας που ξεπέρασε τα στενά όρια μιας τυπικής μουσικής εκδήλωσης. Όλοι βιώσαμε τη λάμψη της σπουδαίας κληρονομιάς και πολιτισμού μας. Ως Δημοτική Αρχή είμαστε πάντα εκλεκτικοί στα πολιτιστικά δρώμενα που φιλοξενούμε. Μετά τη σημερινή βραδιά που διοργάνωσε η Φιλαρμονική μας, ο πήχης έχει πραγματικά ανέβει πολύ ψηλά».

 

20/7 Spanish Brass & Luur Metals

Ένας εξοικειωμένος θεατής του είδους, μπορεί να καταλάβει την υψηλή τεχνική και μουσική παιδεία τους, όπως επίσης να παρατηρήσει ότι έπαιξαν χωρίς καν παρτιτούρες, εκτελώντας όλο τους το πρόγραμμα άψογα από μνήμης(!).

Οι Ισπανοί «Spanish Brass & Luur Metals» ήρθαν στη χώρα μας αποκλειστικά για τη συναυλία τους στο Μαρκόπουλο, καλεσμένοι από τη Φιλαρμονική Μαρκοπούλου. Η τεράστια εμπειρία τους στις ζωντανές εμφανίσεις και οι εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο, δεν τους στέρησαν την απλότητα και χιούμορ που τους χαρακτηρίζει.

Κέρδισαν αμέσως το κοινό στο Θέατρο Σάρας, τόσο με την αμεσότητά τους, όσο φυσικά και με το «υψηλό» μουσικό θέαμα που πρόσφεραν: ένα αξέχαστο ταξίδι από την ισπανική παραδοσιακή μουσική έως την τζαζ και την Κούβα.


Αξιοποιώντας την παραμονή τους στην Ελλάδα, ο μαέστρος της Φιλαρμονικής Γιώργος Μπαρμπαράκος ξενάγησε τους Ισπανούς βιρτουόζους στα αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Μαρκοπούλου.

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 152 guests και κανένα μέλος