Λαοθάλασσα στην Κερατέα. Γέμισε ο αρχαιολογικός χώρος του Οβριοκάστρου, την περασμένη Δευτέρα 30/6, στη συναυλία διαμαρτυρίας κατά του ΧΥΤΑ, που οργάνωσε ο Δήμος και η Συντονιστική Επιτροπή αγώνα...

Εκλεισαν οι δρόμοι στην Κερατέα

στη συναυλία διαμαρτυρίας κατά του ΧΥΤΑ

 

Λαοθάλασσα στην Κερατέα. Γέμισε ο αρχαιολογικός χώρος του Οβριοκάστρου, την περασμένη Δευτέρα 30/6, στη συναυλία διαμαρτυρίας κατά του ΧΥΤΑ, που οργάνωσε ο Δήμος και η Συντονιστική Επιτροπή αγώνα. 

Ο κόμβος Κερατέας-Κακής Θάλασσας αλλά και οι γύρω δρόμοι της πόλης αποκλείστηκαν ως συμβολική ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση της Κυβέρνησης να ξεκινήσει άμεσα το έργο «έστω και με τις δυνάμεις των ΜΑΤ» (κάτι που έχει εξαγγελθεί μέσω τύπου από τον Νοέμβριο του 2007 και όπως ψιθυρίζεται πρόκειται να το κάνουν πράξη μέσα στο κατακαλόκαιρο).

Στην αρχή της συναυλίας ο Δήμαρχος Σταύρος Ιατρού και οι τ. Δήμαρχοι Κώστας Λεβαντής, Αντώνης Αντωνίου (επικεφαλής σήμερα των παρατάξεων της αντιπολίτευσης) εμφανίσθηκαν μαζί τονίζοντας την ενότητα όλων των κατοίκων της Κερατέας κατά του ΧΥΤΑ και για μία άλλη φορά υπογράμμισαν στέλνοντας μήνυμα στην Κυβέρνηση ότι η αντίδραση των κατοίκων θα είναι καθολική και με απρόβλεπτες συνέπειες…

Η συναυλία άρχισε με τον Ευτύχη Ζαρμπ, συνεχίστηκε με τον Άλκη Κωνσταντόπουλο και την μπάντα με τα αδέλφια του Οδυσσέα και Χάρη. Ακολούθησαν ο συνθέτης και τραγουδοποιός Μίλτος Πασχαλίδης και η συναυλία ανέβηκε στα ύψη με την εμφάνιση του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα που ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους.

Η Τάνια Κικίδη και η Τζένη Χατζοπούλου πήραν μετά την σκυτάλη και στην συνέχεια σεισμός… από γέλια με την «Αριστοφανική» εμφάνιση και τα τραγούδια των Γιάννη Ζουγανέλη και Σάκη Μπουλά.

 Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου κάτοικος της Κερατέας και εμπνευστής αυτής της συναυλίας κάλεσε όλους τους συναδέλφους του να εμφανιστούν αφιλοκερδώς και έκλεισε την συναυλία με τα τραγούδια του και τα σχόλιά του κατά της χωματερής.

 Αφού έστειλε «τα χαιρετίσματά του στην εξουσία», αφού τραγούδησε μ’ όλες και όλους «δεν πάει άλλο», κάποια στιγμή αναφέρθηκε στον Μάνο Λοΐζο και τους δεσμούς με την Κερατέα.

«Είχα ένα μήνυμα από Παράδεισο χθες βράδυ», είπε. «Ήταν ο Μάνος που είναι πάντα μαζί μας». Και τραγούδησε δύο τραγούδια του Μάνου Λοΐζου, τον «Τσε Γκεβάρα» και τον «Στρατιώτη» αφιερώνοντάς τα στον επιστήθιο φίλο του Μάνου από τη Κερατέα Γιώργο Μέγγουλη.

Στο τέλος του προγράμματος ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και ο Γιάννης Ζουγανέλης κάλεσαν μαζί τους στην σκηνή τους απόφοιτους μαθητές της Στ’ Δημοτικού του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κερατέας και όλοι μαζί σ’ ένα ντελίριο ενθουσιασμού τραγούδησαν το «Σαπιοκάραβο» και για άλλη μία φορά φώναξαν «ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΧΩΜΑΤΕΡΗ».

 Ήταν μία μοναδική βραδιά, που τόνωσε τους κατοίκους και ενίσχυσε με τον καλύτερο τρόπο τον αγώνα κατά του ΧΥΤΑ.

Η Κερατέα έχει όλο τον κόσμο στο πλευρά της, κι αυτό φάνηκε στη συναυλία. Νεολαία  αλλά και  ηλικιωμένοι άνθρωποι παρέμειναν τρεις ώρες στην εκδήλωση διατρανώνοντας την  αντίθεσή τους κατά της χωματερής τραγουδώντας.

Στη συναυλία παραβρέθηκαν οι Δήμαρχοι Καλυβίων, Λαυρίου, Αναβύσσου, ο κοινοτάρχης Κουβαρά, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι των γειτονικών δήμων, αντιπροσωπεία από το Γραμματικό, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου, πλήθος νομαρχιακών συμβούλων και αντιπροσωπείες των κομμάτων ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ.

 Ο Δήμαρχος  Στάυρος Ιατρού κάλεσε για μια ακόμα φορά τους κατοίκους της πόλης και των οικισμών, καθώς και όλους τους κατοίκους των όμορων Δήμων και Κοινοτήτων των Μεσογείων και της Λαυρεωτικής να δώσουν το αγωνιστικό τους παρόν και να είναι έτοιμοι για να μην περάσει κανείς στο Οβριόκαστρο. Κλείνοντας ευχαρίστησε δημόσια όλους τους καλλιτέχνες για τη συμμετοχή και τη συμπαράστασή τους.

 


Περιφέρεια Αττικής

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 275 guests και κανένα μέλος