Τα εβδομήντα χρόνια από την ίδρυση της συμπληρώνει φέτος η Φιλαρμονική του Δήμου Μαρκοπούλου. Το 1938 και ύστερα από προσπάθειες αρκετών χρόνων, ευδοκίμησαν οι προσπάθειες των φιλόμουσων ανθρώπων της εποχής εκείνης και η Φιλαρμονική έκανε την πρώτη της εμφάνιση στους δρόμους της πόλης...

ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ 1938 - 2008

70 χρόνια μιας αξιοπρόσεκτης πορείας


Τα εβδομήντα χρόνια από την ίδρυση της συμπληρώνει φέτος η Φιλαρμονική του Δήμου Μαρκοπούλου. Το 1938 και ύστερα από προσπάθειες αρκετών χρόνων, ευδοκίμησαν οι προσπάθειες των φιλόμουσων ανθρώπων της εποχής εκείνης και η Φιλαρμονική έκανε την πρώτη της εμφάνιση στους δρόμους της πόλης. Από τότε μέχρι και τις μέρες μας αποτελεί ζωντανό κύτταρο παραγωγής μουσικής παιδείας. Στους κόλπους της διδάχτηκαν μουσική εκατοντάδες άνθρωποι της τοπικής κοινωνίας του Μαρκοπούλου, αναπτύχτηκαν δεσμοί καλλιτεχνικοί με σημαντικούς μουσικούς και οι εμφανίσεις της αποτελούν πάντα αξιοσημείωτα πολιτιστικά γεγονότα.

Σήμερα, με την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Μαρκοπούλου, πάνω από 120 παιδιά διδάσκονται δωρεάν πνευστά και κρούστα μουσικά όργανα, στις σχολές που λειτουργούν στην Φιλαρμονική. Διευθυντής της Φιλαρμονικής είναι ο Γιώργος Μπαμπαράκος, ο οποίος με την αμέριστη αγάπη και μεράκι του για τη μουσική και την άψογη τεχνική του κατάρτιση και παιδεία, έχει καταφέρει να μεταφέρει τα πολύτιμα αυτά χαρακτηριστικά τόσο - σε εκπαιδευτικό επίπεδο – στους λιλιπούτειους μουσικούς, όσο βέβαια και στις μοναδικές κάθε φορά εκδηλώσεις της Φιλαρμονικής Μαρκοπούλου.

Φέτος το καλοκαίρι λοιπόν στα πλαίσια του εορτασμού της 70χρονης πορείας της, το Δ.Σ. του Συλλόγου της Φιλαρμονικής, υλοποιεί ένα φιλόδοξο πρόγραμμα αντάξιο της ιστορίας του.


Ο μαέστρος και διευθυντής της Γ. Μπαμπαράκος δήλωσε σχετικά με τις φετινές επετειακές εκδηλώσεις: «Στόχος όλων μας είναι να παρουσιάσουμε μια ολοκληρωμένη πολιτιστική πρόταση που βασίζεται στις δυνάμεις της πόλης μας, υποστηρίζεται από την τοπική κοινωνία και ταυτόχρονα μπορεί να αποτελέσει σοβαρή καλλιτεχνική πρόταση».

Προγραμματισμένες εκδηλώσεις:

Σάββατο 14 Ιουνίου, 21.30, Λιμάνι Πόρτο Ράφτη, άγαλμα Ναύτη. Επετειακή Συναυλία Φιλαρμονικής

 

4 18 - 26 Ιουνίου 2008 RYPNIK, Πολωνία

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Φιλαρμονική συμμετέχει σε διεθνές φεστιβάλ του εξωτερικού: το  17ο διεθνές - διαγωνιστικό φεστιβάλ Φιλαρμονικών Golden Lyre στην πόλη Rypnik της Πολωνίας.

 4 12 Ιουλίου, 21.30, Θέατρο Σάρας, Μαρκόπουλο Συναυλία Φιλαρμονικής

 4 18 Ιουλίου, 21.30, Ναός της Αρτέμιδος, Βραυρώνα

Η Φιλαρμονική παρουσιάζει στον Αρχαίο Ναό της Αρτέμιδος, το πρώτο πληκτροφόρο όργανο της Ιστορίας,  “ΥΔΡΑΥΛΙΣ”, σε μια μοναδική εκδήλωση που κατά αποκλειστικότητα θα πραγματοποιηθεί στον αρχαιολογικό χώρο, κάτω από την καλοκαιρινή πανσέληνο του Ιουλίου.

4 20 Ιουλίου, 21.30, Θέατρο Σάρας.

Το κορυφαίο κουϊντέτο χάλκινων πνευστών SPANISH BRASS – LUUR METALS, αποτελεί την επιλογή της Φιλαρμονικής από την Ευρώπη, έρχεται για μια και μοναδική συναυλία στην Ελλάδα, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Μαρκόπουλο.

 

 


Περιφέρεια Αττικής

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 52 guests και κανένα μέλος