lampadidromia-1Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν οι εκδηλώσεις του Δήμου Παλλήνης με αφορμή την 11η Λαμπαδηδρομία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ) στην οποία ο Δήμος Παλλήνης συμμετείχε για 2η φορά.

Μια συνάντηση αγάπης και έμπρακτης αλληλεγγύης από τους Δημότες μας προς τους εθελοντές αιμοδότες, που τείνει να γίνει ένας σπουδαίος θεσμός για την Πόλη μας. Στόχος και αυτή τη χρονιά ήταν να ανοίξει η αγκαλιά όλων των δημοτών στον Εθελοντισμό, την Κοινωνική Αλληλεγγύη, τον Πολιτισμό, την Παιδεία, την Αιμοδοσία και τη Δωρεά Οργάνων.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν και οι τρεις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Παλλήνης ξεκινώντας από το Δημαρχείο Παλλήνης, στο Γέρακα, την Τετάρτης 25 Σεπτεμβρίου, όπου παρουσία του προέδρου της ΠΟΣΕΑ Χρήστου Πρωτόπαππα, άναψε ο βωμός της «προσφοράς».

lampadidromia-2Τη «σκυτάλη» της φλόγας παρέδωσαν στα σχολεία και τους Συλλόγους της περιοχής οι πρωταθλητές του μηχανοκίνητου αθλητισμού και κάτοικοι του Δήμου Παλλήνης, Άγγελος Σταθακόπουλος και Αλέξης Παπανικολάκης.

Την επόμενη μέρα το πρωί η Φλόγα μεταλαμπαδεύτηκε στα παιδιά του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γέρακα, τα οποία σε μια συμβολική λαμπαδηδρομία την περιέφεραν στην Πλατεία Μακεδονίας και στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννου Προδρόμου.

Την ίδια μέρα, 26 Σεπτεμβρίου, η Φλόγα έφθασε στο κέντρο της ΔΕ Παλλήνης και την πλατεία του Ι.Ν. Αγίου Τρύφωνα. Ο Ολυμπιονίκης Δρομέας Σταύρος Τζωρτζής ήταν αυτός που παρέδωσε τη φλόγα στα σχολεία και στους Συλλόγους της περιοχής.

Την επομένη, 27 Σεπτεμβρίου, οι μαθητές της Παλλήνης φρόντισαν να μεταφερθεί σε όλη σχεδόν την πόλη το μήνυμα του εθελοντισμού και της προσφοράς, με την εντυπωσιακή τους λαμπαδηδρομία.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας ήταν η σειρά της Ανθούσας να παραλάβει τη φλόγα. Ο πρωταθλητής στίβου Παναγιώτης Βασιλείου και ο πρωταθλητής κολύμβησης Λευτέρης Μανιός, ήταν αυτοί που παρέδωσαν τη φλόγα στα Σχολεία και τους Συλλόγους της περιοχής για να ακολουθήσει λαμπαδηδρομία από μαθητές και αθλητές της πόλης.

Και στις τρείς Δημοτικές Ενότητες τις εκδηλώσεις λάμπρυναν με την παρουσία τους ο Σύλλογος «ΕΘΝΟΓΡΑΦΙΚΑ» και η Διασχολική Ομάδα του Δήμου Παλλήνης, δίνοντας με το τραγούδι και το χορό τους μια άλλη διάσταση στις εκδηλώσεις.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν:

- η παιδική χορωδία της ΔΕ Γέρακα, η παιδική χορωδία της Δημοτικής Ενότητας Παλλήνης, η ορχήστρα του Μουσικού Γυμνασίου Παλλήνης, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Παλλήνης, ο Σύλλογος «Ο Παλληνεύς» τα Σχολεία και των τριών Δημοτικών Ενοτήτων που συμμετείχαν, καθώς και τα Αθλητικά Σωματεία της περιοχής που συμμετείχαν σχεδόν στο σύνολό τους.

Η παρουσία του Δημάρχου Αθανασίου Ζούτσου στο σύνολο των εκδηλώσεων, δίνει το μήνυμα της ιδιαίτερης σημασίας που δίνει ο Δήμος Παλλήνης σε δράσεις προσφοράς, αλλά και το σύνθημα της εκκίνησης, για όσους επιμένουν μοναχικά, στη κατεύθυνση της προσφοράς και της αλληλεγγύης.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 126 guests και κανένα μέλος