Στις 17/4 έγινε η τελετή απονομής βραβείων των 14ων καλλιτεχνικών μαθητικών αγώνων, όπου διακρίθηκαν 22 σχολεία σε ζωγραφική, χορό, αρχαίο και σύγχρονο θέατρο, μουσική και άλλα...

Απονομή διακρίσεων

των 14ων καλλιτεχνικών μαθητικών αγώνων


Είχαμε γράψει για τους 14ους Περιφερειακούς μαθητικούς καλλιτεχνικούς αγώνες που έγιναν με πρωτοβουλία της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (12/3) στο Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο Παλλήνης και συμμετείχαν σχολεία της Ανατ. Αττικής, της Β’ Αθήνας και της Δ. Αθήνας.

moys.gymn.pallhnhs.jpgΣτη συνέχεια στις 17/4 έγινε η τελετή απονομής βραβείων των αγώνων αυτών, όπου διακρίθηκαν 22 σχολεία σε ζωγραφική, χορό, αρχαίο και σύγχρονο θέατρο, μουσική και άλλα.

Οι Πανελλήνιοι μαθητικοί καλλιτεχνικοί αγώνες καθιερώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας και διοργανώνονται σε συνεργασία με τη Γεν.Γραμματεία Νέας Γενιάς, το Εθνικό Ιδρυμα Νεότητας, την Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης και την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών.

Οι αγώνες αυτοί είναι ένας αυτοτελής διαγωνισμός για κάθε Περιφέρεια και μια διαδικασία επιλογής του καλλιτεχνικού συνόλου το οποίο θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια στους Πανελλήνιους αγώνες και στην Καλλιτεχνική εβδομάδα έκφρασης που θα γίνουν αρχές Μαΐου στη Θεσσαλονίκη.


Ο Δ/ντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής Απ. Παπακωνσταντίνου στο χαιρετισμό τουpapkostantinoy-apostolos.jpg είπε μεταξύ άλλων: «Θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους μαθητές μας για τη συμμετοχή τους στους Περιφερειακούς Αγώνες και να επισημάνω ότι δεν πρέπει να γίνεται αυτοσκοπός η επιβράβευση, αλλά αξία έχει η συμμετοχή και η ευγενής άμιλλα.

...Ο στόχος των μαθητικών και καλλιτεχνικών αγώνων είναι να στηρίζουμε και να ενθαρρύνουμε τις προσπάθειες και το ενδιαφέρον των μαθητών μας για τις τέχνες και την αισθητική παιδεία.

...Εάν εφοδιάσουμε τους μαθητές μας με τα απαραίτητα προσόντα και εάν τους δώσουμε ευγενή κίνητρα μέσα από την Τέχνη και την Κουλτούρα, τις σχολικές δραστηριότητες, θα μπορέσουν να δημιουργήσουν έναν ειρηνικό κόσμο και μια ευνομούμενη Κοινωνία ενάρετων πολιτών και ελπίζω πως θα εκλείψει η παραβατικότητα και η εγκληματικότητα, δράσεις που δυστυχώς αυξάνονται συνεχώς».

Τελειώνοντας συνεχάρη τους διευθυντές των σχολείων, τους εκπαιδευτικούς που παρότρυναν και δίδαξαν τα παιδιά, τα ίδια τα παιδιά για τη συμμετοχή τους και όλα τα σχολεία για τη συμμετοχή τους.

Τέλος ευχαρίστησε τις κριτικές επιτροπές και όσους συνέβαλαν στη διοργάνωση των Αγώνων.

Υπεύθυνοι της διοργάνωσης ήταν η Δρ Ανθή Γεωργιάδη και ο Νίκος Γκόβας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Υφ. Εξωτερικών Π. Δούκας, οι βουλευτές Θ. Μπούρας, Β. Οικονόμου, Απ. Σταύρου, ο Αντινομάρχης Παιδείας Δ. Κατσίκης και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι φορέων.


Σχολεία που πήραν το Α’ Βραβείο:


ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ

Γεωργία Πανουτσακοπούλου 3ο Γυμνάσιο Γέρακα

Αλ. Πανταζής         1ο Λύκειο Αχαρνών

Ρωξάνα Κουργάν (Διάκριση) 1ο Γυμνάσιο Γλυκών Νερών

Δημ. Ξουρίκης (Διάκριση) 1ο Λύκειο Κορωπίου

Μουσική: Μουσικό Λύκειο Παλλήνης

Σύγχρονος χορός: ΕΠΑΛ ΩΡΩΠΟΥ

2o Γυμνάσιο Κορωπίου (Διάκριση)

Παραδοσιακος χορος:  Γυμνάσιο Αυλώνα

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 56 guests και κανένα μέλος