Χορευτές απ’ όλο τον κόσμο βρέθηκαν στο Μαραθώνα


Τα συναισθήματα ζωντανεύουν και παίρνουν την μορφή των λέξεων. Αν οι λέξεις δεν αρκούν, μιλάμε με αναστεναγμούς. Αν οι αναστεναγμοί δεν αρκούν, τα τραγουδάμε. Αν το τραγούδι δεν είναι αρκετό, τότε ασυνείδητα τα χέρια μας τα χορεύουν και τα πόδια μας χτυπούν τον ρυθμό”.

Με αυτή τη φράση, από μια ανθολογία κινέζικων ποιημάτων, ξεκίνησε ο Lin Hwai-Min, ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του χοροθεάτρου Cloud Gate της Ταϊβάν, το μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα Χορού.

Για όσους δεν έχουν χορέψει ποτέ στη ζωή τους, δύσκολα καταλαβαίνουν την μαγεία των συναισθημάτων που σε πλημμυρίζουν. Για τις ευεργετικές του ιδιότητες μάλιστα μιλούν πολύ συχνά οι ψυχολόγοι, οι οποίοι προτείνουν, σε άτομα κλεισμένα στον εαυτό τους, τον χορό, ως μέσω έκφρασης και κοινωνικοποίησης.

Η Παγκόσμια ημέρα, λοιπόν, που γιορτάζεται με πολλές και διάφορες εκδηλώσεις, σκοπό έχει να γνωρίσει σε όλο και περισσότερο κόσμο, τον “κόσμο του χορού”!

Στην Ανατολική Αττική πραγματοποιήθηκε φέτος μια απ’ τις μεγαλύτερες διοργανώσεις χορού στην Ελλάδα το τριήμερο 26 - 28 Απριλίου, το Athens Spring Salsa Festival, για 4η φορά και φέτος διαδραματίστηκε στον Μαραθώνα.

elektra-soloΧορευτές απ’ όλο τον κόσμο πήραν μέρος σε αυτό το 3ήμερο salsoevent που καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας με workshops, (σεμινάρια χορού), και όλη την διάρκεια της νύχτας με shows και πάρτυ, οι λάτιν ρυθμοί κατέκλυσαν τις ψυχές όλων όσων είχαν την τύχη να πάρουν μέρος.

Όλοι οι επαγγελματίες της Ελλάδας και πολλά γνωστά ονόματα χορευτών απ’ όλο τον κόσμο, όπως Adolfo Indacochea & Tania και Oliver Pineda, από χώρες όπως η Αυστραλία, Αμερική, Ισπανία, Ιταλία, έδωσαν δυναμικό παρών παρουσιάζοντας τις χορογραφίες τους και χορεύοντας με τον κόσμο.

Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια ο χορός και ιδιαίτερα η salsa έχει κατακτήσει μεγάλο έδαφος. Όλο και περισσότεροι μυούνται στην τέχνη του χορού και γνωρίζουν την “γιορτή της ζωής”.

Ο Lin Hwai-Min καταλήγει στο μήνυμά του: “Σε αυτή την ψηφιακή εποχή κινούμενες εικόνες μπορούν να πάρουν εκατομμύρια μορφές. Έχουν ενδιαφέρον. Αλλά δεν μπορούν να αντικαταστήσουν ποτέ τον χορό γιατί οι εικόνες δεν αναπνέουν. Ο χορός είναι η γιορτή της ζωής”.

angel-laoura-spain

ritmo-nuevo-giannena

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 144 guests και κανένα μέλος