Στα πλαίσια του 9ου Φεστιβάλ του γαλλόφωνου κινηματογράφου, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα τον δεύτερο ανοιξιάτικο μήνα κι στη Θεσσαλονίκη την περασμένη εβδομάδα...

Ένα …Κουκλάκη της Βούλας

Στην Αθήνα μέσω …Γαλλίας


Στα πλαίσια του 9ου Φεστιβάλ του γαλλόφωνου κινηματογράφου, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα τον δεύτερο ανοιξιάτικο μήνα κι στη Θεσσαλονίκη την περασμένη εβδομάδα (10-16 Απρίλη) ακούσαμε σε δυο βουβές ταινίες του πρωτοποριακού (avant-garde) κινηματογράφου του 1924 και 1926 τη μουσική επένδυση ηλεκτρονικής μουσικής της Ολγας Κουκλάκη, που γνωρίζει ήδη μεγάλη επιτυχία στη Γαλλία.


koyklaki.jpg «Εισαγόμενη εκ δανείου», η 28χρονη Olga Kouklaki, τελείωσε το 1ο Λύκειο Βούλας, έστησε το πρώτο της μουσικό εργαστήρι ως dj σε clubs της Αθήνας. Ταυτόχρονα συνθέτει ηλεκτρονικά, κι όταν τα κομάτια της απορρίπτονται στην Αθήνα, την «αρπάζουν» στο εξωτερικό, όπου συνεργάζεται ‘ επιτυχία με τον Laurent Garnier στο Παρίσι, απ’ όπου επιστρέφει αναγνωρισμένη πλέον, αφού αυτή τη στιγμή “μετρήσαμε” 349 σελίδες στο google για τη γνωστή μας καλλιτέχνιδα. Προφανώς, η διακοσμητική που σπούδαζε με επιμονή των γονιών της, την έχασε.


Οι γονείς της μπορεί να είναι περήφανοι. Μπορεί να είναι και η Βούλα υπερήφανη, αν και δεν έκανε τίποτα για να την ανακαλύψει και να την αναδείξει.

 


Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 68 επισκέπτες και κανένα μέλος