Ο Δήμος Κρωπίας, υπό την αιγίδα του κρατικού οργανισμού για τον Εθελοντισμό «ΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΩΝ», διοργανώνει εκδηλώσεις ενημέρωσης, περιβαλλοντικής δράσης και ευαισθητοποίησης προκειμένου να αναδειχθούν τα ζητήματα της προστασίας του περιβάλλοντος...

 Εκδηλώσεις ενημέρωσης περιβαλλοντικής δράσης

 

Ο Δήμος Κρωπίας, υπό την αιγίδα του κρατικού οργανισμού για τον Εθελοντισμό «ΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΩΝ», διοργανώνει εκδηλώσεις ενημέρωσης, περιβαλλοντικής δράσης και ευαισθητοποίησης προκειμένου να αναδειχθούν τα ζητήματα της προστασίας του περιβάλλοντος, οι  εθελοντικές οργανώσεις και το έργο τους.  Ειδικότερα οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν :

 

  • Θεματική ενημερωτική διημερίδα (Τετάρτη 16 & Παρασκευή 18 Απριλίου, Αίθουσα Επιμορφωτικού Συλλόγου Κορωπίου, Πινδάρου 4, 19.00) η οποία βασίζεται στη υλοποίηση του προγράμματος  περιβαλλοντικής ενημέρωσης της Ομάδας εργασίας για το Περιβάλλον του «ΕΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΩΝ» με τίτλο «Ελλάδα, το Σπίτι μας» που παρουσιάστηκε στο Σύνταγμα (24 έως 27 Ιανουαρίου 2008) υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων. Έχουν προγραμματιστεί θεματικές ομιλίες που αφορούν,  τα Δάση και ιδιαίτερα την προστασία του Υμηττού, τον κύκλο του νερού με ιδιαίτερη αναφορά στην έρευνα που διεξάγεται σε μέρος του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα, στην διαχείριση των απορριμμάτων-αποβλήτων με ιδιαίτερη αναφορά στις νεότερες εξελίξεις που αφορούν την αποκατάσταση των ανεξέλεγκτων χωματερών και των ΧΥΤΑ, την αποχέτευση, το βιολογικό καθαρισμό, την εξοικονόμηση της ενέργειας και το βιοκλιματισμό.

 

  • Ενημέρωση σχετικά με τις θεματικές της διημερίδας στα Δημόσια σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορωπίου (Πέμπτη 17 & Παρασκευή 18 Απριλίου).

 

  • Ενημέρωση και επίδειξη συστημάτων ανακύκλωσης που εφαρμόζονται στο Δήμο Κορωπίου καθώς και κάδων οικιακής και γεωργικής κομποστοποίησης(Πέμπτη 17 Απριλίου, Πλ. Ελευθερίας – Βασ Κωνσταντίνου 47, 18.00).

 


Περιφέρεια Αττικής

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 191 guests και κανένα μέλος