synavlia1Με μια συναυλία – σταθμό, κοινωνικής αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, κορυφώθηκαν τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου στο Κορωπί, μια σειρά κοινωνικών δράσεων και συνεργασιών του Δήμου Κρωπίας, του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου “Σφηττός” (Ν.Π.Δ.Δ. Σφηττός) και της Κοινωφελούς Eπιχείρησης του Δήμου (Κ.Ε.Δ.Κ.), με πρόσωπα, συλλογικούς φορείς και καλλιτέχνες. Είχε προηγηθεί, την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου , η υπαίθρια, δωρεάν, λαϊκή αγορά στην πλατεία Αγάλματος της πόλης μας, που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών, με τη συνεργασία του Δήμου Κρωπίας, των κοινωνικών υπηρεσιών του και την υποστήριξη του Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδος.

Το απόγευμα της συναυλίας (25/2), οι πολίτες προσέρχονταν από νωρίς στο Κλειστό Γυμναστήριο του 1ου Γυμνασίου Κορωπίου, με τσάντες γεμάτες τρόφιμα, συμβάλλοντας στον βασικό σκοπό της συναυλίας που ήταν η ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου. Η ιδέα των διοργανωτών, να επιβάλλουν «κοινωνικό εισιτήριο» με προσφορά τροφίμων τρόφιμα βρήκε μεγάλη ανταπόκριση.

Συγκινητική ήταν η παρουσία παιδιών με τους γονείς τους, καθώς και συνταξιούχων που άφηναν τρόφιμα μεταφέροντας το μήνυμα της αλληλεγγύης από όλες τις ηλικιακές ομάδες του Κορωπίου, σε αυτή την πρωτόγνωρη για τη σύγχρονη ιστορία του δήμου, δράση ανθρωπιστικής βοήθειας.

Οργανωμένα, προσήλθαν με οχήματα πολλοί σύλλογοι του Κορωπίου και παρέδωσαν τρόφιμα μεταφέροντας τη συμπαράσταση των μελών τους στην προσπάθεια του Δήμου όπως: Ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδος Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδος, ο Πανηπειρωτικός σύλλογος Μεσογείων, ο σύλλογος Κρητών Μεσογείων «Ο Ψηλορείτης», ο Προοδευτικός - Εξωραϊστικός Περιβαλλοντικός σύλλογος Αγίας Μαρίνας.

tonios_andreatos_kiousis«Τα καταφέραμε! Είμαστε εδώ για να διατρανώσουμε τη θέληση μας να ξεπεράσουμε αυτή την τρικυμία… για τους πολίτες και την κοινωνία!», δήλωσε ο Δήμαρχος Δημήτρης Κιούσης

 

Πριν την έναρξη της μεγάλης συναυλίας απηύθυναν χαιρετισμό οι διοργανωτές:

Ο Δήμαρχος, εμφανώς ενθουσιασμένος από την ανυπόκριτη και μαζική ανταπόκριση του κόσμου, απευθυνόμενος προς την ελληνική κοινωνία έστειλε από το Κορωπί ένα πανελλαδικό μήνυμα ανθρωπιστικής αλληλεγγύης και ελπίδας ότι μπορούμε ως Έλληνες να τα καταφέρουμε.

 

Προς το πολιτικό σύστημα, έστειλε το μήνυμα της θέλησης του Δήμου να «ξεφύγει από την τρικυμία» της πρωτοφανούς περιστολής των πόρων του και υπονόμευσης της σημερινής αποστολής του που δεν είναι άλλη από το να κρατήσει όρθια την κοινωνία.

Χαιρετισμό απηύθυναν οπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Σπύρος Κόλλιας επισημαίνοντας ότι: «όταν οι άνθρωποι είναι μαζί, μπορούν να κάνουν πολλά και όταν είναι ενωμένοι, ακόμα περισσότερα», και ο πρόεδρος του Σφηττός Νίκος Γιαννάκος.  

Το δυνατό σχήμα μουσικών, συνθετών, ερμηνευτών που αφιλοκερδώς συμμετείχαν, δημιούργησαν οι: Παναγιώτης Στεργίου (μουσική επιμέλεια) και Πασχάλης Τόνιος (καλλιτεχνική επιμέλεια) και περιελάμβανε τους: Χρήστο Νικολόπουλο, Γεράσιμο Ανδρεάτο, Ελένη Δήμου, Λουδοβίκο των Ανωγείων, Κώστα Μακεδόνα, Μαριώ, Λάκη Παπαδόπουλο, Ζωή Παπαδοπούλου, Πίτσα Παπαδοπούλου, Θωμά Στεργίου, Μαρία Σουλτάτου, Μπάμπη Τσέρτο, Λάκη Χαλκιά, τον ίδιο τον Πασχάλη Τόνιο και τον Γρηγόρη Βαλτινό, ως παρουσιαστή και εξαίρετο ερμηνευτή σε ανεπανάληπτη ερμηνεία.

trofimaΗ έκπληξη της βραδιάς, ήταν η έκτακτη συμμετοχή του Γιάννη Πλούταρχου.

Καθοριστική συμβολή στην απόδοση των ερμηνευτών είχε η ορχήστρα της συναυλίας που την αποτέλεσαν οι μουσικοί: Παναγιώτης Στεργίου & Δημήτρης Ρέππας (μπουζούκι), Τάσος Καντάς (ακορντεόν), Τέλης Καφκάς (μπάσο), Παναγιώτης Κοτσιανός (βιολί), Σταύρος Ντούσκας (κιθάρα), Κώστας Περόγλου (τύμπανα) και Νίκος Ορφανός (πλήκτρα).

 

6 τόνοι τρόφιμα ήταν ο απολογισμός της βραδιάς και οι 2000 πολίτες που έφυγαν με μηνύματα αισιοδοξίας και αγαλίασης.

Αφήστε σχόλιο...

Διαφήμιση (2)

Διαφήμιση (1a)

ebdomi-dimosiefseis

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 343 guests και κανένα μέλος