ΤΑΤΙΑΝΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ – ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΟΥΠΑΚΗΣ
μουσικές γέφυρες Ελλάδας και Δύσης


Από τον GERSHWIN ΣΤΟΝ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

Την Τρίτη 1η Απριλίου θα πραγματοποιηθεί συναυλία με ιδιαίτερο θεματικό ενδιαφέρον στο Θέατρο Pierce του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος...

ΤΑΤΙΑΝΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ – ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΟΥΠΑΚΗΣ

μουσικές γέφυρες Ελλάδας και Δύσης


Από τον GERSHWIN ΣΤΟΝ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ


papageorgioy-koyroypakis.jpgΤην Τρίτη 1η Απριλίου θα πραγματοποιηθεί συναυλία με ιδιαίτερο θεματικό ενδιαφέρον στο Θέατρο Pierce του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος.


Πρόκειται για ένα μουσικό πρόγραμμα με τίτλο «Από τον Gershwin στον Θεοδωράκη: Μουσικές Γέφυρες Ελλάδας και Δύσης», το οποίο συνδέει έργα Αμερικανών και Ελλήνων συνθετών που άφησαν τα ίχνη τους σε μια διαδρομή δυο σχεδόν αιώνων. Το μουσικό ψηφιδωτό ανιχνεύει και αποκαλύπτει μουσικές συγγένειες αντιπαραθέτοντας ακούσματα μέσα από ένα ευρύ στυλιστικό φάσμα και φέρνει σε «μουσική συνομιλία» συνθέτες όπως Gershwin, Barber, Gottschalk, MacDowell, Joplin, Villa-Lobos, Rodgers, The Beatles, Bob Dylan, Μάνο Χατζιδάκι, Σταμάτη Κραουνάκη και Μίκη Θεοδωράκη. Ιδιαίτερη βαρύτητα αποδίδεται σε αυτή την πλευρά του έργου του Θεοδωράκη που εμπνεύστηκε από τη δυτική μουσική και που έλαμψε στη Δύση.


Στο μουσικό αυτό ταξίδι ενώνουν τις δυνάμεις τους η διακεκριμένη πιανίστα Τατιάνα Παπαγεωργίου, γνωστή για τις συνεργασίες της με το Μίκη Θεοδωράκη και ο καταξιωμένος τραγουδιστής Νίκος Κουρουπάκης, που ερμηνεύει πιστά και ευέλικτα το ευρύ στυλιστικό φάσμα της συναυλίας.

Γενική είσοδος: 10ευρώ - Ώρα έναρξης: 8.30μμ

Πληροφορίες: 210 6009800 (εσωτ. 1316)

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ:

Γραβιάς 6-8, Αγία Παρασκευή.

 


Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 163 guests και κανένα μέλος