kokinoskoufitsaΜε γέλια, παιδικές φωνές και πολλά χειροκροτήματα ολοκληρώθηκε η επίσημη πρώτη παράσταση της όπερας για παιδιά Η Κοκκινοσκουφίτσα του Σύμουρ Μπάραμπ, σε μουσική διεύθυνση Γιώργου Αραβίδη και σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά.

Το γνωστό παραμύθι του Σαρλ Περώ, με λίγο διαφορετική εξέλιξη, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με τη μορφή της παιδικής όπερας. Δεν είναι ο λύκος εκείνος που τρομοκρατεί την Κοκκινοσκουφίτσα αλλά εκείνη που κατορθώνει να τον εξουδετερώσει, μιλώντας του για καραμέλες και γλυκά που τον κάνουν να χάσει τελείως την όρεξή του.

Ο ανερχόμενος σκηνοθέτης του θεάτρου Δημήτρης Καραντζάς δημιούργησε ένα ονειρικό περιβάλλον, όπου οι ήρωες του έργου κινούνται μεταξύ φαντασίας και της πραγματικότητας.

Τα σκηνικά της Ελένης Μανωλοπούλου και τα κοστούμια της Ιωάννας Τσάμη ήταν πολύχρωμα και παραμυθένια, ενώ οι φωτισμοί του Αλέκου Αναστασίου ολοκλήρωναν το μαγικό σκηνικό περιβάλλον.

Η Βάσια Ζαχαροπούλου στον ρόλο του τίτλου ξεχώρισε για την νεανική της ορμή και την δροσερή φωνή, ο Διονύσης Τσαντίνης στους ρόλους του Λύκου και του Ξυλοκόπου ήταν δυναμικός και πολύ εκφραστικός, ενώ η Ινές Ζήκου έδωσε στους ρόλους της Μαμάς και της Γιαγιάς έντονα κωμική διάσταση.

Ο Γιώργος Αραβίδης διεύθυνε την Ορχήστρα της Παιδικής Σκηνής της ΕΛΣ, με ζωντάνια και παλμό αναδεικνύοντας την χυμώδη μουσική του Σύμουρ Μπάραμπ.

 

Η παράσταση θα συνεχιστεί έως τις 28 Απριλίου 2013

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της παραγωγής


Θέατρο Ολύμπια

Ενημερωθείτε για τις ημερομηνίες των παραστάσεων

Προπώληση εισιτηρίων

Ταμεία τoυ ΘΕΑΤΡΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ

Ακαδημίας 59-61, Αθήνα

Καθημερινά 9.00–21.00


 

Τηλ. πωλήσεις 210 3662 100, 210 3612 461, 210 3643 725

 

Ηλεκτρονική προπώληση www.nationalopera.gr

 

 

Tιμές εισιτηρίων 25, 20, 15, 10 ευρώ

 

 

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 195 guests και κανένα μέλος