sfitia1Τα Σφήττεια 2012, βρίσκονται περίπου στη μέση της διαδρομής τους, ξεκινώντας την Κυριακή 1 Ιουλίου το βράδυ στην Πλ. Δεξαμενής Κορωπίου. 


sfitia1

Τα χορευτικά σύνολα του Λυκείου Ελληνίδων, του Συλλόγου Ποντίων Κορωπίου «Εύξεινος Πόντος» και της Βυζαντινής παραδοσιακής Χορωδίας του Ι. Ναού Αναλήψεως του Κυρίου προσέφεραν ένα δυνατό πρόγραμμα με θέμα τα «Ελλαδικά έθιμα του Δεκαπενταύγουστου», αφιερωμένο στην Παναγία Θεοτόκο, που ικανοποίησε τους εκατοντάδες θεατές που το παρακολούθησαν. Είχαν προηγηθεί τα εγκαίνια της έκθεσης Ζωγραφικής από το Εργαστήρι του «Σφηττός». Η “δασκάλα” Βασιλική Πιστικού παρουσίασε μια σειρά έργων ζωγραφικής των “μαθητών της. Αξίζει να επιβραβευθεί η εργασία των “ζωγράφων” και να περιηγηθεί στην έκθεση. Τα εκθέματα ανήκουν στους:

Αστέρω Αλεξανδρή, Αντιγόνη Αλεξοπούλου, Αγγελο Γκίκα, της Λένα Γκούμα, Αγγελική Ζώτου, Θεοδώρα Μουζακιάρη, Εφη Μπακόλα, Αγάπη Ντόντου, Καθλίν Παπαγεωργίου, Ζωή Παπαμιχάλη, Κατερίνα Πρίφτη, Μυρσίνη Πρίφτη, Ευθυμία Τσοπάνογλου, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, Μαρκέλλα Χαρίση και Ιωάννη Χασιώτου.

Σημειωτέον ότι η Έκθεση Ζωγραφικής από το Εργαστήρι του «Σφηττός» συνεχίζεται στο Κτίριο και το Περίπτερο της Πλ. Δεξαμενής. Η έκθεση είναι ανοιχτή τις ημέρες των εκδηλώσεων ( 20:00-23:00)

 

        

Μουσικοχορευτική πανελλαδική πανδαισία 

Οι Κυκλάδες, η Ευρυτανία, τα Κύθηρα, η Μακεδονία, ο Πόντος και η Θράκη αποτέλεσαν τόπους έμπνευσης των διοργανωτών της παράστασης και αναδείχθηκαν μουσικές ιδιαιτερότητες κάθε ελληνικής περιοχής: Παναγία της Τήνου, Παναγία Κανάλα, Παναγία Σπηλιώτισσα, Παναγία Μυρτιδιώτισσα, Παναγία της Σιάτιστας, Παναγία της Σουμελά, Παναγία Κοσμοσώτηρα.

Την εκδήλωση χαιρέτισε, ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Σφηττός Αντώνης Κορωνιάς, η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Κορωπίου Αντωνία Ιωακειμίδου, ενώ παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτρης Κιούσης, αντιδήμαρχοι και μέλη του Δημοτικού συμβουλίου.

Οι αντιδήμαρχοι καθώς και πλήθος δημοτικών συμβούλων, υπαλλήλων και εθελοντών του Δ.Σ Σφηττός συνέβαλλαν αποφασιστικά στην ομαλή διεξαγωγή των εκδηλώσεων.

 

Σημείο αναφοράς των φετεινών Σφητείων, είναι οι «Κορωπιώτισσες» Παναγίες, όπως η Παναγία του Κουρσαλά ( Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου, μεταβυζαντινή εκκλησία), η Παναγία του Σκουπέρη (17ος αιώνας. Εορτάζει στις 23 Αυγούστου) και η Παναγία «Μισοσπορίτισσα» του Θήτη (Αφιερωμένο στα Εισόδια της Θεοτόκου, στην περιοχή Κίτσι, πάνω στις αρχαιότητες των Υπένερθεν ή Παραλίων Λαμπτρών).

 

Steps of Destiny 

steps3Μια από τις παράλληλες εκδηλώσεις, που συγκέντρωσαν την προσοχή του νεαρού κοινού, ήταν η μουσική συναυλία των Steps of Destiny.

Μια παρέα που ξεκίνησε το 2009, ως μαθητές Γυμνασίου και συνέχισε να παίζει στο Λύκειο. Ο Ηλίας Μπούτσης (ντραμς), ο Θάνος Θεοχάρης (φωνητικά και 2η κιθάρα), ο Χρήστος Μαλέσης (φωνητικά), ο Βαγγέλης Πασχίδης (μπάσο και κιθάρα).

«Βασικό μας μέλημα είναι η παραγωγή δικών μας τραγουδιών και να πούμε ότι ετοιμάζουμε ένα μικρό δείγμα της δουλιάς μας μέσα στο καλοκαίρι του 2012…με δικά μας κομμάτια. Θέλουμε πάντως να παίξουμε στο καθιερωμένο μαθητικό φεστιβάλ του schoolwave αλλά του χρόνου οι περισσότεροι από τη μπάντα θα δίνουμε πανελλαδικές εξετάσεις και θα αφοσιωθούμε σε αυτές», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Ηλίας Μπούτσης στο Δήμο Κρωπ

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 168 guests και κανένα μέλος