Σε αυτό το πλαίσιο, η πολιτιστική- λογοτεχνική ομάδα που αποτελείτο από παιδιά της Γ΄ Γυμνασίου, εργάστηκε πάνω στο έργο του Δημήτρη Ψαθά και την επίδραση της γαλλικής πολιτικής, κουλτούρας και γλώσσας στη Μεταξική Ελλάδα, όπως την περιέγραψε ο εξαίρετος αυτός χρονογράφος. Σαν επιστέγασμα της δουλειάς τους, κάποια παιδιά έστειλαν τα έργα τους στο «Λογοτεχνικό εργαστήρι δημιουργικής γραφής- Οι μαθητές γράφουν» και, σαν ομάδα, έκαναν εκπαιδευτικό ταξίδι στο Παρίσι, τον Απρίλιο του 2011, με συνοδεύοντες καθηγητές τους κ.κ. Θεοδωρίδου Μιμίκα, Διοματάρη Μαριλένα, Τσινταβή Κώστα και Ζημπλιακίδη Βασίλη. Τα παιδιά επισκέφτηκαν όλα τα αξιοθέατα της γαλλικής πρωτεύουσας και είχαν την ευκαιρία να δουν τις σημαντικότερες αίθουσες του Μουσείου του Λούβρου, να ανεβούν στη Μονμάρτη, να κάνουν βόλτα με τα ποταμόπλοια κατά μήκος του Σηκουάνα και να γευτούν τις γαλλικές σπεσιαλιτέ.

 

Οι δύο περιβαλλοντικές ομάδες του σχολείου υλοποίησαν, με την Β΄ Γυμνασίου, δύο προγράμματα: «Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας» και «Το κλίμα αλλάζει. Εμείς;». Οι δύο ομάδες πραγματοποίησαν τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στα Τζουμέρκα της Ηπείρου με συνοδεύουσες καθηγήτριες τις κ.κ. Αλειφέρη Ματίνα, Αλιπράντη Ζανέτα και Παπαδοπούλου Σταυρούλα.

23 μαθητές με τις τρεις καθηγήτριές τους ξεκίνησαν την 20η Μαρτίου για το δασικό χωριό Κέδρος, του χωριού Καταρράκτης, των Τζουμέρκων. Με ορμητήριο το χωριό αυτό επισκέφτηκαν τον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης, τα διατηρητέα και παραδοσιακά χωριά Συρράκο και Καλαρρύτες, το σπήλαιο της Ανεμότρυπας, το γεφύρι της Άρτας, διέσχισαν σαν τον Άραχθο ποταμό με τα εντυπωσιακά γεφύρια του και ενημερώθηκαν στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αράχθου.

Στις δραστηριότητές τους συμπεριέλαβαν πεζοπορία στο φαράγγι του Χρούσια ποταμού και παρατήρηση της ορνιθοπανίδας στη λιμνοθάλασσα του Αμβρακικού.

Η φετινή εξόρμηση είναι η δεύτερη που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και του εθνικού δικτύου για την Κλιματική Αλλαγή. Η πρώτη πραγματοποιήθηκε τη σχολική χρονιά 2009 – 2010 στο νομό Φθιώτιδας και η δράση μας προβλέπουμε να ολοκληρωθεί την επόμενη σχολική χρονιά.


xrousas-vouliagmeni

Μαθητές και καθηγητές στο φαράγγι του Χρούσια ποταμού.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 215 guests και κανένα μέλος