Με αφιέρωμα  στον μεγάλο Έλληνα μουσικό Μάνο Χατζιδάκι  άνοιξε η αυλαία του 7ου  Εαρινού Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου του Δήμου Σπάτων - Αρτέμιδας το Σάββατο 7 Μαΐου στο Πνευματικό Κέντρο “Χρήστος Μπέκας”.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Δήμαρχος  Χρήστος Α. Μάρκου, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε “ότι παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που αντιμετωπίζει η χώρα, η κοινωνία και η Αυτοδιοίκηση είμαστε φέτος και πάλι εδώ, συνεπείς στο ραντεβού μας με τον πολιτισμό..

Αυτή η 7η θεατρική συνάντηση, που διεξάγεται αντικειμενικά στις πιο δύσκολες οικονομικές συνθήκες που έχει γνωρίσει ποτέ ο τόπος, αποδεικνύει περίτρανα όχι μόνο το γεγονός, ότι για τον ενιαίο πλέον Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδος ο πολιτισμός είναι βασική προτεραιότητα της δημοτικής μας δράσης αλλά ταυτόχρονα αναδεικνύει αυτό κάθεαυτό το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ως ένα πολιτιστικό γεγονός που η αντοχή του στον χρόνο και στη διάρκεια το έχει αναγορεύσει ως ΘΕΣΜΟ πλέον της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Αττικής”.

Στην συνέχεια το λόγο πήρε η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Παιδείας & Περιβάλλοντος Παναγιώτα Μάρκου, η οποία παρουσίασε ένα βιογραφικό εισαγωγικό σημείωμα για τη ζωή και το έργο του Μάνου Χατζιδάκι και τελείωσε λέγοντας ότι  “η σύγχρονη ελληνική κοινωνία, αναπτύχθηκε και τράφηκε από την προσωπικότητά του Μάνου Χατζιδάκι, που δεν δίστασε ούτε μια στιγμή να προβάλλει τα οράματά του στην πιο ακραία τους μορφή για να φανερώσει έτσι το βαθύτερο νόημα της τέχνης”.

Αυτή η σημαντική γιορτή του ερασιτεχνικού θεάτρου θα ολοκληρωθεί με συνεχείς παραστάσεις μέχρι και την Κυριακή 22 Μαΐου. Αξίζει να την παρακολουθήσετε από κοντά.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 152 guests και κανένα μέλος