Στην εκδήλωση συμμετείχε η διοίκηση του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό των Ογκολογικών Κλινικών, εκπρόσωποι των Κοινωνικών Υπηρεσιών και άλλων Τμημάτων, εθελοντές και εργαζόμενοι του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Η σημαντικότερη παρουσία βέβαια ήταν αυτή των νοσηλευόμενων παιδιών και των οικογενειών τους που θέλησαν να μοιραστούν τις σκέψεις και τις εμπειρίες τους.

Στον καταλυτικό και ευεργετικό ρόλο της Δημιουργικής Απασχόλησης κατά τη διάρκεια της νοσηλείας των παιδιών,  αναφέρθηκαν ως πρώτο θέμα της συζήτησης. Μέσα από μια ποικιλία δραστηριοτήτων, στα νοσοκομεία, οι άνθρωποι του “Χαμόγελου του Παιδιού”, προσπαθούν να εντάξουν στην καθημερινότητα το παιχνίδι, το χρώμα, το τραγούδι και κυρίως το χαμόγελο!

Η όλη δράση έχει ως σκοπό να δώσει το μήνυμα ότι ακόμα και μέσα σε ένα θάλαμο νοσοκομείου τα παιδιά έχουν δικαίωμα στο παιχνίδι και στη δημιουργία. Η ευχάριστη ατμόσφαιρα που κυριαρχεί τις ώρες της δημιουργικής απασχόλησης διώχνει την ένταση και επιδρά λυτρωτικά στις ψυχές παιδιών, γονέων, νοσηλευτών και γιατρών.

Η εξωτερική εμφάνιση και πως αυτή επηρεάζει την ψυχολογία τόσο των παιδιών όσο και της οικογένειάς τους, ήταν το άλλο πολύ σοβαρό θέμα που εθίγη. Τα παιδιά αποδείχθηκαν πολύ ώριμα και με γνώση, όπως διεφάνη από τη φράση μιας δεκαπεντάχρονης η οποία απάντησε ότι «η ομορφιά είναι μέσα μας και οι ουλές και τα σημάδια μας είναι τα παράσημά μας».

Η εκδήλωση έκλεισε με τις  μελωδίες που έπαιξε στο αρμόνιο η μικρή Χριστίνα.

 

xamogelo-paidiou_1

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 102 guests και κανένα μέλος