Υπό τους ήχους της φιλαρμονικής και την παρουσία των δημάρχων

Στην πρώτη, συμβολική «Πορεία της Γαλιλαίας», η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Ιεράς Μητρόπολης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2022, για τη στήριξη των ασθενών με καρκίνο και των οικογενειών τους, που έχουν ανάγκη από υπηρεσίες Ανακουφιστικής Φροντίδας, συμμετείχε ο Δήμος Παλλήνης, μαζί με τους άλλους επτά Δήμους των Μεσογείων και της Λαυρεωτικής.

Την έναρξη της «Πορείας», κήρυξε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμος, ενώ πλήθος κόσμου και επισήμων, με επικεφαλής τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, κ.κ. Νικόλαο, πορεύτηκαν συμβολικά, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Παλλήνης, από τις εγκαταστάσεις της Μονάδας Ανακουφιστικής Φροντίδας «Γαλιλαία» στα Σπάτα, έως το Δημοτικό Στάδιο Σπάτων, όπου πραγματοποιήθηκαν πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Τον Σεβασμιότατο κ. Νικόλαο, συνόδευσαν στην πρώτη «Πορεία της Γαλιλαίας», οι Δήμαρχοι Παλλήνης, Θανάσης Ζούτσος, Σπάτων-Αρτέμιδος, Δημήτρης Μάρκου, Παιανίας, Ισίδωρος Μάδης, Κρωπίας, Δημήτρης Κιούσης, Μαρκοπούλου Μεσογαίας, Κωνσταντίνος Αλλαγιάννης, Ραφήνας-Πικερμίου, Ευάγγελος Μπουρνούς, Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου και Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς, δηλώνοντας τη στήριξη της τοπικής Αυτοδιοίκησης και των τοπικών κοινωνιών, στην πρωτοβουλία της Μητρόπολης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής.

Το παρών έδωσαν επίσης, ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου Ωρωπού και Μαραθώνος κ.κ. Κύριλλος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, βουλευτές, εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών, κλήρος και εκατοντάδες κόσμου.

galilea 1654671681564Τον Δήμαρχο Παλλήνης, Θανάση Ζούτσο, συνόδευσαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κωστής Σμέρος, οι Αντιδήμαρχοι, Φώτης ΑβαρκιώτηςΠόπη Ζινέλη, Δημήτρης Μπαξεβάνης, Γιώργος Μουρτζιάπης, Παναγιώτης Σωτηρόπουλος και η Δημοτική Σύμβουλος, Σία Κουκουβάου.

Η «Πορεία της Γαλιλαίας» θα διεξάγεται κάθε χρόνο, εκ περιτροπής και στους 8 Δήμους της περιοχής και έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση για το έργο της «Γαλιλαίας», τη μεγάλη σημασία της Ανακουφιστικής Φροντίδας των ασθενών με καρκίνο και των οικογενειών τους και την ανάγκη δημιουργίας αντίστοιχων μονάδων και σε άλλες περιοχές.

Η Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας «Γαλιλαία» ιδρύθηκε και λειτουργεί από το 2010, με πρωτοβουλία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Νικολάου και προσφέρει δωρεάν, ολοκληρωμένες υπηρεσίες Ανακουφιστικής Φροντίδας, σε ασθενείς με καρκίνο και ασθενείς με νόσο του κινητικού νευρώνα (ALS).

Κάθε χρόνο προσφέρονται πάνω από 1.700 ημέρες νοσηλείας στον Ξενώνα της Μονάδας, και πάνω από 6.000 επισκέψεις στα σπίτια των ασθενών.

                                   

                                   

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 230 guests και κανένα μέλος