Συντονιστείτε, και κάθε Πέμπτη, στις 8 το βράδυ

To Υπουργείο Εξωτερικών και η Περιφέρεια Αττικής ανακοινώνουν την έναρξη του προγράμματος (Dis)playing Attica.

Το πρόγραμμα αποτελεί μια πρωτοβουλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής και εντάσσεται στο πλαίσιο των πολιτιστικών δράσεων της τρέχουσας, εξάμηνης, Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, την οποία ασκεί η χώρα μας και ολοκληρώνεται στις 18 Νοεμβρίου 2020.
Η συνεργασία και η σύμπραξη των τριών  φορέων αποτελεί ένα ηχηρό μήνυμα εξωστρέφειας και αφοσίωσης στον πολιτιστικό πλούτο της χώρας, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο λόγω της πανδημίας, αλλάζοντας πολλά  από όσα eθεωρούντo δεδομένα στην καθημερινότητα μας.  
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών και Πρόεδρος της Επιτροπής των Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης δήλωσε σχετικά: «Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, προχωράμε σε μια σειρά πολιτιστικών δράσεων που  θα φέρουν ξανά στην επικαιρότητα τις διαχρονικές αξίες του πολιτισμού μας. Ξεκινώντας από την Αθήνα και πηγαίνοντας και στις υπόλοιπες γειτονιές και όμορφα σημεία του τόπου μας, που συμβολίζουν για εμάς αλλά και για τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, τις πανανθρώπινες αξίες του ελληνικού πολιτισμού, τα πολιτιστικά αυτά γεγονότα θα μεταδίδονται ηλεκτρονικά και θα αγκαλιαστούν από τα 800 εκατ. Ευρωπαίων».

Μήνυμα αλληλεγγύης και συνεργασίας μεταξύ των χωρών που συμμετέχουν στο Συμβούλιο της Ευρώπης, χαρακτήρισε τη διαδικτυακή μετάδοση των συναυλιών ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «H μουσική αποτελεί γέφυρα επικοινωνίας, ενώνει τους λαούς και προάγει τον πολιτισμό. Γιατί η μουσική είναι ζωή. Oι Περιφέρειες και οι Δήμοι μας είναι κοινωνοί της εθνικής προσπάθειας για την αντιμετώπιση της πανδημίας και συνεργάζονται με το κεντρικό κράτος στην προσπάθεια για την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά και τη στήριξη των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη» επεσήμανε ο  Γ. Πατούλης.


Τέλος, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, Λουκάς Καρυτινός, χαιρέτισε την πρωτοβουλία, λέγοντας: «Όπως συμβαίνει συχνά, οι αντίξοες συνθήκες, πέραν των δυσκολιών, αποτελούν πηγή νέων πρωτοβουλιών, συνεργασιών και δημιουργικής δράσης. Έτσι, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και το Υπουργείο Εξωτερικών, βρήκε την ευκαιρία με τους διαπρεπείς μουσικούς της, να παρουσιάσει διάσημα έργα μουσικής δωματίου, σε διαφορετικούς εμβληματικούς χώρους της Αττικής».
Οι εν λόγω πολιτιστικές δράσεις έχουν ως απώτερο σκοπό να αναδείξουν ιστορικά και πολιτιστικά σημεία και πανανθρώπινα σύμβολα του τόπου μας, πανευρωπαϊκά, μέσα από μια σειρά 8 μικρής διάρκειας συναυλιών διαφόρων μουσικών συνόλων της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, που θα εκτείνονται από το αμιγώς κλασικό ρεπερτόριο, έως την κινηματογραφική μουσική, τη τζαζ, αλλά και την έντεχνη ελληνική σκηνή.
Οι εικόνες αναμένεται να ταξιδέψουν σε όλη την Ευρώπη, αναδεικνύοντας τις παναθρώπινες, διαχρονικές αξίες του πολιτισμού μας, οι οποίες και παραμένουν η βάση για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό.
Συντονιστείτε, και κάθε Πέμπτη, στις 8 μ.μ. το βράδυ στις ηλεκτρονικές ιστοσελίδες της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, της Περιφέρειας Αττικής καθώς και της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και γίνετε κοινωνοί αυτής της μουσικής, ψηφιακής, εμπειρίας από τους αρχαιολογικούς χώρους της Αττικής.
Οι συναυλίες θα προβάλλονται δωρεάν και θα διαρκέσουν μέχρι και τις 24 Δεκεμβρίου 2020.

Αφήστε σχόλιο...

Περιφέρεια Αττικής

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 140 guests και κανένα μέλος