Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ επισκέπτεται τη Βραδιά του Ερευνητή αυτήν τη φορά στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (Πειραιώς 254, Ταύρος) και προσκαλεί την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου το απόγευμα όλους τους μαθητές της Λαυρεωτικής, τους καθηγητές, αλλά και όσους ενδιαφέρονται, να γνωρίσουν τη μαγεία της επιστήμης.

1.500.000 επισκέπτες σε πάνω από 370 Ευρωπαϊκές πόλεις συμμετέχουν την τελευταία Παρασκευή του Σεπτέμβρη στη «Βραδιά Ερευνητή», σε ένα θεσμό που κρατά 14 χρόνια.

Με φετινό σύνθημα «Επιστήμη για όλους - Επιστήμη για ΣΕΝΑ» ο «Ελληνικός Κόσμος» γίνεται κοινός τόπος συνάντησης για τη γνώση και την επιστήμη μέσα από παιχνίδια, πειράματα και δράσεις χωρίς βεβαίως να λείπουν διαγωνισμοί, δώρα και ποικίλες εκπλήξεις για τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες.

Παράλληλα, στον χώρο θα φιλοξενηθούν τρεις ειδικές προβολές της διαδραστικής παραγωγής «Περιήγηση στην Αρχαία Ολυμπία» και θα παρέχεται ελεύθερη πρόσβαση στην έκθεση «Δεινόσαυροι & Τέρατα των Θαλασσών».

Βασικός στόχος της εκδήλωσης είναι η προβολή και ανάδειξη του έργου των ερευνητών και της σπουδαιότητας του ρόλου τους στην επιστήμη και την κοινωνία.

Διοργάνωση-Συντονισμός: Ε.Κ.Ε.Φ.Ε «Δημόκριτος» και Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (Ε.Α.Α)

Συνδιοργανωτές: Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Ε.Ι.Ε), Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.), Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά, Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός “SciCo”.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις της Βραδιάς αλλά και τους συμμετέχοντες φορείς επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Βραδιάς του Ερευνητή 2019: https://renathens.gr/

  • Αναχώρηση πούλμαν στις 17:00 από την Κεντρική Πλατεία Κερατέας.
  • Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 6980403632 και 6984912459 (Απαραίτητη η κράτηση θέσης). Οι μικροί μαθητές θα πρέπει να συνοδεύονται.
  • Κόστος συμμετοχής για το πούλμαν 5€.

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 87 guests και κανένα μέλος