με τη «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ»  Κερατέας

Το Σάββατο 3 Αυγούστου η «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» προσκαλεί στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου για την παράσταση «Νεφέλες» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Καραντζά.

Ο Αριστοφάνης ήταν Αθηναίος σατιρικός ποιητής του 5ου αιώνα και αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της περιόδου της αρχαίας αθηναϊκής κωμωδίας και τον μοναδικό του οποίου σώζονται ακέραια έργα. Οι κωμωδίες του εντυπωσιάζουν μέχρι σήμερα χάρη στον απαράμιλλο διαχρονικό τους χαρακτήρα.

Ερμηνεύουν: Γιώργος Γάλλος, Νίκος Καραθάνος, Αινείας Τσαμάτης, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Θεοδώρα Τζήμου, Χρήστος Λούλης, Γιάννης Κλίνης, Πάνος Παπαδόπουλος, Παναγιώτης Εξαρχέας.

Χορός: Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Ευδοξία Ανδρουλιδάκη, Παναγιώτης Εξαρχέας, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Γιάννης Κλίνης, Έμιλυ Κολιανδρή, Χρήστος Λούλης, Πάνος Παπαδόπουλος, Ελίνα Ρίζου, Θεοδώρα Τζήμου.

Μετάφραση: Γιάννης Αστερής

  • Εισιτήρια: Άνω διάζωμα 12€ - Ζώνη Β΄ 22€
  • Εισιτήριο πούλμαν: 18€
  • Αναχώρηση πούλμαν ώρα 4:30 μ.μ. από την Κεντρική Πλατεία Κερατέας
  • Δηλώσεις συμμετοχής έως 15 Ιουλίου
  • Πληροφορίες - Κρατήσεις στα τηλέφωνα : 6972351959, 6984912459

Λίγα λόγια για το έργο:

Η αριστοτεχνική κωμωδία του Αριστοφάνη παρουσιάστηκε στα Μεγάλα Διονύσια το 423 π.Χ. και διακωμωδεί τη διδασκαλία του Σωκράτη και τις ιδέες των σοφιστών της εποχής. Ο ηλικιωμένος, απαίδευτος Αθηναίος Στρεψιάδης, καταχρεωμένος από τις σπατάλες και τις ασωτίες του καλοαναθρεμμένου γιου του, Φειδιππίδη, προσπαθεί να τον πείσει να φοιτήσει στο φροντιστήριο του Σωκράτη, όπου θα μάθει τη διαφορά μεταξύ δίκαιου και άδικου λόγου και θα μπορεί να υπερασπίζεται καλύτερα τον εαυτό του στο δικαστήριο απέναντι στους δανειστές του. Όταν ο Φειδιππίδης αρνείται, ο Στρεψιάδης αποφασίζει να σπουδάσει ο ίδιος αλλά αποδεικνύεται ανεπίδεκτος μαθήσεως. Τελικά, ο Φειδιππίδης υποκύπτει στις απειλές του πατέρα του και έρχεται με τη βία στο διδασκαλείο για να σπουδάσει. Με την ολοκλήρωση της φοίτησής του ο νέος έχει πλέον μεταμορφωθεί σε έναν υποδειγματικό διανοούμενο. Μάλιστα, στο πλαίσιο μιας αντιδικίας όπου ενεπλάκη ο πατέρας του, ο Φειδιππίδης απειλεί να τον ξυλοφορτώσει καταφεύγοντας στα επιχειρήματα που είχε διδαχθεί. Έτσι, ο Στρεψιάδης οργισμένος αποφασίζει να καταστρέψει το φροντιστήριο.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 257 guests και κανένα μέλος