Γιορτή Βιοποικιλότητας 5-12 Ιουνίου 2019

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) και την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών (8 Ιουνίου) σε συνεργασία των Περιβαλλοντικών Φορέων ΑΝΙΜΑ, HELMEPA, MΟm, WWF, ΑΡΧΕΛΩΝ, ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ S.Ο.S, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ.

Έως την Τετάρτη 12 Ιουνίου, η Μαρίνα Φλοίσβου, σε συνεργασία με επτά αναγνωρισμένες για το έργο τους μη κυβερνητικές, περιβαλλοντικές οργανώσεις της χώρας, θα γιορτάσει «την άγρια πλευρά της ζωής».

Eφαρμόζει σύστημα ανακύκλωσης στην πηγή 16 διαφορετικών ρευμάτων, ενώ ταυτόχρονα υλοποιεί ποικίλες ενέργειες μείωσης του ενεργειακού της αποτυπώματος που σε συγκεκριμένη κατηγορία φτάνει το 36,6% για την περίοδο 2016-2018. Η ποιότητα του θαλασσινού νερού της βρίσκεται εντός της νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα νερά κολύμβησης (2006/7/ΕΚ).

Yιοθετεί άμεσα την πρόσφατη Ευρωπαϊκή νομοθεσία για την κατάργηση πλαστικών μίας χρήσης από το 2021 και μαζί με τα καταστήματά της καταργούν σταδιακά τα καλαμάκια μιας χρήσης.

Επιπλέον, ξεκινά εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού και ιδιαίτερα των δημοτών του Παλαιού Φαλήρου σχετικά με τη μείωση της ανεξέλεγκτης ρίψης πετρελαιοειδών, λαδιών, λιπών και χημικών στους αγωγούς όμβριων υδάτων του Δήμου.

Έως τις 12 Ιουνίου, θα λάβουν χώρα δράσεις για μεγάλους και μικρούς, όπως μουσικές παραστάσεις, παραμύθια και κουκλοθέατρο με περιβαλλοντικά μηνύματα.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με τη μουσική παρουσία του δημοφιλούς τραγουδιστή Μιχάλη Χατζηγιάννη και της τραγουδίστριας Μελίνας Μακρή, την Τετάρτη 12 Ιουνίου και ώρα 21:00.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 326 guests και κανένα μέλος